Nu neapărat sau nu numai. Găsim multă logică şi în natura non-umană. Mai degrabă a fost doar definită de oameni.
Eu vorbesc de logica. Nu stiu ce intelegi tu prin acest termen,deoarece este posibil ca tu sa-l folosesti asa cum este el utilizat in limbaj colocvial.
Logica nu poate exista in natura,este prea precara pentru asa ceva. Spre exemplu tezele filosofilor antici utilizau rationamente logice pentru a demonstra existenta Lui Dumnezeu.
Daca logica exista din natura,asa cum probabil doriti sa afirmati, atunci nu poate exista niciun dubiu ca filosofii antici,cand o aplicau impecabil in demonstrarea tezelor, aveau dreptate,iar Dumnezeu chiar exista.
Tot asa, anumiti filosofi demonstrau, folosind tot logica, ca Dumnezeu nu exista.
Ambele demonstratii sunt valabile din punct de vedere filosofic.
Logica este o disciplina filosofica, ea este o creatie umana.
Indiferent ca vorbesti de logica sau ratiune tot aia e. Nu se pot separa. Eu nu am spus ca logica exista independent in natura. Fiintele sunt produsul naturii, logica este dependenta de fiinte, dar nu este inventia lor. Ea vine la pachet odata cu evolutia fiintei, ea consta in calitatea si marimea creierului.
E mai de graba un instinct si nu e caracteristic numai omului. ce, un caine daca vede trenul ca vine, se arunca ca tampitul pe sine. asteapta sa treaca sau incearca sa treaca inainte sa vina trenul. ca nu ii iese intotdeauna, e partea 2-a
N-are legatura asta cu disciplina numita "logica", poate doar cu termenul "logica" de care abuzam in fiecare zi in mod eronat.
Tu crezi ca el se referea la logica ca materie / disciplina? e evident ca asta e inventata de om, doar nu de elefanti. eu cred ca omu s-a gandit ceva mai profund.
" ce, un caine daca vede trenul ca vine, se arunca ca tampitul pe sine. asteapta sa treaca sau incearca sa treaca inainte sa vina trenul."
Acesta e instinctul de aparare.
AmFostOdataEuOBaba întreabă:
AvalohAlyn întreabă: