| sabin89 a întrebat:

Luati, daca vreti, doua coli de hartie de scris, taiati-le in doua de-a lungul si lipit-le cap la cap. Veti obtine o banda de aproape un metru. Rasuciti cu o jumatate de rotatie unul din cele doua capete ramase libere si lipiti-l de celalalt. Stiti cum se numeste panglica (banda) astfel obtinuta? Stiti ce insusiri neobisnuite are? (Inca e weekend.) happy

10 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Poți străbate tot drumul cu degetul dacă îl pui pe foaie(adică și suprafața din interior și cea din exterior) fără să desprinzi degetul. De asemenea ca să ajungi în același loc trebuie să străbați de 2 ori lungimea bandei circulare. Asta dacă te referi la ce îmi imaginez eu.

| sabin89 explică (pentru T0T):

Ce zici, daca o intepi cu varful foarfecii undeva pe mijlocul latimii si apoi incepi si tai pe lung pana ajungi de unde ai plecat, ce obtii?

| T0T a răspuns (pentru sabin89):

Tăierea are atât efect pe față cât și pe spate deci e îndeajuns să parcurgi odată lungimea ca foaia ta să se transforme în 2 foi, de lungimi egale dar de lățime de 2 ori mai mică fiecare.

| sabin89 explică (pentru T0T):

Nu vei obtine doua fasii, ci una singura; de doua ori mai lunga decat prima si de doua ori mai ingusta.

| T0T a răspuns (pentru sabin89):

Hmm, atunci asta ar fi o chestie mai interesantă decât ce am zis eu și mai greu de evidențiat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Damn, mi-a iesit o lebada.
m-am saturat! ma urasc! vreau sa fiu si eu normala ca toata lumea!

| sabin89 explică (pentru anonim_4396):

Nu inteleg de ce te revolti. Problema asta nici nu e chiar asa de usoara. Nu vezi cat de putini au raspuns? Daca cineva nu rezolva o problema, nu inseamna ca nu e normal/a. Pana si lui Alexandru i-au trebuit trei zile ca sa afle raspunsul happy Da, este banda Möbius; o poti gasi pe net.

| anonim_4396 a răspuns (pentru sabin89):

De fapt mi-au trebuit 3 zile sa intru pe TPU si sa vad intrebarea, pentru ca stiam de mult timp de chestia asta. Asa de incantat am fost dupa ce mi-a aratat-o cineva, incat o perioada de cate ori aveam ocazia puneam pe toti sa incerce de fata cu mine, ca sa ma amuz de reactia lor de surpriza (pe care bineinteles ca am avut-o si eu prima data).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Banda Möbius.

| sabin89 explică (pentru anonim_4396):

Cum ai aflat-o? Ti se pare si tie interesanta? Mai stii si alte insusiri neobisnuite?