"Luigi Pirandello:...Să fi avut el oare o viziune de viitor "
dac-ar fi să fim corecți, la capitolul viziuni despre viitor, Caragiale îl bate de departe
) despre a parea altfel de cum esti.
"Give a man a mask and he will show you his true face."
Se referea la faptul ca oamenii sunt falsi si prefacuti purtand totdeauna "masca" unui zambet fals sau chiar "masca" unor lacrimi false. Mai degraba cred ca e despre asta decat despre mastile sanitare.
Desi asfelt de masti sanitare au fost purtate si in perioara 1914-1916 cand a fost pandemia de gripa spaniola
"Mai multe masti decat chipuri"
Poate a prezis despre idiotii care poarta cate doua -trei masti de frica virusului, care din cauza dimensiunii mai mici de cel putin 1000 de ori decat ochiurile mastii trece ca MIG-ul prin masca.
Sau s-a referit la meme10memo(Steregoi) care are 12 personalitati multiple si 15 conturi pe acest site?
Tatal lui Luigi, adica Pirandello senior zicea mereu :Luigi mortacci tua, vieni subito a tavola testa di minchia che non sei altro, che si e raffreddata la minestra!
Ce viziune? Așa e de când e lumea.Omul se poartă preferențial în funcție de cine este interlocutorul. Apoi la fel ne purtăm cu mănuși, până obținem ceea ce ne dorim.De când cu "virusul" datorită măștii care acum e la vedere e mai greu să îi "citești" viclenia de pe chip.
Din păcate, cam aşa e. Să apreciem pe omul sincer, atunci când îl găsim, pentru că, din fericire, mai sunt şi de-ăştia. Mai sunt oameni pe care poţi conta. Şi, ce e cel mai frumos e că mai poţi găsi chiar şi un prieten adevărat.
Mai sunt oameni sinceri.Omul are momente în viață când o mai ia pe arătură, dar încă este speranță și oameni care nu se schimbă de pe o zi pe alta indiferent ce vremuri vor mai veni peste noi.
Vrea sa spună ca suntem prefăcuți. Nu sunt măști, asa e natura noastră. Ar trebui sa facă fiecare din noi mai mult pentru propria persoana și sa se bazeze mai puțin pe '' vecinul''. Nu are nimeni nici o obligație fata de ceilalți, in afara de cei care ocupa poziții în serviciul populației.
A vrut să spună mai degrabă că vom întâlni oameni mai fățarnici, ipocriți, care pretind că sunt într-un fel dar ei de fapt sunt opusul a ceea ce pretind că sunt la început sau în societate.
Într-o măsură mai mică sau mai mare, cred că toată lumea joacă un teatru. Ceea ce ne diferenţiază poate fi tocmai "măsura". Adică, unul poate fi aproape tot timpul prefăcut (să zicem 90%) şi doar rareori sincer (restul de 10 %), pe când altul ar putea fi exact invers, 90% sincer şi 10 % pref[cut. Şi, în fine, ceilalţi, adică majoritatea, să fie undeva între cele două extreme.
E chiar foarte simplu. Oamenii din timpul lui au aceleasi caracteristici cu oamenii din timpul nostru.
Asa incat nu il vad ca pe un vizionar ci ca pe un om care a constata ceva ce este actual si acum.
Strict legat de teatru da. Pe timpul lui era obiceiul asta. Nu stiu sigur insa parca si Carnavalul de la Venetia are o mica legatura cu el. Poate ma insel. Insa cred cu tarie ca citatul se refera la oamenii falsi ce arata diferite masti. Insa pana la urma, cum spunem noi romanii, "isi dau arama pe fata".
Cred ca se referea ca majoritatea oamenilor sunt prefacuti, adica "poarta o masca" si putini sunt cei reali. ("chipurile") Nu s-a gandit la mastile pe care le purtam noi, presupun.
Probabil se referea la prefăcătoria oamenilor dar se pare că în contextul actual are aplicare, pur întâmplător zic eu, și la măștile care îți rețin microbii și virușii care îi expirăm, pentru ai inspira din nou, și pe care multi le poarta cu mândrie și credința că îi vor scăpa de anumite boli
anonim_4396 întreabă: