@speeder96 te-ai referit la mine? Din cate vad esti un copil(nascut in '96) deci copilas mai bine iti vezi de copilarie si lasi religia.Inteleg ca poate ti s-a bagat pe gat din familie, plus ce va invata la scoala.Dar tu in momentul de fata nu ai nici un argument sa te contrazici cu mine.Nu esti suficient de citit si trecut prin viata sa imi dai tu mie sfaturi. Daca o sa ard eu in iad, asta e o sa ard eu nu tu.
Daca te-ai fi nascut intr-o religie complet diferita ai fi aparat-o pe aceea si ai fi crezut ca e cea corecta.Cand mi-oi aduce tu un singur argument(nu mai multe) ca dumnezeu exista si ca are rost sa ma duc duminca la biserica (poate intre timp te si documentezi despre semnificatia zilei de duminica sau a crucii cu mult inainte de religia ta) si atunci eu o sa iti dau dreptate si iti zic cu mana pe inima ca singura ma duc in iad.Pana atunci traieste-ti copilaria si nu te agita sa intrii in discutii din astea.
Speeder96: Frumos din partea ta ca un creştin tânăr, mult mai tânăr decât mai toţi de pe-aici, ar fi să vorbeşti frumos şi respectuos aşa cum te-nvaţă Isusul ăla al tău în care te lauzi că crezi.
Deci, în viziunea ta de excreşcenţă a minţii unui ateu frustrat, lumea ar fi mai bună dacă am urma toţi ca oile învăţăturile unui volum de basme. Hmm... pe ce te bazezi?
Cativa din cei ce au raspuns nu au inteles nici pana in ziua de azi ca in toata lumea exista cel putin 200 de religii, si de-a lungul timpului au existat mii.Voi sunteti crestini ortodoxi ca asta predomina in Romania dar sunt multe alte tari cu diferite religii.Nu puteti sa faceti ca general pentru o lume, o planeta de ortodoxi.Fiecare isi alege credinta sau non-credinta.Fiecare alege in ce crede sau nu. Duceti-va voi la biserica si pierde-ti timpul degeba, rugati-va la nimic si vede-ti cum nu va ajuta si lasati-i pe restul sa aiba opiniile diferite si sa traiasca o viata adevarata nu plina de rahaturile bisericesti(indiferent de religie).
@speeder96 In concluzie nu mi-ai zis nimic concret.
Bun traiesc.Dar eu sunt de acord ca exista o forta inexplicabila pentru noi, dar e un fenomen fizic care poate nu are nici forma nici miros, nimic.Cum exista atatea forte(care poate le inveti tu acum la scoala) si le stii ca exista, stii ce fac, doar ca nu le vezi, asa si cu creearea lumii.Pentru cat de "avansati" suntem noi, nu o sa stim prea curand cum s-a intamplat totul.Si zi-mi si mie de unde a stiut nea' Gheorghe din deal sa scrie o religie? Habar n-ai ce zici.Nu ai studiat nici o alta religie. Daca exista doar una si se pastra era alceva.Dar cand au existat si exista mii, alege tu una corecta sau si mai bine niciuna.Cand s-au creat religiile, au fost facute fix pentru manipular si supunure.Asta continua si in ziua de azi, de-asta si tu si altii sunteti asa incuiati la minte.Vi se zice ceva fara vreo dovada clara, voi aveti impresia ca asa e bine si stati sa imi ziceti mie sau altcuiva ceva fara nici o baza sau un argument real.Sunteti invatati sa incercati sa controlati.In toata istoria lumii, religia a fost cea mai puternica arma.Prin religie cei "din umbra" au facut ce-au vrut cu lumea asta in care traim.
Mai documenteaza-te, mai citeste niste carti, mai cresti sa treci prin viata, cauta tu o "minune sa o vezi cu ochii tai, cauta un argument real si o sa te cred.
Faptul ca sunt vie, demonstreaza doar ca o forta, pe care voi o numiti dumnezeu, a creat ceva care noi nu putem explica cu o carte de 2 lei. Daca faci referire de dumnezeu, fa referire la o forta fizica inexplicabila, nu la un mos care sta si se distreaza pe seama noastra. Daca exista dumnezeu asta nu mai erau atatea dezastre.Tu cand vei avea copii ti vei lasa sa se creasca singuri? sa le faci rau intetionat? De ce isi abandoneaza dumnezeu copiii? De ce nu are grija de propria creatie?
Faza cu casa nu prea am inteles ce ai vrut sa zici.Adica e o minune sau cum? Logic ca e creatie omeneasca.Si oamenii pesterilor se adaptau si traiau in "gaurile" din munti. E instictul fiecaruia.Lucru de care si animalele au parte. Asta ar fi un argument al tau? Macar asa ca mare credincios ce esti, ai citit biblia? Ai analizat fiecare cuvintel? Ai vazut cata cruzime,manipulare,incesturi, torturi sunt? Ce vedeti fratilor asa frumos la biblie sau religie, sa considerati cel mai sfant lucru?
Pana si in poruncile voastre, dar si ca ceva uman si firesc, se zice sa nu omori, atunci de ce cele mai multe crime in masa au fost facute pentru religie? Tot ca fire umana trebuie sa accepti si parerea altuia si sa nu incerci sa il schimbi, mai ales daca nu ai argumentele potrivite.
Se mai zice si sa iti ajuti aproapele nu? Dar voi stiti doar sa aruncati cu pietre si sa va tradati cel mai bun prieten in cel mai cumplit moment. Toata viata mea, de cand aveam jumate de metru pana acum, toti "credinciosii" de care m-am lovit, numai persoane bune nu erau. Va duceti la biserica ca va iarta nea'popica pacatele.Asta tot un mod de manipulare e.Nu cred ca vrei sa ma apuc sa iti dau exemple REALE care le gasesti chiar in cartea ta "sfanta", si mii de exemple din istorie sau din prezent, sigur nu vei face fata si nu vei intelege un cuvant, si ca si concluzie vei zice aceleasi banalitati fara nimic demonstrativ.
La faza cu lumanarile, ti-a raspuns si @madapple.
Si eu pot sa fac multe trucuri si o sa zici "wow". Asta inseamna ca sunt dumnezeu? Sau ca a venit el si mi-a facut mie "minunea?)
Foarte bine nu citii. Oricum nu ma chinui sa schimb incuiatii.Cand o sa cresti o sa ai o mare dezamagire ca nu a fost cum zici tu.Nu citesti ca stii ca am dreptate.Eu ti-am adus multe argumente.Tu niciunul. Ti-am mai zis odata, si ia-o ca un sfat: vezi-ti de copilarie si lasa religia pentru cand o sa mai cresti.Nu cred ca vrei sa fii asa incuiat de mic.Nu vei face fata in viata mai departe.
Desigur,dar credinciosi intr-unul singur Dumnezeu, adica, toti sa fie ortodocsi
@evolution,uite,du-te tu duminica de duminica la Biserica si o sa afli ca daca nu mergi acolo des pierzi Duhul Sfant si... mai multe detalii iti va da preotul daca il intrebi, cert este ca trebuie Neaparat sa nu lipsesti 3 duminici consecutive de la Biserica
Ok,noi o sa continuam oricum sa ne rugam la "rahaturile bisericesti", tu, poti sa-ti dai foc de pe-acum ca oricum o sa arzi.
Primul argument e ca traiesti,si e unul foarte important
de ex: o casa o construieste cineva,un zidar,si atunci ce spui? ca, casa s-a facut singura?
al doi-lea ar fi lumina Sfanta de la Ierusalim care parinde tuturor credinciosilor din Biserica lumanarile
si multe altele,dar in fine,o sa-mi traiesc mult mai fericit decat tine... un... biet sinistrat
legat de religia care o apar:
MULTI,printre care si parintele Serafim Rose care a trecut prin mai toate religiile lumii a ales-o pe cea mai buna,adica ortodoxia si altii, dar in fine, nu intru in discutii dea-stea ma duc sa-mi traiesc copilaria
Madapple,uite,te duci tu frumos,si il controlezi pe patriarhul Ierusalimului care este controlat de fiecare data la Inviere de politisti NECRESTINI de fata cu: catolicii,armenii, musulmanii si ai sa te convingi, pana atunci o zi buna.
Usy eu sunt frustrat?
ba gunoiule, nu-ti permit sa-mi vorbesti asa, vezi-ti de mama ta
Lumea ar fi mai buna daca pur si simplu ar fi mai buna. Asta include si incetarea etichetarii dupa rasa, religie, etc
@speeder96: n-ai nicio idee despre religie. Tot ce cunosti e reprezentat de ceea ce ti s-a spus ca e corect. Ai crezut si nu ai cercetat. Nu exista o religie mai bune ca alta. Toate religiile au aceeasi baza. Detaliile adaugate de oameni pe parcurs le-au distrus.
Speeder96 ce frustrat esti ...nu exista dumnezeu nu stiu de ce va tot certati pe aici.
Da, ar fi dar sincer cam 90 la sută suntem. părerea mea este că: nu e neaparat nevoie să te duci la biserica în fiecare duminică... e de ajuns să te rogi la Dumnezeu şi să crezi în el ca să fi credincios
Evolution, ai acest nickname, dar totusi esti credincios? Atunci de la ce vine? Toata lumea crede in ceva, deci toata lumea este credincioasa. Unii cred in Dumnezeu, altii cred in teoria evolutiei. In orice ar crede, oamenii ar trebui sa fie buni deoarece sunt cu frica de Dumnezeu sau cred ca au evoluat in ceva mai bun si nu sunt niste animale ale caror creiere inca nu s-au dezvoltat destul, dar uite ca nu se intampla asa.
Nu ar fi mai buna daca ar fi credinciosi. In primul rand, omul trebuie sa isi schimbe comportamentul. Degeaba mergi la biserica, si te dai mare credincios daca tu iti dai coate pentru niste lumanari, pentru aghiazma iar exemplele pot continua. Hate that!
@speeder96
Mai baiete nu te cunosc dar zici idiotenii acolo. In primul rand pentru proastia care se aprinde singura e folosit phosphor alb, in contact cu aerul umed se aprinde flacara. Sunt mii de argumente pe care ti-le pot aduce in legatura ca religia e doar o mascarada sa tina oamenii in frau. Imi pare rau pentru cei ca tine. Eu nu urasc credinciosii la fel cum urati voi ateii eu ii compatimesc. Pe patul de moarte sa vedem unde e dumnezeu sa te urce in rai. Deci Stiinta nu are nici o sansa impotriva Religiei. Ateii se extind din ce in ce mai mult iar din nou se va forma o noua religie care va tine in frau multimea. Pana unde crezi ca va ajunge toata povestea asta? Daca ai privi putin lumea asta cu alti ochi ai sti despre ce vorbesc. Si mie mi s-a bagat pe gat biblia si nu stiu ce sa cred ca exista un nene' in ceruri.
Dupa parerea mea cele mai multe razboaie s-au purtat tocmai din cauza religiei deci NU
RAY întreabă: