Nu sunt importanti aceia care au visat candva si care la un moment dat au reusit sa se trezeasca. Importanti sunt cei care nu au acceptat sa viseze pe fondul unei lumi mincinoase si care au acceptat prabusirea care oricum va veni candva definitiv, in sensul ca vina nu le-a apartinut lor. In schimb, daca valorile dispar, suntem vinovati cu totii, incepand de la cei care le sunt primii indrumatori - si aici ma refer la parinti - si continuand cu cei care sunt responsabilui de a cauta valoarea si numai atat in om. Sa stii ca multi ne trezim, dar multi nici nu visam altceva. Sincer, eu nu... Felicitari pentru postarea intrebarii si toate cele bune!
"Valorile dispar", si ce daca, le-a dat cineva importanta!? Mai degraba trebuie sa ne trezim din cosmarul pe care-l traim decat sa "visam" la o fericire viitoare.
Te-ai gandit vreodata ca trezirea din acest vis poate aduce nenorocirea? Te-ai gandit ca pentru a eluda nenorocirile merita sa facem orice? Eu nu vreau sa ma trezesc din acest vis pana nu-l materializez, iar daca n-o sa izbutesc, prefer sa mor visand!
Greseala oamenilor a fost ca niciodata nu s-au priceput sa se uite langa ei. Li s-a parut ca daca fericirea exista, ea trebuie sa fie inaccesibila sau, oricum, foarte greu de atins. Dincolo de orizontul lor. [Octavian Paler]
Nu ma pot trezi decat singur din vis.
Mi se pare totul ok. Vrei sa te intorci pe vremea lui Ceasca, sau intr-unul din razboaie, sau vrei sa participi la rascoala din 1907, "Noi vrem pamant".
Nu, nu m-a trezit nimeni din acest vis si nici nu vreau sa ma trezeasca careva.,, Speranta moare ultima''?! - nu si in cazul meu...
PS:,, Speranta nu moare NICIODATA ''! Stima!
Pesimismul de care unii dau dovada provine din neputinta, din neincredere in propria persoana.Probleme sunt in interiorul fiecaruia iar rezolvarea lor depinde numai de noi.Ar fi bine ca fiecare sa priceapa ca nu numai ceea ce vine din exterior ne poate afecta acea fericire care ne place doar s-o visam si pentru care suntem prea comozi ca sa ne luptam.
Asta este problema voastra, traiti intr-un vis.si realitatea o lasati la o parte.
Va recomand acest video.
http://www.youtube.com/watch?v=rhqtLefUvA4
Si acest video
http://www.youtube.com/watch?v=8u2SXB7aeYU
Si in final acest blog.
http://www.conspil.blogspot.com/
Trebuie sa traim in prezent Lumea noastra daca se prabuseste numai noi suntem vinovati pentru asta Pt viitor exista speranta care va muri o data cu noi Nici nu trebuie sa te trezesti din acest vis pentru ca speranta iti aduce numai bucurie in inima - te incarci pozitiv in fiecare secunda
Nu si nici nu trebuie sa ne trezim. Daca renuntam la vise ce va mai ramane din noi?
Dap, eu una da! Crezi ca mai am curaj sa visez frumos ca maine e mai bine si totul va fi mai roz cand a doua zi ma trezesc cu "o palma de-mi suceste gatul la spate" din partea realitati? Nuuu, nu mai ai curaj...dar n-ai ce face incerci totusi sa-ti faci un drum printre valorile schilodite, printre fericirea data cu picatura si printre sperantele, platonice de altfel, ca maine va fi mai bine!
Din acest vis tetrezesti zi de zi dar trebuie sa continui sa visezi ca va fi bine si nu trebuie sa cazi in deznadejde. "Realitatea este falsa, Visele sunt reale"-2Pac reflecteaza asupra acestui citat
Deoarece in jurul meu nu a fost nimeni sa ma trezeasca la realitate, am ramas din pacate in pragul visarii departe de lumea aceasta parca iesita din ea, lipsita de destinatie, pentru ce sa mai deschid ochii daca ma voi lovii de destinul implacabil al acestei lumi?
Daca o data ajuns afara poti privii nori indiferenti de deasupra ta iti vei da seama de un singur lucru; ca necazurile care te ravasesc sunt rodul alegerilor tale si ca in cele din urma daca cineva te va trezii din visul tau, din lumea ta, acel vis va fi murit doar in aparenta, nu o vei considera un exil si un sanctuar... un loc unde sa te refugiezi
Pai daca nu speram sau visam in ceva sau despre ceva ce rost mai are sa mai traim?
Hmmm...sunt sigura ca multi traiesc realitatea,dar nu putem sa fim chiar asa de pesimisti, ce ar fi lumea fara vise, fara sperante.Nu cred ca este chiar asa rea cum spui tu realitatea, fiecare are momente mai bune sau mai putin bune in viata si de ce ar trebui as ne trezim? e chiar asa de lunga viata noastra, ca sa ne gandim numai la probleme? spune drept pe tine nu te amuza prostia?
AvalohAlyn întreabă: