anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

"Lumea nu va fi distrusă de cei ce fac rău, ci de aceia care doar îi privesc și refuza să intervină."
Albert Einstein

Este oare adevarat? Mai rau e sa nu faci nimic decat sa faci rau?

30 răspunsuri:
| Musique a răspuns:

E rău să preferi să dormi?

| Prezidentul a răspuns:

Corect... Sunt oameni pusi sus care fac rau si desi majoritatea stim, nu zicem / facem nimic.

Spre exemplu, este socant cand ii auzi pe oameni spunand ca ar participa la razboi.

| Fatamuntilor a răspuns:

Raul este facut oricum!
Mai rau este sa nu faci nimic pentru a repara sau pentru a evita acel rau.
Eu as zice ca e mai bine sa eviti un rau.

| sublime89 a răspuns:

El nu a spus clar ca ar fi mai rau sa nu faci nimic decat sa faci ceva rau. Bineinteles ca lumea va fi distrusa in primul rand de catre cei care vor actiona in acest sens, dar e adevarat ca si daca ceilalti ar fi pasivi, atunci nu vor face altceva decat sa usureze misiunea personajelor negative. De exemplu, daca lui Hitler nu i s-ar fi opus nimeni, nicio alta tara, si ar fi stat toti si s-ar fi uitat la el cum extermina popoarele pe rand, atunci probabil ca nebunul ar fi reusit pana la urma sa isi duca planul la bun sfarsit. Dar asta nu ar insemna ca Hitler nu ar fi principalul vinovat, pentru ca el ar fi distrus lumea intr-un mod direct. Cei care ar fi fost doar spectatori ar fi distrus-o intr-un mod indirect, sa spunem.

| LePotato a răspuns:

Eu n-as zice ca e mai rau ci la fel de rau...dar acum depinde foarte mult si de situatiethinking

| anonim_4396 explică (pentru LePotato):

Toata faza a fost ca atunci cand am vazut chestia asta m-a dus cu gandul la faptul ca nu votez. mereu mi s-a parut aiurea cei care voteaza se cred mai oameni si aia care nu ii vad ca pe niste idioti. cum e in ROmania. mereu iese un presedinte de rahat si aia care voteaza dupa ce ca voteaza prost se mai si iau de cei care nu o fac, de parca ei au "ajutat" tara cu ceva. dar aceste randuri m-au pus putin pe ganduri. eram doar curios daca mai crede careva pe aici ca e adevart ce spune

| LePotato a răspuns (pentru anonim_4396):

Nici eu n-am votat anul trecut, dar cateodata n-ai ce vota, ce e de facut atunci?

| anonim_4396 explică (pentru LePotato):

Da. cum am zis mai sus, conteaza contextul. cum e votul. ca faci sau nu ceva tot un hot e la conducere. dar la "viziunea" lui Iperatrix intr-adevar daca nu faci ceva e mult mai rau decat sa nu faci nimic.

| KodrutZ a răspuns (pentru anonim_4396):

Treaba cu votul e ca mai bine votezi in ideea ca nu conteaza decit sa voteze niste indivizi care nu conteaza. Daca sesizezi aspectul.

| LePotato a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu stiu. legat de tara noastra, parerea mea e ca nu prea mai e ceva de facut (s-a furat prea mult etc etc etc)

| drutzix a răspuns:

Somnul ratiunii naste monstrii.
-Francisco de Goya
Daca nu faci nimic esti complice la acel rau.
Nu as merge atat de departe incat sa spun ca e mai rau sa nu faci nimic decat sa faci rau dar cu siguranta e rau sa nu faci nimic deoarece ii lasi pe cei care fac rau sa continue.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dacă Einstein zice înseamnă că așa e.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Si papa zice ca este viata dupa moarte si trebuie sa credem in dumneazeu, asta inseamna ca trebuie sa cred ce zice doar pentru ca e papa? vezi logica ta?

Nu știu dar ar fi ciudat să-l contrazic pe Einstein.

| AirănMeidăn a răspuns (pentru anonim_4396):

in asa oameni ai tu incredere, mai mai
http://i.imgur.com/TbohrWD.jpg

| anonim_4396 explică (pentru AirănMeidăn):

Șocant dar da.

Cred ca si de la un cimpanezu ma pot astepta la mai multa maturitatea decat de la tine. pastreazati raspunsurile pentru T/A de acum in colo, chiar te rog.

Nu am zis ca il contrazic, eram curios cum de a ajuns la aceasta concluzie. si chiar daca e mai rau sa nu faci nimic decat sa faci

asta m-a ranitcrying

Chiar te cred.

ok, ok, acum e randul raspunsului serios
nu, nu sunt de acord cu citatul fiindca nu cei care nu intervin sunt de vina. pana la urma nu ei sunt cei care fac actiunea. intr-adevar, ar putea interveni, dar asta nu schimba cu mai nimic lucrurile. raul e facut de cei care il fac *wow, ce exprimare de copil de 7 ani, airanmeidan*
simple as that

Ok. Cred că are dreptate deoarece trebuie să existe cineva care să oprească răul. Ca și cu polițiștii. Dacă ei nu ar exista am fi înconjurați de criminali, hoți, violatori etc. Oameni care fac rău vor exista mereu dar trebuie să existe și cineva care să-i combată, altfel ne-ar invada și ar distruge lumea.

"Oameni care fac rău vor exista mereu dar trebuie să existe și cineva care să-i combată, altfel ne-ar invada și ar distruge lumea." interesant, aici chiar depinde de context cum a zis si "Mad" mai sus. in "viziunea" ta chiar e mai rau sa nu faci nimic pentru ca atunci se duce totul de rapa, dar asta nu se aplica chiar la toate chestiile.

Văd că vorbiți despre voturi. Se aplică și aici ce am zis eu. Ideea e să încerci să boicotezi alegerile.

| drutzix a răspuns (pentru anonim_4396):

Einstein spunea ca universul e infinit si nu se schimba, a adaugat si o constanta ecuatiilor sale (constanta cosmologica) dar intr-un sfarsit a recunoscut ca asta a fost cea mai mare greseala a sa.
Einstein era un simplu om (om care poate face greseli) deci sa nu recurgem la apelul la autoritate happy

| Dendoris a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce rau e asta a lui Endoryus laughing

Oricum, te respect pentru ceea ce faci, le mai dai o palma inconstientilor si prin palma aia le dai un strop de realitate.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da.
Si sa-ti spun si de ce.

O dovada foarte clara a ce a spus Enstein consta in serviciile statului.

De ce exista pompieri?
Ca sa stinga focul si sa nu fie mai rau.

De ce exista medici?
Ca sa combata si previna boli ca altfel e mai rau.

De ce exista politie?
Ca sa intervina si sa pastreze linistea publica.

De ce exista armata?
Ca in caz de razboi tara sa fie aparata.
Si asa mai departe...

| BlitzLikeXd a răspuns:

Hmm poate fii adevarat dar nu se stie

| MrChange a răspuns:

Pui probleme interesante Endoryus. As vrea sa iti impartasesc perceptia mea fata de ceea ce Einstein a vrut sa contureze prin asta. Enstein era extrem de constient pentru acele vremuri cu acces restrans la informatie, incat sa isi dea seama ca in lume mereu vor exista oameni ce vor face rau. Ce putere ar avea reclama de la televizor, daca nimeni nu are televizor? Oamenii vor face rau, sau mai bine prefer sa spun " oamenii vor face ceva ce nu este benefic pentru societate mereu". Dorinta de putere din pacate nu sunt sigur cum ar putea disparea, daca noi inca toleram asta. Inca toleram faptul ca desi exista cantareti mai talentati decat Rihana, ea are castiguri imense doar pentru ca este populara. Noi suntem cei ce toleram totul. Revenim la problema cu reclamele si televizorul pentru ca e strans legata de concluzia lui Enstein. Din moment ce noi nu concepem sa traim fara televizoare, e clar ca ei doar profita de aceasta slabiciune. Este si normal ca oamenii ce tolereaza raul sa traiasca rau. Si nu este vorba detelevizor pentru ca atunci probabil nu exista tehnologia si conceptile zilelor de azi. Este vorba in general despre societate.
Din cauza lipsei noastre de motivatie si docmelor de care suntem hipnotizati constant, nu putem face o schimbare, astfel suntem doar niste simpli privitori si in acelasi timp experimentele celor ce isi desfasoara spectacolul. Daca noi nu avem forta necesara, incat sa ne impunem in fata ispitelor, lumea nu ar mai putea fi distrusa. La fel este cu alcoolul, tigarile, drogurile, coca cola, sau tot ceea ce este considerat nociv. Este ca si cum cineva te intreaba: Hei, vrei cancer? Nu, pleaca de aici. Apoi vine si iti spune:Hei, in aceasta doza se afla un lichid ce este foarte popular, iar toti oamenii il beau, este bun la gust si de asemenea contine cancer, ce zici vrei? Da sigur, mersi ca mi-ai spus. Exact asa functioneaza gandirea noastra. Daca noinu vom mai cumpara alcool, tigari, droguri, coca cola si asa mai departe, cum ne-ar mai putea distruge aceste lucruri daca nu le consumam? Personal nu concep sa accept ideea lui Enstein doar pentru ca il cheama Enstein. Interesant este ca explicatia aceasta ar fi trebuit sa fie data de oricine. Enstein a detaliat foarte bine "basic-urile" societatii si personalitatii oamenilor prin multe
citate. Acesta este unul din ele. Pana acum ceva timp nu am realizat de ce Enstein este considerat un geniu, dar citindu-i viata perceptiile si ideile lui asupra unor domenii diferite, mi-am dat seama ca era un om intr-adevar deschis la minte, intr-o era in care toti erau destul de redusi din punct de vedere al gandirii.

| ExorcistulAK47 a răspuns:

Multe dintre citatele lui Einstein au mesaje subliminale si nu se potrivesc in orice context, de exemplu daca noi avem un presedinte caruia nu-i pasa de nimic, doar de el, atunci e vina noastra ca l-am ales si ca nu-l dam jos. Cel putin asa am inteles eu din asta.