N-aș pune în cârca lor chiar distrugerea lumii, disculpându-i pe agresori, însă în mod sigur au și ei o mare parte de vină.
Vorbind de excepții...
De exemplu, pe budiști, principiile cărora se bazează pe non-violență și care n-ar aplica violență ca să stopeze violență, nu i-aș putea acuza de "distrugerea lumii". Ar fi culmea. Sunt printre cei mai pașnici oameni de pe pământ.
"Aproximativ o treime din populatia lumii urmeaza in prezent invataturile lui Buddha. Religia budista este denumita religia pacii pentru ca nu a existat niciodata un razboi budist si pentru ca nici o persoana, in nici o perioada de timp, nu a fost persecutata de o grupare, organizatie sau tara budista pe baza credintei sau libertatii de exprimare a acesteia."
http://ezoteric.50megs.com/qigong/principii_buddhiste.htm
Da...si intr-un fel se potriveste si cu tara asta.
Tara nu-i distrusa de cei care o fura ci de cei care privesc si intorc privirea in alta parte...
Eu as spune ca lumea se distruge doar din prea multa fuga dupa adevar si neavind timp pentru crunta realitate.
Bună.
Păi are dreptate, mulți când văd o încăierare, trec nepăsători mai departe, sau dacă văd un om căzut, trec strada pe partea cealaltă!
Pa, pa.
Daca e Einstein e corect daca e Costica nu... Cam acesta este ratonamentul pe TPU. Pacat ca ne uitam la cel ca face afirmatia si nu la afirmatie in sine.
Nu. Nu ești răspunzător de ce face altul; dacă vrei să-l oprești, foarte bine, dar nu poți să învinovățești un om care nu face nimic. La modul general.
Pai nu e rusine ca Hitler a omorat milioane de oameni.E rusine ca a trebuit sa moara milioane de oameni ca sa fie oprit. Nu crezi?
Cam acelasi lucru si cu acest citat al lui Einstein
Sunt de acord cu el.
''Acum este momentul pentru o revolutie'' Gamba the lenk
Si inca nu facem asta, se pare ca are dreptate.
Da,aceasta este greseala oamenilor.Ei privesc cu milă/fara milă daunele provocate de ceilalţi, dar nu fac nimic in privinţa acesta.Ori le este teamă, ori sunt nepasători.Cred că indiferenţa este micul "micul drăcuşor".
Da are dreptate.Pentru ca noi stricam, pentru ca nu luam atitudine si intoarcem obrazul si pe partea cealalta.
Un exemplu excelent, e tara noastra. Daca noi am fi avut mai multa initiativa la referendum, eram departe acum. Oricum nu vreau sa intru in politica, sper ca te-am ajutat.
Da, e foarte adevarat pentru ca din pacate in ziua de azi lumea este lasa si prefera sa stea deoparte decit sa faca un bine.
Adevarat. Indiferenţa şi ignoranţa pot fi la fel de periculoase precum este actul de răutate în sine...
LisaJulie întreabă: