Mai bine reproiecteaz-o, nu poti avea incredere in roboti. Daca schimba directia, ori nu te trezeste la timp? si de ce sa dormi in gheata... ar fi pacat, calatoria e cel putin la fel de importanta ca destinatia, e pacat sa nu te bucuri de ea. De peisaj
Sau daca tot poti face atatea, de ce sa nu te teleportezi...
De ce sa n-ai dom'le incredere in robot? Ai vazut vreun robot care sa intarzie la servici? Care sa uite ceva? Nu ezista! Eu am si robot de bucatarie!
Teleportarea nu se poate face pe distante asa mari, am vazut eu in Star Trek! Hai, pana la Ploiesti sau Buzau, da, da' pana in Alfa ba si Centauri?! La steaua tripla? Pana la Proxima Centauri! Pitica rosie! A fost si Doctor Who acolo si iote ca s-a intors! Si Avataru lui Cameron este o luna din Alfa Centauri si ai vazut ce primitori sunt baietii albastri! (nu aia cu ochii albastri!). Domnu Sabin, mergi dom'le fara frica, premiera lu Avatar 2 e abia in 2018! Lasa nava pe mana robotului, mai spala si el niste vase, face integrame, intra pe TPU, n-ai tu treaba. Succesuri!
Sa te trezesti din letargie, mîine e o nouă zi de muncă, lasă visele
Science Fiction, RAY sau stiinta pusa intr-o forma distractiva. Trebuie sa recunosti ca este putina stiinta aici. Trebuie verificate niste cunostinte. Cineva trebuie sa verifice daca exista intr-adevar steaua aia, daca pana la ea sunt sau nu patru ani lumina. Si apoi, ce e mai important, sa incerce un calcul, sa vada daca intr-adevar cu viteza aia se ajunge in saizeci de ani (pentru asta trebuie sa stie niste formule). Si sa se intereseze putin cum e si cu tehnica criogeniei, daca merge sau nu aplicata intr-un astfel de caz; daca ar fi posibil ca un robot sa conduca o nava cosmica la un drum asa lung...Deci vezi ca de fapt nu e bataie de joc, ci o forma mai usoara de a-i antrena si pe cei mai putin pregatiti in ale stiintei.
Eu cred ca e de fapt mult sf nu stiinta, cum poti sa ai atata energie sa mergi pana acolo de unde energia aia? plus viteza ai nevoie de viteza lumini plus ca traiesti doar un secol daca apuci atata,viteza mai mare decat viteza lumini e imposibil asa ceva,plus mancare etc, nu putem sa plecam pe luna dar in alta galaxie, umanitatea e inca foarte primitiva nu suntem pregatiti sa plecam in spatiu, da a visa e ok, faza e ca miai atins punctul sensibil asta e tot dar desigur poti visa, eu unu mas programa sa hibernez pana ajung acolo dar pierzi frumustea universului facand ast, in orice caz sunt sute de miliarde de galaxii in univers
Uite un doc
https://www.youtube.com/watch?v=HUnU4KTRRCQ
am vazut eu un film tot asa uni se trezesc pe alta planeta si apoi le vaneaza niste bau, bau
Iti recomand sa folosesti cada cand pleci, stai comod in ea, te relaxezi si la nevoie poti sa si dormi!
Nava ta va merge de 3 ori mai repede decat lumina, si cu toate astea o sa-ti ia 60 de ani sa parcurgi 4 ani-lumina? Nu-i ceva gresit aici?
Am corectat. Sorry!
In aceasta dimensiune a realitatii viteza luminii nu poate sa fie depasita.
Poti prinde cateva sute de miliarde de km pe secunda in dimensiuni ale realitatii inca necunoscute de om.A patra dimensiune si tot asa.Tu cum crezi ca vin extraterestrii din alte galaxii aici pe pamant? Au ajuns aici acum sute de mii de ani prin aceasta metoda
Criogenia este solutia pentru distantele mari, da' trebuie sa programezi robotul sa te dezghete la destinatie!
Reproiecteaza-o.
Foloseste un sistem de propulsie electromagnetica, mai exact un radio frequency (RF) resonant cavity thruster (imi pare rau dar nu are corespondent in romana).
Se pare ca Newton a gresit a treia lege. Aceste sisteme noi de propulsie exista si functioneaza.