anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

M-am interesat legat de paralizia in somn sa vad ce spun si altii, si mai toti zic ca imediat dupa ce isi fac cruce cu limba (fiind singurul lucru pe care il pot misca atunci), halucinatiile demonice sau demonii dispar si se pot trezi sau misca. Inseamna ca de fapt, acei demoni din timpul paraliziei in somn chiar sunt reali si nu au legatura cu imaginatia sau cu subconstientul?

3 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Povesti vanatoresti, barbi, brasoave sau halucinatii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu cred ca are legatura cu imaginatia.
Mi s-a intamplat asa ceva pe vremea cand nu stiam sa zic macar Tatal Nostru.
Dupa 30 de ani inca imi aduc aminte exact fiecare moment si de cate ori s-a intamplat.
Ai mei nu erau religiosi si nu mai auzisem de asa ceva.
De facut cruce cu limba si rugaciune am auzit mai tarziu.
Dupa cateva luni de stres maica-mea a decis in sfarsit sa mergem la un preot care a rezolvat totul in jumatate de ora.
Cu tot respectul, doctorandus doar comenteaza aiurea si in necunostinta de cauza.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

E complicat ca sa iti explic dar, aceste fenomene au loc cand tu te trezesti partial, adica o parte din creierul tau doarme, de aceea resimti paralizia (practic tu esti paralizat ca sa nu devi somnambul), iar cand esti constient asta poate fi infiorator, haluginatiile vin din subconstient sunt o "materializare" a frici noastre.
Eu am avut experiente de genu' 3 zile la rand. Prima data auzisem niste voci, dupa care ma simt atras intr-un vortrex si sunt paralizat. Nu m-am panicat (prea tare), stiam ce e de facut: Sa incerc sa imi misc degetele de la picioare, intr-un sfarsit am reusit si am iesit din acea stare.
A doua zi iar si mi s-a repetat figura, doar ca de data aceasta auzisem un scartait de usa, ideea e ca stiam ce am de facut si nu m-am panicat.
A 3 oara cand mi s-a intamplat am lasat sa vad ce mi se intampla daca ma afund in acea transa, am zis daca "votrexul", acela se invarte in sensul invers ceasornicului, atunci o sa incerc mental sa invart acel cerc si ies, in schimb acel intuneric s-a prefacut in lumina sa am reusit sa imi vad mana (de fapt mana mentala deoarece creierul simtea mana miscandu-se dar nu era cea reala si acum stiam asta dupa experienta anterioara), am vazut o camera asemantoare cu camera din casa in care am copilarit. Am sarit din acel pat si am observat ca in acel spatiu pot comite telekinezie. Dupa care involuntar am iesit din acea stare si nu am mai avut experiente.
Concluzia mea a ceia ce s-a intamplat, este ca e o reprezentare mentala a subconstientului, ceia ce unele persoane denumesc astral sau templu astral.