| Inferno a întrebat:

M-am uitat aseara la Beast Games. La finalul ultimului episod este un joc cu 10 valize. Una are un CEC in valoare de 10 milioane de dolari, celelalte sunt goale.
Sunt doi concurenti. Fiecare alege pe rand valiza in care crede ca se afla CEC-ul pana cand unul din cei doi concurenti are norocul sa nimereasca valiza castigatoare.

Imi amintesc ca in timpul showului ma gandeam cat de mult sens are sa lasi adversarul sa faca prima mutare. In definitiv sunt 10 valize, sansa sa o nimereasca pe cea castigatoare este foarte mica. Iar la final, poti elimina una din cele10 valize ca fiind necastigatoare, ceea ce presupune ca ai o sansa mai mare de a gasi valiza corecta. Ce credeti? Oare sa fie adevarat? Sau sansele de castig raman egale?

2 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Vad ca tot te uiti la seriale, citesti, esti o persoana citit, asa ca am si eu o intrebare la tine. Nu pun intrebarea ca nu-i o chestie foarte importanta, insa e destul de ciudat.

Ai citit trilogia Fundatia de Asimov? Daca da ce editie din ce an? Intreb pentru ca eu am citit ceva editii vechi, pot sa caut sa vad ce an este, dar nu am cartea acum la mine, insa am recitit cartea acum, cu tot cu aditionale, alea de inceput si sfirsitu care a facut Fundatia praf laughing insa nu despre asta vreau sa intreb.

Ma intereseaza de trilogie, mai exact de Catirul, daca ai citit unde sa luptat el cu Fundatia si ce s-a intamplat la finalul confruntarii?

Eu acum cand am citit, pur si simplu am ramas fara cuvinte, ce citisem eu in acea editie veche, sau ce imi amintesc, nu se potriveste cu ce am citit acum laughing
Bine nu am editia veche sa compar, dar banui ca nu au modificat nimic, pentru ca daca au modificat atunci lucrurile se explica, iar daca nu au modificat nimic, devine din ce in ce mai ciudat, cel putin pentru mine.

Deci intre ce am citit cindva si imi amintesc si ce am citit acum, pare ca acea parte ddespre Catirul, este total diferita.
Eram atit de uimit, am spus o fi posibil sa le fi facut eu varza, dar intimplarea face, ca sa intilnesc pe cineva, caruia atunci cand am citit ediatia aia veche i-am povestestit asa in mare.

Acum am intrebat persoana, mai tii minte bla bla cataru etc? A zis da, s-a intamplat asa si asa, cel putin asa miai povestit zice.Ma lalsat cu gura cascata laughing si persoana mia confirmat ce stiam si eu, sau imi aminteam.

Insa in editia mai recenta ce am citit, lucruriule se desfasoara altfel.

De aia te intreb daca ai citit si ce editie, si daca poti spune asa in linii mari Cum si unde sa duelat Catarul cu un om al, celei dea doua Fundatie?

| gabicoo a răspuns:

Șansele sunt egale.