In capre sa crezi mai purtator de talanga si sa-ti pui un creier electronic sa nu te mai enervezi cu nervii, ca daca o mai tii asa intr-o zi o sa gasesti o funie.
Eu astept vremurile in care constiinta va bate tehnologia, iar gandurile noastre se vor manifesta instantaneu, facand inutila orice masinarie inteligenta sau nu...
Eu cred ca ai cam imbatranit @hirciog si nu mai poti tine pasul cu tehnologia, de asta esti nervos pe ea! Ce sa facem, se mai intimpla unora.
Constiinta, dragul meu, e un atribut atat de complex incat, daca am vrea sa inzestram tehnologia cu ea, am avea nevoie de cateva milioane de ani si nici atunci nu-i sigur.
In schimb, daca ne referim la inteligenta si bine inteles la cea artificiala, nu suntem chiar departe,
Tehnologia s-a nascut din necesitate apoi pentru confort, dezvoltandu-se treptat pana cand a ajuns parte a organismelor noastre; am impins tehnologia si mai departe, ajungand chiar sa schimbam natura, sa creem alte fiinte adevarate si, nu in ultimul rand, sa creem un univers virtual fara limite.
E tehnologia buna? Fara indoiala!
Exista insa o mare problema care nu se va rezolva prea curand : creatorii tehnologiei nu sunt perfecti si, in aceste conditii, tehnologia preia imperfectiunile noastre si de multe ori multiplicindu-le intr-atit incat ne pot distruge!
In pufuleti cu ciocolata .
poate ca ar fi chiar indicat sa o mai lasam balta (constiinta) ca atunci cand intra in scena suntem asa de convinsi de ce suntem pe cale sa facem, ca o dam in bara cu toata increderea, ba chiar ii mai convingem si pe altii. instinctul da gres mai rar, cred. pe mine ma uimeste pe zi ce trece.
Cred ca este cazul sa incepi a te calma.Nu s-a ajuns inca la implementarea constiintei, insa un prim pas s-a facut pe calea "umanizarii" tehnologii. Oamenii de stiinta de la MIT au inceput sa creeze roboti organici, iar un pas important a fost folosirea de tesut muscular modificat genetic, care sa raspunda la stimuli externi.Nu o sa-ti incarc mintea cu amanunte tehnice, insa toata povestea asta are aplicatii extrem de variate, de la endoscopuri si catetere pentru inima, pana la cel de a da robotilor rapiditatea si flexibilitatea unei fiinte vii. Cand le vom da si constiinta, cred ca vom fi in plus pe aceasta planeta.
Problema este echilibrul, nu distrugerea tehnologiei si nici sa devenim cyborgi. Uite ceva interesant: http://www.supermamici.ro/eu-parintele-copilul-scoala-si-tehnologia/ si http://www.supermamici.ro/eu-copilul-si-tehnologia/
De ce combini tehnologia cu "impurităţile" conştiinţei? Pur şi simplu, asta este acum vita nova.
Imi pare a fi o goana desarta dupa vint, goana care nu se va opri niciodata, din cauza altei si altei tehnologii mai sofisticate si spre care o sa tindem mereu iar in momentul in care o dobindim va fi depasita de o alta si tot asa pina in momentul in care ne apropiem de finish si vom fi nevoiti sa ne intrebam daca, in afara de a vrea, am mai facut si altceva.