anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ma gandesc ca formarea obiceiurilor este bazata pe trimiterea de semnale la si dinspre creier, trebuie sa fie o rutina. In cat timp se formeaza un obicei oare?

4 răspunsuri:
| raresbarbier a răspuns:

Da faci lucrul ala de 5-6 ori cred ca devine un obicei

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Depinde de obiceiuri si de persoana. Nu exista o limita de timp pentru toata lumea. Apoi depinde de tipul de obiceiuri si de metoda pe care o aplici in a iti insusi un obicei, asta daca este un obicei pe care iti doresti sa il transformi in rutina. Cel mai bine functioneaza metoda recompensei, astfel ceva neplacut poate deveni ceva placut in timp, creierul asociind obiceiul neplacut cu placerea recompensei. Apoi ar mai fi metoda repetitiei dar care nu are rezultate la fel de bune.

Daca te referi la obiceiurile "neplacute" ale oamenilor da, acestea apar in urma unor asocieri ale creierului cu anumite actiuni ce obisnuiau sa ne ofere placere in trecut. Suptul degetului - alaptatul, leganatul - acelasi lucru dar in pruncie, etc. Comportamentele de acest gen sunt foarte des intalnite la indivizi dar cum devin obiceiuri si perioada de timp in care un individ si le insuseste difera de la caz la caz.

| RAY a răspuns:

Http://istoria-lumii.ucoz.com/video/vic/documuntare_noi vezi documentarele alea despre creier

| ViseleSmulgGratii a răspuns:

Obiceiurile sunt adaptari. Am sa-ti dau cel mai simplu exemplu:
Bati cu pixul in masa, regulat, si intentionezi sa reciti o poezie in timp ce faci asta. Subconstientul baga bocaneala ta pe "pilot automat" pentru a-ti da posibilitatea de a zice poezii.

Daca extinzi ce am zis, vei vedea ca se aplica si rutinelor, cum ar fi trezitul la ora fixa fara ceas:
Cand te suna alarma dimineata(6:30, sa zicem), iar tu constientizezi ca este o necesitate sa te trezesti, practic, ii spui subconstientului "mai, flacau, azi m-am trezit la 6:30 si mi-a fost bine, ia baga tu la bibilica".
Tot repetand, nea' subconstient se decide: "ba, asta consuma bateriile degeaba, si se mai si sperie cand ii sare cucul din ceas, ia sa-i fac eu unul biologic!"

Cam asa functioneaza.