| RAY a întrebat:

Ma gandesc la cei 65% of Nobel prize winners have been Christians oare ei au crezut ca Iisus s-a nascut dintr-o virgina, a facut minuni, a murit si a inviat a treia zi?

Răspuns Câştigător
| doctorandus a răspuns:

E o statistica, vezi http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Christian_Nobel_laureates

Bine, trebuie spus ca include si crestini care nu mai treceau de mult pe la biserica si niste evreice care s-au crestinat formal pentru a se casatori cu niste crestini, dar care nu aveau convingeri religioase cat de cat puternice.

Din moment ce unui om nu ii putem citi gandurile, daca a fost botezat si educat drept crestin si nu s-a declarat public drept ateu/agnostic/apostat, il socotim drept crestin.

| RAY explică (pentru doctorandus):

Sunt curios, adica savanti care sa creada in chesti de astea, e cam ciudat

| doctorandus a răspuns (pentru RAY):

De fapt doar crestinii fundamentalisti au probleme cu stiinta.

| RAY explică (pentru doctorandus):

Probabil,dar crezi ca chiar credeau?

13 răspunsuri:
| AC4S4 a răspuns:

65% din castigatorii premiului Nobel sunt crestini precum si 99% din romani sunt crestini. Statisticile astea sunt false.

| RAY explică (pentru AC4S4):

Asa scrie pe wiki, si eu cred ca sunt false, cred ca multi din ei sunt deisti, panteiști sau creștini cu numele

| AC4S4 a răspuns (pentru RAY):

E total gresit faptul ca locul de nastere este automat legat de religie.
Daca te nasti in Italia ti se pune eticheta de romano-catolic, te nasti intr-o tara germanica esti protestant, te nasti in estul europei esti ortodox. Asa, probabil, se fac foarte multe statistici religioase.

| RAY explică (pentru AC4S4):

Clar,si eu care sunt de nationalitate germana mi se pune eticheta de catolic, mai ales in banat unde svabi erau catolici, la voi in ardeal sasi erau protestanți

| Justme1997 a răspuns:

Cred ca au zis doar asa, ca sa nu provoace scandaluri, controverse etc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma copile!(da, ti-am zis copile, copile)
Este de fapt vorba ca ei au fost botezati drept crestini, dar nu e obligatoriu ca si credeau in Dumnezeu, OK?!?!?

| Exal a răspuns:

Si ateii se lauda ca nu se iau de crestini...

| RAY explică (pentru Exal):

Speram si noi in minuni, ce sa spun