| Archangells a întrebat:

Ma simt stresat informational. De mic mi-a placut sa stiu multe despre Univers, despre ce e omul, ce e viata. Dar cu cat studiez mai mult, cu atat imi dau seama ca sunt tot mai prost si informatia e prea multa si incompleta ca sa ii dau vreodata de capat. Acum inteleg de ce Einstein si-a dat seama ca nu stie nimic. el doar a impins limita cunoasterii anterioare, dar ramane acelasi infinit. Vrem sa intelegem Universul, dar am realizat ca nu poti intelege Universul decat daca il simulezi, daca esti una cu el prin urmare. Sa descoperi toate legile lui, toata infinitatea lui. dar ratiunea noastra si memoria sunt limitate. prin urmare, am ajuns la concluzia religiilor, doar simtind transcedental vei intelege ce e Univerul, ce e dumnezeu, ce e absolutul. Noi suntem prinsi in cursa de a descoperi ceva infinit. Cum sa descoperi ceva infinit cu niste unelte preistorice ale mintii(ratiune si memorie) care se bazeaza pe deductii logice.e ca si cum ai incerca sa masori toate curbele dintr-un tablou de Picasso ca sa il intelegi cand de fapt trebuie sa te linistesti si sa il simti in tine, sa lasi emotia tabolului sa te patrunda. Asa e si cu Universul, cu Dumnezeu, il poti intelege doar daca lasi emotia acestuia sa te patrunda. Am dreptate?

8 răspunsuri:
| Miauti a răspuns:

Din punctul meu de vedere spun ca trebuie sa te bazezi pe un singur lucru. Nu poti sau nu santem deocamdata capabili sa intelegem toate lucruriile.

De exemplu daca iti place ocultismul alege o ramura care te atrage, nu incerca sa te afunzi si in celalate ramuri deoarece poti face POC!

| Archangells explică (pentru Miauti):

Cum adica Poc? nebunie? tongue

| sublime89 a răspuns:

Da, ai descoperit de ce ignoranta e fericire. Atunci cand nu cunosti nimic, ai impresia ca stii tot, iar atunci cand cunosti multe iti dai seama cat de putine cunosti de fapt. Cu toate astea, e mult mai bine sa fii informat decat habarnist.
Cat despre dorinta ta de a intelege Universul simtind transcedental, eu cred ca e o iluzie. Aceasta metoda nu a functionat deloc de-a lungul istoriei. Uita-te la toate religiile si vezi cate stiau ele despre Univers, cu adevarat. Ele n-au fost niciodata capabile sa dea raspunsuri concrete la misterele existentei noastre. De ce nu ne-a spus nicio religie ca Pamantul e o planeta ca multe altele, sau ca Soarele e o stea oarecare, sau ca oamenii au evoluat din animale, sau ca Universul are o anumita vechime, sau ca mai exista sute de miliarde de galaxii, iar noi traim doar in una dintre ele? Pentru ca n-au stiut. Dovada ca metoda religiilor nici nu se apropie ca eficienta de metoda stiintifica.

| Archangells explică (pentru sublime89):

Kabbalah, vedele foloseau geometria sacra din cate stiu sa explice unviersul. mayasii cunosteau miscarile planetelor, existenta starilor modificate de constiinta si de aia fumau ayahuasca. au pierdut capacitatea nativa de a accesa planuri inalte de constiinta prin secretia naturala de DMT in pineala. asta o poti face doar cand corpul tau e suficient de purificat spiritual, mental si fizic. ei au pierdut calea. aveau idee ce exista spiritual dar nu mai reuseau sa tinga nirvana asa ca in timp s-a creat istoria cu omuletul de pe nor. Dumnezeu e absolutul, la esenta religiilor ma refer, ceea ce descriu ele simbolic, iar nu la teoriile si povestile sub forma de pilde. Vaticanul stie cu siguranta toate acele secrete si o sa ni le spuna la timpul potrivit. in secunda dinaintea schimbarii.

| DimLight a răspuns:

Prima parte e corecta, universal e infinit si un om finit nu il poate cunoaste pe depli. emotia e doar o simulare partiala a acestui infinit deci prin emotie nu poti ajunge la o cunoastere absoluta a universului. https://www.youtube.com/watch?v=4YnpYWI4XNE

| Hevnoraak a răspuns:

Da.
Tu nu trebuie să-i dai de capăt tu doar continuă să studiezi.
Oricum universul nu va fi pe înțelesul muritorilor asta-i lege nescrisă.

| Vlad2013 a răspuns:

Da.

| forallatlantis a răspuns:

Da, asa este. Partea buna este ca daca te linistesti si meditezi, incepi sa "auzi" ce "vorbeste" Dumnezeu, moment in care incepi sa stii/cunosti lucruri si experiente noi.
Emotia, sustinuta de ganduri, sunt uneltele decisive cu care am fost inzestrati cand am venit pe pamant din stadiul de spirit in stadiul de om.
Doamne ajuta si liniste sa ai.