Hai sa fim realisti! Suntem printre primele tari la fumat si consumat alcool. Doi factori dispensabili vietii, doi factori nocivi, pe care, daca, i-am evita o saptamana am avea bani sa facem un gest marinimos. Pana are romanul bani de alcool si tutun, nu poate fi vorba de lipsa banului, ci de mentalitate. La noi a disparut demult solidaritatea si altruismul, s-a instalat mizantropia, calomnia si ranchiuna, intre semeni. Sunt putini cei care ajuta din suflet, multi sunt cei ce ajuta pentru a creste in ochii celorlati. Foarte multi sunt cei apatici, nu le pasa dom'le. Cred ca, la straini, era cu totul si cu totul alta treaba. Vezi cazul Germaniei, care a renascut. Fiecare a pus osul la munca si au ridicat o noua tara, iar noi nu suntem in stare sa diminuam suferinta unor oameni batuti de soarta.
Flav, iti voi raspunde scurt (pentru ca stii si tu raspunsul ):cauza este un grad de civilizatie redus!
Ai dreptate si cauza ar fi in primul rand mentalitatea. Nu suntem educati sa privim cu intelegere si compasiune la cel de langa noi.Vina este a tuturor: familii tot mai dezinteresate si destramate, anturaj libertin, scoala in care nu mai exista nici o motivatie, guvernare obedienta ce sfideaza nevoile oamenilor, biserica pusa pe adunat averi cu orice pret si compromis. Aceasta mentalitate isi are radacini si in restul: lipsa banilor, impediment ce te face sa fii, la un moment dat, neputincios si in a-i ajuta pe cei dragi, lipsa exemplului pozitiv, altruist fara implicatii politice sau de publicitate, intransparenta finalitatii unor acte nobile, de caritate.
Nu cred ca ar fi privita cu mai mult interes din contra cred ca nici nu ar exista. Occidentul nu are Dumnezeu si fara Dumnezeu ei nu au conceptul de compasiune si iubire adevarata. Iar la noi in tara acesta departare de Dumnezeu se vede in rubricile de tipul Cutia milei. "Dumnezeu este adevarul si cunoscand adevarul vom fi eliberati."
Eu vad pe la tv o gramada de apeluri la buzunarul populatiei si culmea, apar batrinei cu pensii insignifiante care doneaza citiva leisori din care in mod obisnuit isi cumpara medicamente si mincare. Ma intreb daca miliardarii aparuti ca ciupercile dupa ploaie, de la revolutie, fac si ei gesturi umanitare. E drept ca ajutorul oferit de populatie este conditionat de nivelul de trai, de asta si asa putine fapte caritabile aici la noi. Dar miliardarii nostri nu se resimt ca omul de rind din cauza recesiunii. Dintre toti l-am vazut pe Becali, care desi are multe neajunsuri si a facut gesturile alea pentru imagine, totusi chiar si in conditiile astea, a facut ceva. A construit niste case, bisercici si a donat bani celor care aveau nevoie de tratamente in strainatate si statul a refuzat sa le deconteze contravaloarea acestora (desi cita vreme au platit asigurarile de sanatate, acelasi stat nu s-a mai codit sa ia banii cu doua miini). Mai au Voiculescu si Patriciu niste fundatii care ajuta tinerele talente. E drept ca din investitia asta tot ei or sa cistige in viitor, dar totusi fac ceva. In rest, ce dreak fac astia cu zecile de milioane de euroi adunati? Ii intorc cu lopata sa nu mucegaiasca. Mare paguba ar avea daca ar face niste donatii din care sa se construiasca niste spitale si scoli civilizate? Cred ca nu ar insemna prea mult pentru ei. In schimb tot amaritii aia cu citiva lei in buzunar isi rup de la gura sa mai ajute un bolnav care are nevoie de transplant in strainatate.
Cauze nobile? flaaaaaav? am un gust amar in gura cand vad. la noi la romani, nu trebuie asa ceva.la noi orice cauza nobila, se transforma intr-o mare magarie, care{sa ma ierti}pute. pute ingrozitor. exceptia intareste regula.ca trebuie sa fie si exceptia. iar la alti? ai vazut frantujii? italienii? s-au saturat de atatea cauze nobile incat platesc sa ramana fara ele.si le dau dreptate.cat ar fi ei de toleranti, si de civilizati si de mentalitosi, fistecare are o rabdare, flav.eu personal, am incercat o varianta; am dat un sut in fund, pentru un pas inainte, in ideea ca va incepe sa mearga. a mers. un pas.atat.imi pare rau ca e asa. e dureros, dar adevarat.
Http://www.atelierefarafrontiere.ro/
http://www.atelierefarafrontiere.ro/index.php/contact/contacte-utile
- Cauze Nobile -
O "cauza" nobila care s-a infiintat in 1994 si are efecte de atunci in viata celor in care violenta era prea prezenta http://www.fundatiaconexiuni.ro/
De multe ori toate aceste cauze nobile si cetatenii nobili, exista si sunt foarte discreti, chiar daca nu apar pe TPU.ro
Trebuie facute cercetari - e foarte facil sa le gasim, doar sa vrem.
Mersi pentru semnalul de alarma tras de tine si sper ca aceste mesaje vor fi citite si recitite de userii interesati - nu exista o obligatie de a face, trebuie benevolat/voluntariat expliziv sau in tacere - rezultatele conteaza.
Consider ca poporul este plin de omenie, pionieratul functioneaza, suflecati-va manecile si scrieti unde apucati ca SE INTAMPLA deja, de mult timp si in Romania - da-ti aceste mesaje mai departe, pana la cel care e interesat sa participe cu adevarat la sustinerea cauzei nobile...
A) Asa cum iti traiesti zilele, in asa fel iti fauresti viata.
Nu-ti irosi zilele, pentru ca nu exista nicio zi fara importanta.
b) Un proverb spune: "A sti sa citesti, dar a nu citi, este aproape acelasi lucru cu a fi analfabet." Gasiti-va timp pentru a citi in fiecare zi. Citirea unei carti de un autor pe care il admiri face ca o parte din stralucirea lui sa te cuprinde si pe tine. O. Holmes spunea: "Orizontul gandirii, odata largit de o idee, nu va mai reveni niciodata la dimnesiunile de dinainte".
Poti sa reduci cheltuielile cu chiria, cu mancarea sau hainele, dar niciodata sa nu renunti sa investesti in carti bune.
c) Adevaratul risc in viata consta intr-o viata fara riscuri. Nu poti castiga daca nici macar nu intri in joc.
d) Faceti-va timp sa ganditi.
In fiecare zi trebuie sa va faceti timp pentru a sta si a gandi, puteti lua timp de la alte activitati.Peter Drucker, cel mai proeminent expert in management spunea: "Nimic nu e mai inutil decat sa faci bine ceea ce nu ar trebui sa faci"
e) Alegeti modele in viata, modele pozitive.
Daca iti spui "am 65 de ani si ma apropii de sfarsitul vietii" este cel mai pagubos lucru, dar daca iti spui " la 60 de ani vreau sa fiu ca Mick Jagger" este extraordinar, deoarece iti ofera noi posibilitati si o noua perspectiva in viata.
f) Prea multi oameni se tem sa mai fie ei insisi. Asadar renunta la visele lor, la felul lor de a fi pentru a imita multimea din dorinta de a fi acceptati. Fiti unici, fiti voi insiva. Urmati-va visurile si distrati-va in acelasi timp, pentru ca viata nu este facuta sa fie un chin, ci o sarbatoare.
g) Ascultati de doua ori mai mult decat vorbiti.
A asculta pe cineva cu atentie este unul dintre cele mai bune moduri de a arata respect si de a construi o relatie profunda. Oamenii nu mai au timp, rabdare sa asculte. Ascultati cu interes real ce au ceillati de spus si veti vedea doua lucruri: veti intelge corect ce au de comunicat si in plus veti castiga aprecierea, respectul, prietenia si chiar si dragostea lor.
h) De cate ori spuneti "da" unui lucru fara importanta, spuneti de fapt "nu" unui lucru important.
i) Ridicati-va mereu stacheta mai sus.
Perfectionati-va in continuu. Refuzati mediocritatea. Retineti ca toti marii lideri sau vizionari care acum sunt venerati au fost la inceput ridiculizati.
j) Fiti atleti in orice domeniu.
Numai prin exercitiu si antrenament se ajunge la rezultate pozitive si la performanta. Succesul, bucuria si linistea interioara nu apar din senin, ci se creaza.
ca) Fiti entuziasti.
Nimeni nu se inconjoara de morocanosi, carcotasi, pesimisti.
l) Valoarea binelui.
Unii spun ca "a fi bun este un semn de slabiciune". Total gresit. Este cea mai mare dovada de putere morala. Este usor sa fii nervos, sa tipi, sa acuzi, sa dai vina pe altii, sa fii violent, dar este in schimb foarte greu sa dai dovada de opusul acestora. Iti trebuie curaj si putere pentru a te purta frumos chiar si in conditii grele sau in situatii limita.
Maica Tereza, Gandhi, Martin Luther King, Nelson Mandela, sunt astfel de oameni.
m) Vorbiti ca un superstar.
Cuvintele pe care le folositi va definesc si va influenteaza viata. Alegeti-le asadar cu atentie si in mod constructiv.
n) Placerea vine din lucruri exterioare. Fericirea din interior.
Placerea este minunata numai ca nu dureaza. Ea vine prin internmediul celor 5 simturi, de la o masa excelenta, de la un parfum bun sau de la o masina noua si frumoasa. Nu e nimic rau in astea numai ca sunt trecatoare.
Fericirea vine insa din interior, de la starea de spirit si poate fi controlata. Va puteti controla starea de spirit, o puteti imbunatati. Cei care o fac devin fericiti si mari personalitati.
Exista fericire fara placere si placere fara fericire.
Alegeti sa fiti fericiti!
o) Cei cu experienta castiga in majoritatea cazurilor.
De ce sa asteptam sa imbatranim ca sa avem experienta? Haideti sa avem experienta si cat suntem tineri. Pentru asta trebuie:
- sa va asumati riscuri,
- sa va perfectionati continuu
- sa purtati discutii cu oameni care au experienta;
- sa cititi cat mai mult;
- sa calatoriti cat mai mult si cat mai divers.
p) Bucurati-va cu ceea ce aveti.
"am blestemat faptul ca nu am pantofi pana cand am intalnit un om fara picioare" spune un proverb persan. Nu cadeti in greseala de a va concentra pe ceea ce nu aveti, in loc sa va concentrati pe ce aveti.
r) Fiti intelepti - treziti-va devreme si nu mancati dupa 7 seara.
s) Nu uitati efectul de bumerang. Oferiti doar ceea ce ati dori sa primiti.
t) Faceti curatenie.
Eliminati ceea ce trebuie sa dispara din viata voastra, ceea ce va trage in jos, ceea ce va prisoseste. Te vei simti mai usurat, mai fericit si cu constiinta mai impacata; asadar faceti curatenie in viata voastra si incepeti asta cat mai curand, veti fi uimiti de rezultatele surprinzatoare pe care le veti obtine.
u) Retineti regula Million Dollar Baby:
gasiti echilibrul perfect intre dragostea pentru ceilalti si dragostea pentru sine.
Nu uitati ca problema martirilor este ca majoritatea nu mor in patul lor.
v) Lumea este mica.
Viata este scurta, lumea este mica dar mai este si foarte larga. Cand aveti o problema intrebati-va: '"va mai conta asta peste un an sau doi?" si daca raspunsul este "nu", ganditi-va bine daca merita sa va irositi atat de tare pentru ea. Sunt probleme care atunci cand apar credem ca s-a sfarsit lumea, dar mai tarziu realizam ca nu au fost decat niste noi inceputuri sau niste oportunitati.
x) Frumusetea timpului.
Ceea ce trebuie sa retineti este ca odata timpul pierdut nu-l veti mai recupera niciodata.
y) Bunele maniere nu sunt doar o vorba in vant, o poveste de pension, ci reprezinta o treapta esentiala in drumul tau spre fericire si implinire.
z) Exemplul lui Garth.
Acesta spunea: "Am venit pe aceasta lume fara a avea nimic, cand voi pleca nu voi lua nimic altceva cu mine decat constiinta mea".
Nimic mai adevarat si mai potrivit pentru incheiere.
Riot întreabă: