| Shnitzy1324 a întrebat:

Mai mereu ma framinta asa niste intrebari, chiar imi este interesant parerea voastra.
Cum credeti, cine la creat pe Dumnezeu, de un a provenit?
De ce a creat lumea, de ce exista raul?
Care este rolul vietii?
Spre exemplu ajungem in iad, de ce ar schimba asta ceva, adica oamenii vor constientiza ca au gresit tot acest timp dar oricum nu va fi nimic diferit, daca ai gresit o data nu mai este o sansa de a recupera, daca vom muri cu totii, ce se va intimpla?
De ce toti recunosc faptul ca tot acest sfirsit se intimpla din cauza noastra, dar nimeni nu vrea sa se schimbe?

Răspuns Câştigător
| king4aday a răspuns:

Eu personal nu cred in Dumnezeu. Nici in sfarsitul lumii. Povestea asta cu sfarsitul tot timpul a fost pentru bani. Daca cauti pe internet, gasesti mii de carti, dvd-uri in legatura cu tema asta. Plus si Hollywood incaseaza bine dupa 2012 si alte filme de genul. Merg pe mana stiintei, pentru ca macar imi da explicatii. Ce-i drept, uneori complicate, dar totusi am un raspuns clar, nu doar o carte numita Biblie. Religiile tot timpul au fost unealta controlului in masa. Razboaie, institutionalizarea bisericilor, contradictii si minciuni. O gramada de lucruri au fost lasate afara din Biblie. Fiecare e liber sa creada in ce vrea, nu ma intelege gresit. Eu nu pot sa cred intr-un Dumnezeu care ma ameninta ca o sa ard in iad in cazul in care nu-l ascult. Frica e cea mai utila forma de a controla oamenii. Asta se face si cu credinciosii. Un exemplu actual care m-a enervat foarte tare: construirea catedralei din Bucuresti cu 400.000.000 euro, iar tara moare de foame. E drept? Nu. Rolul vietii e sa o traiesti. Sa te bucuri de natura, de prieteni, de familie si tot ceea ce poate da un inpuls pozitiv pentru a trece prin ea.

18 răspunsuri:
| BigBang a răspuns:

Parerea mea e ca felul in care te-ai exprimat lasa loc interpretarilor,"fara numar,fara numar,fara numar".Din moment ce ai trecut intrebarea la Stiinta si Filosofie,singurul mod in care as putea sa iti raspund,este interpretand.
Si se scrie corect:framanta,interesanta cu(a),sfarsit.
"de un a provenit?"-de unde a provenit?
Scriere ca scriere, dar sa nu ne batem joc.
In privinta subiectului propus de tine, postez maine si sper sa nu te deranjeze.noapte buna

| DrumuriFictive a răspuns:

Intrebare:Crezi in Dumnezeu? Daca da,"crede si nu cerceta".

| BlueR a răspuns:

Parerea mea e ca iadul nu exista, dumnezeu nu ar fi asa nemilos incat sa-i arda vesnic pe cei care nu au crezut in el. Nu vad un motiv pentru care dumnezeu s-ar ascunde de lume si i-ar pune pe ganduri: Exista? Nu exista? Avem dovezi? Credem aiurea?

Pentru ca la majoritatea nu le pasa de sfarsitu' lumii. Ei vor sa aiba faima, bani(cat mai multi), si sa traiasca cat mai bine.

@ DrumuriFictive, cel mai stupid raspuns.
"Crede si nu cerceta" - asta spui cand nu mai ai ce zice altceva, gen: Nu cerceta ca s-ar putea sa iti dai seama ca nu exista.

@ king4aday, perfecta dreptate, mai mult de atat nu mai am ce zice. Meriti funda!

| Flav a răspuns:

Voi chiar nu v-ati plictisit de subiectul asta?

| franaru a răspuns:

Iisus vine, trece prin tine cand nu te asteptiwinking! thumbs up 4 jesus! pace voua pacatosilor

| LightingManuel a răspuns:

Pai raul face bine,el exista din libertatea noastra a spus albert einstein.Din proria libertate, ne razvratim fata de Dumnezeu si ne inraim. Dumnezeu nu este rau, dar ca sa nu ne i-a libertatea si sa ne faca buni ne lasa cum dorim.Noi ne putem schimba!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da de ce oamenii de stiinta nu -ti raspund la intrebarile tale? si nici ale altor atei? de ce spun de incalzirea globala azi si maine vorbesc despre o eventuala era glaciara in maxim 70 de ani? de ce atatia filozofi ce au filozofat ieri.azi nu mai sant valabile teoriile lor? de ce atatia destepti nu pot pune capat raului daca sant atat de destepti? de ce mor oamenii din boli banale? cu atatia doctori in jur? de ce mai sant inca intrebari de genul celor puse de tine si de mine dupa atata filozofie si desteptaciune? si mereu aceleasi de mii de ani inclusiv de vreo trei ani de cand sant eu pe TPU? si inca vreo cativa,atei destepti nevoie mare,si crestini doar cu numele care nu ajung niciodata la o intelegere proprie a problemelor fiindca in fond asta conteaza cel mai mult si mai putin parerea celorlalti? ia cauta si tu niste raspunsuri,la problemele astea cat timp eu o sa incerc sa te ajut pe tine, asa devenind amandoi doi destepti, ce se complecteaza reciproc.

| Heys a răspuns:

Parerea mea se imparte in mai multe ramuri cred si in Dumnezeu, dar personal nu ma asistat la nici o minune si imi este greu sa cred ca sufleteul se ridica etc. cred ca doar mori si gata totul e negru si nu constientizezi nimic.De exemplu animalele ele se duc undeva in locul lor in fuctie de fapte si ele sunt create de Dumnezeu.De obicei credinta in Dumnezeu este una mai mult interioara care te ajuta sa stii ca in momente grele sete cineva langa tine.Si complexitatea mintii omului este de vina pentru aceste trairi. Daca omul ar fi evoluat din maimuta maimuta aceea ar fi trebuit sa aiba un Dumnezeu.

Spatiul este infinit si eu sunt foarte sigur ca mai exista alte forme de viata nu neaparat omulti verzi si toate chestiile asta comerciala, celule sau microorganisme zooplanton fitoplanton care o sa evolueze cu tmpul asa cum s-a intamplat si pe pamant.Pamantul e p raritate si sansa de a mai exista o planeta ca aproximativ aceleasi conditi este de 100miliarde la 1 dar trebuie sa existe si acel 1 pe undeva pierdut in sparil infinit.

Cat despre rolul vietii. Fiecare are rolul lui eu cred ca daca mor impacat si sti ca ai facut ce ti-ai dorit si ca esti realizat, ai ce sa lasi copiilor, nai fost un chin pentru nimeni cred ca este de ajuns.

Nu sti ce intelegi prin rau.Pate ai vrut sa te reveri la cel din filemele cu Constantin sau Ghost rider.Eu cred ca raul nu exista la fel si binele.Fiecare are personaliatatea lui si depinde foarte mult si de educatie daca parinti te bat in contunuu iti dezvolti o ura si devi un specimen.Dar cred se daca esti educat corect nu poti sa fi chiar atat de rau.

Pacatel care le are un om sunt nenumarate cum spune in biblie daca te-ai uitat la o fata cu gandul de o o pofti e ca si cum ai fi facut-o deja asta mi sa parti destul de dur si daa stai sa te gandesti pacatuiesti foarte mult sa nu mai vorbim de invidie Etc. Despre faptele bune eu nu dau de exemplu bani la cersetori pentru ca am vazut cum a venit un alt barbat si ia luat unu cersetor.In alte tari uncersetor castiga 4000lei pe luna numai din treaba asta sa ca nu mi se pare corect eu sa muncesc o luna si sa castigam aceeasi suma.

Pt tama ta exista mai multe raspunsuri si sunt sigur ca fiecare om are pareri diferite.

| RelaţiiCuClienţii a răspuns:

Cum spui tuu! yawn

| Polaris a răspuns:

Ni se spune doar să credem şi să nu cercetăm. Dar de ce ni se spune asta?

| MMihai a răspuns:

Ai făcut o greșeală, ai pus o singură întrebare, care de fapt, se compune din multe alte întrebări!

Trebuiau puse n întrebări, dar separate fiecare!

La unele dintre întrebări, nici un știu, ce răspuns, să îți dau!
Dacă este să îți dau, un răspuns serios!

| DrumuriFictive a răspuns:

Ti se spune asta pentru ca asta e semnificatia cuvantului "CREDINTA".

| TheJeryk0 a răspuns:

1Ce inseamna pentru tine Alfa si Omega? Infinitul...
2Pentru ca s-a trezit un retardat ca vrea sa fie Dumnezeu.
3Depinde

| BigBang a răspuns:

In primul rand sa incepem cu inceputul.Si,nu inceputul lui"Dumnezeu"ci inceputul"crearii"universului de care facem parte si a carui reguli ni se aplica.
Si de ce?-in privinta a "cine l-a facut pe Dumnezeu"nu ne putem pronunta.Insa ne putem pronunta in privinta a "ce anume ne-a creat pe noi". Inainte ca si crearea sa aiba loc universul de care facem parte nu a existat.Tot ceea ce exista era un punct de"natura speciala"(nimeni nu stie ce anume),o asa numita"singularitate"-care se explica prin analogie cu"Dumnezeu",reprezentat de biblie.
Ai auzit zicala:credinta e in fiecare dintre noi si exista cate un pic de"Dumnezeu"in fiecare?
Ei bine,potrivit regulilor universului in care traim,potrivit crearii,ambele sunt adevarate, privite ca si stiinta, stiinta crearii.Dovezile biblice in privinta"creatorului"nu pot fi negate, ele insasi fiind o stiinta.Negarea"afirmatiei"e ea insasi negarea"crearii".
Teoretic,practic,un pic din"acel ceva,aceea singularitate" sau un pic de "Dumnezeu,exista in"fiecare dintre noi". Daca nu ar fi existat,atunci nici noi nu am exista, iar daca am nega"acel ceva", ne negam propia existanta.Crearea a avut loc inainte ca noi sa existam, deci crearea e independenta de constiinta umana.Acel"ceva" e independent de creare. Daca am spune ca "acel ceva"a avut un creator atunci am contrazice teoria probabilitatii,am contrazice insasi crearea. Daca ne negam "creatorul",ne negam propia existenta.
Analogia dintre afirmatiile biblice -Dumnezeu e unul,fara de inceput si fara de sfarsit, atotputernic si potrivit stiintei:singularitate de natura speciala fara forma, dar de o energie infinita.analogia nu e intamplatoare.
Crearea ea insasi fiind independenta de constiinta umana, este o stiinta.Deci oricum vrei tu sa interpretezi,"un creator al nostru exista". Conceptul de "bine si rau"depinde de perspectiva,fiind relativ,fiind gresit inteles de majoritatea oamenilor.
Conceptul de"bine si rau"este format gresit,fiind necuprinzator, lasand loc interpretarilor din perspectiva fiecarei constiinte.
Conceptul de "bine si rau"intra in contradictie(pe alocuri) cu conditiile necesare si de sustinere a vietii organice.
Potrivit regulilor acestui univers"noi toti"suntem pamanteni:totalitatea fiintelor vii de pe aceasta planeta, fiind pamantene.Crearea e independenta de constiinta umana,tocmai deoarece noi oamenii suntem o specie relativ noua.
Conceptul bine-rau este format gresit mai ales pentru ca,intra in contradictie cu"nevoile oricarei creaturi pamantene",fundament al vietii.
Ex:un leu,fiind carnivor este obligat sa ucida pentru a se hrani si a-si continua existenta. Potrivit conceptului bine-rau din perspectiva propiei constiinte, il respecta, insa din perspectiva constiintei ucise nu il respecta.Insa conceptul referitor la"nevoile fiecarei fiinte este respectat".
Insa un om care ucide,nefiind nevoie pentru a isi continua propia existenta,incalca regulile naturii,reguli pe baza careia crearea a avut loc,deci neaga existenta"creatorului"si a dreptului oricarei fiinte pamantene,de ai fi respectate nevoile.
Si de aici si conceptul bine-rau,intr-o anumita masura fiind construit din superstitii,un concept care nu respecta "atat viata in sine",cat si crearea.
In privinta afirmatiei"De ce toti recunosc faptul ca tot acest sfirsit se intimpla din cauza noastra,dar nimeni nu vrea sa se schimbe",aici ai dreptate."Viata pamanteana" nu e sustinuta de om,ci ea ne sustine,iar noi in loc sa"o respectam",o exploatam,nerespectand fundamentele ei.
"Dintre toate fiintele pamantene"omul e cel mai rau,tocmai deoarece, raul pe care il facem este constientizat, bazat pe ignoranta.Rolul vietii este sa o sustina,iar rostul este dat de creare.Fac o paranteza.
Am si eu o nelamurire, in privinta celor doi stupizi primiti la prima postare.
Inteleg ca e dreptul fiecaruia sa isi exprime parerea, insa e si dreptul meu sa cer o justificare.salut

| ania a răspuns:

Daca lumea noastra a fost creata de Dumnezeu si daca pe Dumnezeu la l-ar fi creat cineva si pe acel cineva altcineva si asa mai departe si daca inainte de orice cauzare n-ar fi existat nimic, atunci nu ar fi inceput vreodata sa existe ceva. Tocmai faptul ca exista un univer ca al nostru despre care si stiinta spune ca are un inceput e o davada ca trebuie sa existe o cauza necauzata, cu existenta de sine statatoare de unde sa provina toate lucrurile.
Eu cred ce spune la Carte, ca a creat lumea pentru gloria lui, ca o reflectare a caracterului Lui iar oamenii i-a creat pentru a avea intimitate spirituala cu ei, pentru a extinde aria relatiilor de iubire existente din eternitate in cadrul Treimii. Dumnezeu a creat toate fiintele pentru a trai in armonie cu El, dar nu e o relatie impusa, le-a creat cu liber arbitru iar raul inseamna a alege sa traiesti altfel decat cum ai fost conceput de creator, adica in separare, independenta de El.Cuvantul pacat vine de latermenul grecesc harmatia, care inseamna ratarea tintei., ceea ce au facut unii ingeri care au devenit demoni si multi dintre oameni.Rolul vietii e ca in urma unei relatii tot mai apropiate cu El sa ajungem sa-l cunoastem si sa-L iubim tot mai mult.Toti gresim dar credinta in jertfa inlocuitoare a lui Hristos, poate inlatura efectul greselior noastre. Eu incerc sa ma schimb, sa traiesc in dependenta de EL si sa-i seaman.

| BigBang a răspuns:

Ania
"Pacatul",potrivit bibliei intra in contradictie cu insusi intelesul cuvantului"pacat"; si de ce?
Banuiesc ca stii cele 10 porunci.
"Sa nu ucizi"-dar in biblie scrie; sa il alunagati cu pietre pe hulitorul Domnului si pe dusmanul sa il omorati cu pietre.(ceva de genul).Pai nu numai ca biblia intra singura in contradictie, dar ne si indeamna sa pacatuim, incalcand cele 10 porunci.
In al doilea rand conceptul"bine-rau"e format gresit si dovada o vezi chiar in afirmatiile mele de mai sus.
Conceptul corect este"dreptul fiecarei fiinte de ai fi respectate (nevoile)"si nu de ai fi incalcate sau/si exploatate.salut

| PetreConstanta a răspuns:

Citeste Lumina Faptelor bune si vei intelege

| Necrophagist a răspuns:

@Drumuri fictive: Nu prea există expresia aia în biblie, e doar una comunistă. Există acel cred ca inteleg.