Intunericul si Frigul sint doua " energii " care formeaza Universul; prezente si omnipotente. Si apreciez nota de ironie!
Infinitatea insasi si cind zic infinitate nu ma refer la un inteles matematic ci la totalitatea celor pe care mintea umana nu le poate cuprinde inca.
Mă, eu cred că depinde cum o iei. Adică toate "sunt" (ca să nu fac dezacord) la un moment dat. Mai contează forma sub care se prezintă în secunda x? Nu prea contează pentru că e o diferenţă infimă de la o secundă la alta, diferenţă pe care omul nu o poate sesiza. Sau cel puţin, nu o poate sesiza într-un timp prea scurt. Că dacă e să vorbim despre o frunză de exemplu, ea este acum, peste două săptămâni poate nu mai este. Dar noi vorbim despre frunză acum, în acest moment, sau în acest interval scurt, în care mişcarea/schimbarea ei este nesemnificativă pentru noi.
Deci tu ai gasit ceva in univers care este: "frunza". (joking!)
Daca un singur lucru complex va fi descoperit la inceputul universului, vietii toata stiinta moderna cade totul trebuie sa evolueze asa e natura
Parmenide si Heraclit spuneau acelasi lucru. Conform lui Heidegger, primul care a remarcat acest lucru a fost Platon. Platon=Parmenide+Heraclit.
Baiat bun Parmenide asta. Om integru, moralmente superior. Si, in acelasi timp, cu un suflet generos. A iubit oamenii in general; si pe Zeno din Elea in special.
Asta e un sofism, se numeste ad hominem.
XCoryZ întreabă:
Ericigiani întreabă: