1. Daca iti folosesti excesiv creierul nu iti pierzi capacitatile intelectuale, chiar din contra este recomandat sa o faci chiar si dupa ce iesi din viata profestionala pentru ca iti scade sansa de dementa.
2.Nu avem studiul la care faci referinta dar pana si in articol zice ca exista si alti factori moderatori cum ar fi stresul. Oamenii cu stiudii superioare au vieti profesionale total diferite fata de ceilalti si aici poti aminti aspecte precum: nivelul de stres, activitate statica, timpul petrecut in exterior etc.
Toti factorii astia au un impact mai mare asupra creierului decat nivelul de educatie. In plus studiile superioare nu iti garanteaza ca iti folosesti creierul. avem destule cazuri din astea.
Folosind excesiv creierul viteza de rearanjare si restructurare a neuronilor cu noi sinapse este mai mare si ADN-ul neuronilor este suprasolicitat si fluxul de date transferate fiind mai mare evident ca rata erorilor este mai mare si riscul de formare de tumori este mai mare. Un singur factor mutagen este suficient pentru a declansa formarea tumorilor.
Asta inseamna a persoanele cu hiperactivitate cerebrala(cum ar fi o parte din autisti) au sanse mai mari sa dezvolte tumori?
Argumentul tau ar fi avut sens daca te-ai fi referit la oricare alte celule in afara de neuroni. Din pacate pentru argumentul tau (si pentru noi) ei nu se divid deci nu au cum sa apara erori de ADN la replicare iar sinapsele nu au nici o legatura. Sinapsele nu supra solicita nici un ADN iar "folosirea excesiva" nu duce decat la golirea cu viteza mai mare a rezervelor de neurotransmitatori (care revin la normal dupa un somn bun).
nu stiu de unde le scoti
Eu nu am scris despre vreo multiplicare a neuronilor.
ADN-ul coordoneaza formarea de noi sinapse sau conexiuni odata cu acumularea de noi informatii chiar daca nu e vorba de multiplicare. ADN-ul fiind suprasolicitat degradarea si uzura acestuia in timp este mai rapida si riscul de formare de tumori creste.
Neuronii pot face conexiuni si la varste adulte. Altfel cum crezi ca omul poate memora informatii noi?
Antrenamentul mental intens poate schimba atat structura cat si functia creierului.
Nu degeaba a zis Hristos ca "fericiţi cei ce n-au văzut şi au crezut!" cu toate ca nu s-a referit ca omul sa nu cerceteze lucrurile pentru ca credinta implica si efort intelectual de cercetare si de comparare. Omul poate vedea si intelege si interpreta gresit ceea ce vede. Omul vrand sa vada mai mult decat Dumnezeu ii permite, omul poate ajunge sa isi piarda chiar si vederea si viata. Niciun om nu poate vedea ce se intampla in Soare ci doar poate deduce si crede si si-ar forma o credinta si o parere cu aproximatie mare legata de ce s-ar intampla in interiorul Soarelui. Daca omul ar vedea ce se intampla in Soare ar fi deja mort si topit si evaporat. Hristos s-a referit si ca studierea prea intensiva si suprasolicitanta a materiei poate creste riscul dezvoltarii tumorilor la creier pe langa faptul ca omul niciodata nu va reusi sa inteleaga modul cum Dumnezeu a creat materia si modul cum o face sa functioneze mai ales organismele vii.
Am scris din mintea mea potrivit cu ce compar si stiu. Nu mi-a luat decat cateva secunde sa gasesc ceva la fel cu modul meu de formulare. Iata aici in acest link:
https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Nucleu_celular
"ADN-ul controlează și coordonează activitatea celulei."
Da.
Intrebarea nu prea are sens, da poate cineva care a capatat deja cateva tumori o poate explica.
EmaS întreabă:
AvalohAlyn întreabă: