Raspunsurile demonstreaza clar ce ai afirmat acolo, majoritatea fac umbra pamantului, asta e, suntem incojurati de prosti, macar sa profiti de ei sa ai parte de ce iti doresti
Asta ai vazut tu la toti cei din jurul tau, inclusiv parintii si bunicii tai, de spui "majoritatea oamenilor"?
Majoritatea oamenilor.
Pe ce te bazezi când susții asta? Majoritatea celor din jurul tău? Sau cei din cărțile citite? Sau cei pe care i-ai selectat ca să îți justifici o stare de spirit? Viața înseamnă mult mai mult decât frazele tale croșetate ca să sune savant.
Nimeni nu a dovedit ca ar sti care este sensul vietii. De aceea aceasta intrebare va macina inca multa vreme mintile oamenilor.
Sa nu-mi zici de Biblie: Biblia nu contine nicaieri sintagma "sensul vietii este...".
Nu e vb de biblie, e vorba de altceva
Este o iluzie.Cu fiecare zi ce trece observ ca viata asta e plina de iluzii. Poti sa fi convins de un lucru, sa crezi cu cea mai mare tarie in lucrul respectiv, dar e nevoie doar de o secunda sa iti schimbi complet parerea.
Totul sta in perspectiva pe care o ai, ce ai in cap. Daca esti bine psihic, in viata asta nu te afecteaza nimic.
Daca tu esti pregatit pentru orice obstacole iti pune viata in cale, asta include si tradari, dezamagiri nu vei fi afectat sau vei fi afectat foarte putin pentru ca deja scenariul se intamplase in mintea ta.Chiar a fost facut un studiu in care erau 2 grupuri.Un grup care se pregatea fizic pe o anumita perioada aruncand cu mingea in cosul de basket iar celalalt grup facea exercitiul aruncarii la cosul de basket in minte pe tot parcursul studiului.
La sfarsit au fost pusi sa arunce toti la cos iar rezultatele erau aproape identice pentru ambele grupuri.
Chiar e adevarat ca poti sa faci orice iti setezi mintea sa faca.Aia iluminati care au ganduri de sinucidere le dau pentru ca ii mustreaza constiinta pentru ceva ce au facut, nu afla secretele universului si dintr-o data vor sa se sinucida, nu are sens.Tu daca ai stii secretele vietii nu ai vrea sa le folosesti ca sa creezi ceva magnific, sa traiesti o viata extraordinara de care sa fii mandru la sfarsit? Asta e scopul vietii, sa traiesti pur si simplu, sa nu lasi un moment sa treaca pe langa tine.
Daca sapi adanc in filozofii incercand sa afli cum functioneaza psihicul uman o sa vezi ca totul are un punct zero, la urma urmei poti sa crezi ca nici nu existi si ca tot ce stii despre tine sunt doar niste concepte pe care le ai din societate.
Eu iti recomand sa nu te stresezi prea mult pe obiectivele astea inalte si intrebarile astea filozofice pentru ca poti sa iti pierzi mintile.Alege-ti ceva in care sa crezi, un ideal si construieste-ti viata in jurul acestui ideal.
Toti suntem partasi la ce se intampla, toti avem credinte oarbe, se numesc iluzii si niciunul din noi nu e imun la ele.
Cel mai important e sa nu iti pierzi mintile si sufletul(se poate dezbate si existenta sufletului dar cred ca e o alta discutie) in lumea asta.Nu suntem roboti ca avem libertate de decizie chiar daca oamenii in ultimii 200 de ani au preluat curentul deterministic,viata iti e dictata,esti o amestecatura de atomi si factori externi si asa mai departe,eu cred ca avem liber arbitru si nu trebuie sa te stresezi prea mult pe asta.
Daca sapi mult in zona asta oculta,incercand sa intelegi totul si sa fii un fel de zeu pe terra vei avea multe dezamagiri,toti care intra adanc in chestiile astea,cu greu mai ies,multi isi pierd mintile cand ajung la niste realizari si descoperiri despre natura umana si univers, de aia ai nevoie de un ghid, de niste stalpi, niste principii cu care sa te identifici, nu conteaza daca gresesti sau nu, iti vei da seama pe parcurs si mai poti ajusta.
Ar fi multe de spus in zona asta, dar sa stii ca nu fac oamenii umbra pamantului degeaba, pana si in cel mai rau om poti gasi o urma de empatie daca stii cum sa comunici cu el.
Nu esti tu in masura sa judeci ci Dumnezeu. Unul care crede in Dumnezeu e mai valoros decat Bill Gates.
Nu te supara dar toata lumea face umbra pamantului, pana si mortii pana ii pune la subsol. Nu stiu daca am vreun scop dar incerc sa-l gasesc. Incerc sa-mi gasesc un rost in viata. Greu dar se poate realiza. Am vazut in cazul multor rude. Gandurile de sinucidere vin dupa o depresie severa. Multe persoane iluminate dupa cum spui au ales aceasta cale. Nu ii judec. Am fost acolo, stiu ca se poate ajunge foarte jos din punct de vedere al respectului fata de sine si de viata. Nu vreau a ma gandesc cat de jos s-au simtit cei care au facut pasul. Prin credinta adoptata nu ne mintim. Unul crede in Isus altul nu crede in nimic. Altul crede in Budha, Mohamed si altii. Este important sa avem un sistem spiritual ce ne tine pe linia de plutire, ce face din noi niste oameni mai buni si ne ajuta sa tinem ascuns intunericul din noi. Fiecare traieste numai o data si este bine sa-si duca viata dupa propriul sistem de valori spiritual si material.
Nu stiu daca fac umbra pamantului in sensul spus de tine dar sper ca in mometul in care nu voi mai face umbra sa fi lasat ceva in urma. La fel cum au lasat stramosii mei.
Fiecare isi gaseste in el propria logica prin care sa inteleaga ce e viata asta.
Poate unii n-ajung sa-si puna intrebari existentiale pentru ca sunt ok cu ceea ce au primit de la societate, cultura, familie. Altii cauta, se uita pana-n si spatele ochiului mintii sa inteleaga ce caca se intampla. Cum eu sunt fiinta inteligenta, cum altii care seamana cu mine au comportament la fel sau diferit dar tot gandesc, ce e creatia, cine e observatorul, cine gandeste, cine vorbeste etc? Poate e mai usor sa te bazezi pe o traditie impusa sau nu, care-ti da un raspuns relativ ezoteric dar complotat de atatea secole decat sa te complici cu astfel de intrebari.
Poate e mai usor sa te bazezi pe o traditie impusa sau nu, care-ti da un raspuns relativ ezoteric dar complotat de atatea secole decat sa te complici cu astfel de intrebari.
ai dreptate
Cine ești tu să spui despre un om că face umbră pământului degeaba? Știi tu ce gândeste acel om și ce principii are?
Dacă tot spui asta, care i sensul vieții, pentru a nu face "umbră pământului"?
*hedonist
Da, sunt de acord cu tine.
Toti ne mintim pentru ca nu suntem desavarsiti, e greu sa fim.
Nimeni nu face umbra pamantului degeaba, toti au un rost, tare imi e ca ti-ai facut autodescriere dar cine stie.
Pai sunt 3 tipuri de indivizi :1 sunt deschisi la minte, credinciosi, inteligenti, savanti, cercetatori medici etc
2.Aia incuiati la minte,Criminali, Satanisti, Idolatristi, Snobii si tot ce tine de al cu coarne aia is cu sinucideri, crime si incantatii si asa mai departe.
si 3 oamenii neutri nu au nici o tabara nu tin cu nimeni doar cu familia sunt dinte pentru dinte in tabara asta ii includem si pe aia care cred ca au un scoop in viata si descopera ceva wow si ramane in istorie si aia care is cu magie si nebuni de paranormal ei sunt in ghilimele credinciosi cu adevart ( fiecare om are un mers diferit in viata fiecare are un fir al vietii diferit pe care si-l modeleaza cum vrea PS. Oameni=Fiinta de carne sau fiinta vie robott =masinarie nu incurca