Eu incerc sa iti explic tie ca pare ca nu intelegi nici asa, daca te iau cu cum face Academia Romana te bag in ceata complet. La modul simplist sistemul cam ala e, daca nu il intelegi pe asta nu ai cum sa intrii pe date statistice si evidente. Ei au niste ceretari speciale in domeniul limbii care in ajuta sa determine ce cuvinte vor intra in dex. Incerca sa vorbesti cu un profesor de la litere poate te lamureste, desi cred ca nici tu nu stii cam ce vreo sa stii.
Sistemul e cuvantul x e folosit de un nr restrans de persoane raportat la populatia tarii, trec anii si cuvantul x e din ve in ce mai raspandit incat exista o nevoie ca acesta sa fie definit. Daca cercetarile arata ca utilizarea cuvantului este destul de raspandita in randul populatiei => dex
Un cuvant este introdus in dex atunci cand devine (foarte) utilizabil pentru o masa mare de oameni sau pentru un domeniu. Gandeste-te la hobby sau job, cuvinte preluate din engleza.
Man nu e adevarat. se poate ca multe din cuvintele exclusive joburilor sa fie introduse numa in dictionare de jargon si nu cele de zi cu zi deci n-are cum sa ai dreptate.
oricum refeream strict la argou, in care imprumuturile precum hobby si job nu se incadreaza.
Si tu vrei un nr aproximativ sau ce? Pentru ca daca da, este nerealist. Poti sa te gandesti ca o regiune intreaga stie ce inseamna cuvantul ala e acelasi sistem pe care am incercat sa ti-l explic cu job si hobby. Atunci cand nu numai gasca ta foloseste un cuvant ci sa zicem e adoptat de tot orasul pentru ca si-au dat ei seama ca suna bine si e folositor, atunci e introdus in dex ca sa stie toata lumea atunci cand il aude, ce inseamna. Repet acest lucru inseamna ca acel cuvant a devenit atat de popular l, de folosit zilnic incat s-a integrat printre cuvintele limbii.
Mai simplu de atat nu am cum sa iti explic.
Man, tu poti sa incerci sa explici cat si cum vrei, dar academia romana nu functioneaza pe date care nu sunt concrete. daca nu stii ce vorbesti taci pls in banca ta ca mai mult incurci.
Man nu ma interesaza la modul simplist. n-ai facut decat sa repeti ipoteza care am prezentato in intrebare. e a treia oara cand repeti ceva ce cunosc deja man. imi pare rau, dar nu ma ajuta ce incerci sa imi spui.
imi cer scuze pentru agresivitatea mesajului de inainte. am trezit cu fata la cearcaf sper ca ma ierti lol
Uite dk vrei iti dau funda sa nu te supi ok? macar ai incercat
Evident cine nu poate sa vorbeasca prin cuvinte vorbeste prin violenta... eu zic ca suntem toti oameni si ne intelegem dar in fine.
Eu incerc sa iti explic tie ca pare ca nu intelegi nici asa, daca te iau cu cum face Academia Romana te bag in ceata complet. La modul simplist sistemul cam ala e, daca nu il intelegi pe asta nu ai cum sa intrii pe date statistice si evidente. Ei au niste ceretari speciale in domeniul limbii care in ajuta sa determine ce cuvinte vor intra in dex. Incerca sa vorbesti cu un profesor de la litere poate te lamureste, desi cred ca nici tu nu stii cam ce vreo sa stii.
Sistemul e cuvantul x e folosit de un nr restrans de persoane raportat la populatia tarii, trec anii si cuvantul x e din ve in ce mai raspandit incat exista o nevoie ca acesta sa fie definit. Daca cercetarile arata ca utilizarea cuvantului este destul de raspandita in randul populatiei => dex
Odata ce foarte multa le foloseste cu timpul sunt adaugate in Dex, ca si,, vroia" parca..Adica am auzit ca a fost adaugat recent si ca este corect si,, voia" si,, vroia"
Man ma tem ca nai dreptate, "vroia" nu apare in dictionarul limbii romane cine ti-a zis asta te-a mintit.
eu intrebam cata lume trebuie sa le foloseasca ca sa intre si "multa" nu e un termen clar man lol