Materia s-a format ca o diviziune celulara dintr-o celula sau samanta primara in locul singularitatii big bang iar expansiunea universului este ca o migratie a progeniturilor fie ele planete, galaxii, organisme biologice, plante, etc?
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Abureli
M-am gandit ca Dumnezeu fiind abosolut nu ii este nimic ciudat sa creeze ceva doar di imaginatie, din nimic.
Stiu ca pare ilogic sau fara sens dar se poate, cum?
Din moment ce exista deja Dumnezeu fiind lumina, din el se poate diviza tot.
Adica ca pe o tabla neagra, el trage o linie alba cu creta, creta fiind tot de la el sau din el sau chiar el, iar linia alba reprezentand doar 2 puncte unite, ca la matematica, iar din acelea sa formeze mini particule care sunt doar forma si din alea din dimensiune tot mai mare pana ajunge sa formeze o particula normala la dimensiunea normala care o cunoastem :
Adica nici noi nu vedem aerul dar stim ca e acolo, ar fi cam ciudat sa il vedem peste tot... ne-ar orbii, no asa si cu Universul acolo sunt particule si mai mici din subuniversuri care nici macar nu le simti ca pe eaer si din alea Dumnezeu poate sa le multiplice extrem de rapid si sa ajunga la o dimensiune aparent mare.Totul ar putea fi explicat prin dimensiunea subuniversurilor, si cel mai probabil ele sunt in forma infinitului daca stau bine sa ma gandesc se rotunjesc exact ca 2 cercuri.
Poate D-zeu poate vedea in subuniversuri si sa creeze acolo lucuri care in marimea vizunii noastre sa nici nu existe, asa ca poate univerul cu materia lui "neagra" e deja plin de ceva.
Dar pentru ca noi nu putem vedea sau simti dimensiunea submateriei nu putem zice ca nu exista.
Iar Dumnezeu poate creea din aparent "nimic" ceva, adica din ceva atat de mic intr-un sub univers altceva la o dimensiune, prin divizare sau multiplicare
Acum intrebarea ramane doar aceea ca la inceput, de unde apare D-zeu.
Totusi de precizat ca, chiar orice ar fi posibil, bigbanguri si orice, totul se bazeaza pe matematica sau ceva neexplicabbil, si mereu vom ajunbge la intrebarea : de unde a aparut primul punct sau particula.
Si ma gandesc asa putin acum mai la noi care daca o luam matematic, suntem extrem de complexi... si mi se pare cam imposibil sa nu existe un Dumnezeu, daca as fi om de stiinta as realiza asta, adica sa fim seriosi, noi ca fiinte, daca am fii formati doar dintr-o paritcula extrem de mica, tu iti dai seama ca exista si legile universale + aceste legi trebuie creeate nu au cum sa fie ele doar asa, si daca ma uit la tot ce exista si cum sunt toate de bine facute sa fie intr-o ordine, as descrie viata ca pe ceva perfect, in afara ca murim deci mi se pare imposibil sa zic ca nu exista o forta care a creeat toate astea. e aproape imposibil. si daca nu ar fi dumnezeu ar fi imposibil sa insemna ca universul e perfect, adica sa fim seriosi avem tot ce vrem suntem fiointe vii, cum naiba sa iese din haos atatea, sa nu mai pun si alte chestii ca imaginatia, iubirea si alte chestii sunt pur si simplu peste intalegerea noastra. Daca D-zeu zice ca e din totdeauna, eventual fiind in afara universului nostru, nu ai cum sa il excluzi in nici un fel.
S-a inventat un termen amagitor. Termenul se numeste "dezordine ordonata". Dar chiar si mergand pe acest rationament am putea observa ca exista un echilibru intre ordine si dezordine. Daca e prea multa ordine atunci nu ar exista dezordine si variatie. Daca ar exista prea multa dezordine atunci nu ar exista ordine de nici un fel sau nimic organizat sau structurat. Acest echilibru nu ar exista fara o inteligenta reglatoare sau echilibratoare precum Dumnezeu si forta sa numita Duhul Sfant. Duhul Sfant este a cincea forta fundamentala ce unifica celelalte forte ( electromagnetica, tare, slaba, gravitationala ) adica le determina sa se armonizeze si sa se echilibreze intre ele. Despre a cincea forta fundamentala a vorbit si Einstein in termeni stiintifici.
Exista un singur infinit. Dumnezeu e o forma de existenta imateriala asupra caruia nu se aplica rationamentele omului ce nu pot concepe ceva fara un inceput desi deductiile logice ajung mereu la existenta a ceva fara inceput. Materia nu se poate structura singura la un nivel de ordonare si complexitate precum organismele biologice. Observ ca ai ajuns si tu la o concluzie asemanatoare cu a mea si anume ca pot exista nivele de energie nedetectabile sub constanta Planck. Materia e plina de goluri unde pot incapea duhuri subcuantice. Radiatia hawking demonstreaza ca nu exista densitate infinita adica materie fara astfel de goluri. Dumnezeu isi poate face o oglinda si el insusi e imaginatia pe care o are. Omul e dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu cand s-a privit in oglinda.
Asa-i. doar ca mie sincer nu-mi pasa cine a fost Einstein ca persoana sau de altii, Toti suntem la fel, oameni, ca unul e mai bun la mate sau fizica, sin propria placere sau are capacitati mai dezvoltate in asa ceva, felicitari lui. Eu cred ca tot ce conteaza e modul de gandire, si ce vrea omul sa explice/arate, sa lase ceva in urma macar. eventual teorii in cazul unora de stiinta ca einstein.
Cel mai important in opinia mea sunt fatpele bune. acelea arata daca esti vrednic sau nu.
Cum se zice poti fii cle mai inteligent sau faimos, avut, bogat etc daca nu esti bun degeaba.
Sau cel putin avansat pe calea spirituala, si acolo poti vedea daca un om e bun sau nu
Daca faci fapte bune, si iti place asta, si eventual esti si dezvoltat psihic si vrei sa ajuti si pe altii la randul tau la dezvolatrea lor psihica, atunci poti sa zici ca esti cineva.
Dar sa nu uitam ca toate acestea implica o atentie si rabdare indelunga.
Dar cel mai bine e sa-ti consturiesti caracterul mai mult pe calea spirituala ca sa devii una cu natura si creatorul si lumea, intalegand cum functioneaza toate nu doar fizic cat si spiritual.
Si sa intalegi si sa faci toate tainele cu rabdare, ordine si blandete cu dragoste.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (18.118.163.255) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro