anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Merita criminalii iertare daca se pocaiesc indeajuns de mult si se schimba?

30 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

In fata legi nu.

| EmaS a răspuns:

Fiecare om merita inca o sansa.

| MMihai a răspuns:

Dar tu ce crezi?
Cum ar trebui, după tine, să fie cu criminalii dacă se pocaiesc indeajuns de mult și se schimba?

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Cine este de vină? Mortul, că a stat în calea criminalului!
Pe el să-l întrebi dacă merită călăul iertat.
Pa, pa.

| Dumnezău a răspuns:

Nem.Merita iertare daca omoara pe cine trebuie.Si eu mai am cateodata tendinte, dar nu pot sa trec cu maceta prin absolut oricine.Selectie,mofo! Nu naturala, ci una mai "polished", mai atent facuta.Par example, Hitler a omorat si evrei cooleanu.Eu,daca eram de dreapta lui, eu ii sugeram sa dea iama in Unchiu' Sam si in bogatani.Nu avem nevoie de pocainta, dar cateodata, avem nevoie de criminali.Sa ne mai reaminteasca o chestie, anume ca oamenii sunt inca foarte departe de idealurile ce si le-au fixat de ceva timp.Inca asteapta, da'-i sisifica treaba.Criminalul nu trebuie sa se schimbe - avem nevoie de aceasta specie pentru a definitiva panoplia asta hidoasa numita umanitate.

| Inferno a răspuns:

Depinde, daca au ucis doi sau trei oameni trebuie huliti daca au ucis un milion de oameni le ridicam statuie din bronz si in acest mod isi asigura un loc in analele istoriei. Exista oameni obisnuiti care nu pot sa-si inving sentimentele si oameni deosibiti care pot sa o faca, crezi ca Napoleon ar fi cugetat sa ucida, daca aceasta era singura solutie? Nu, pentru ca Napoleon era un om deosebit.

| Musique a răspuns:

Pocăința nu e o cale de iertare, decât divină.Un criminal, trebuie pedepsit și de semenii săi.

| unknownn a răspuns:

Nu.
Ce daca esti pocait? Eu as inmulti pedeapsa cu 2 la pocaiti.

| Thunderstruck a răspuns:

Conform bibliei, si Hitler ar fi putut sa fie iertat daca se pocaia.

| huuu a răspuns:

Oamenii nu se schimba.
vor ramane pe veci la fel.
o fapta rea facuta acum te va urmarri mereu.

| vali1985 a răspuns:

Nu merita deoarece oricat se pocaiesc tot nu sunt iertati.

| PedoBarbie a răspuns:

Dacă a comis crima nu are cum să le pară rău.
Pe curând!

| OOOLEOOO a răspuns:

Orcine merita iertat.

| Delicacy a răspuns:

Fiecare trebuie să-şi plătească greşelile în funcţie de gravitatea lor.Iertarea nu ajută la conştientizarea şi eliminarea din comportament a greşelilor.Majoritatea criminalilor comit fapte inumane cu bună ştiinţă, iertarea înseamnă pentru ei doar o nouă şansă la alte crime.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Iertare de la cine?

| Okami23 a răspuns:

Intreaba familile celor ucisi asta

| spy2o a răspuns:

Sunt si ei oameni, dar este un pacat capital, haideti sa lasam asta in seama legii si a lui dumnezeu, suntem prea mici sa ne dam cu parerea!

| anonim_4396 explică (pentru spy2o):

Și ce zici tu, să-i lăsăm liberi pe străzi? Du-ți ideea până la capăt, altfel riști ca vorbele tale să fie interpretate aiurea.

| Inferno a răspuns (pentru spy2o):

Si legile de cine sunt scrise, nu de noi, cei ce "suntem prea mici sa ne dam cu parerea"? Si ce valoare are cuvantul unor oameni ce ucid sute de vieti dar chipurile se impotrivesc acestui lucru? Ieratrea o primeste doar cel slab si in nici-un caz nu este criminalul acela.

| spy2o a răspuns (pentru Inferno):

Legile nu sunt scrise de noi! tu ce lege ai dat?

| anonim_4396 explică (pentru spy2o):

N-ai treabă cu realitatea.

| Inferno a răspuns (pentru spy2o):

Nu sunt scrise de noi? Atunci cine le scrie stimate domn?

| spy2o a răspuns:

Uitati va dau un exemplu.un baiat tanar, se imbata intr-o zi si nemaisuportand sa-l vada pe taica-sau cum le bate pe sora si pe mama lui isi ucide tatal, in momentul de fata regreta, sau depasind viteza cu 20 km/h faci un accident si omori 1/mai multi om, e pentru ca ai vrut? si criminalii se impart in 2 categorii:1 cei care ajung criminali fara voia lor si 2 cei care o fac cu sange rece, cei pe care in permanenta ii domina instinctul primar, daca ar fi dupa mine si pedepsele a fi urmatoarele:20 de ani pentru prima categorie si inchisoare pe viata pentru a doua, plus ca la noi se cheltuie mai mult cu detinutii decat se aloca bani unui copil, nu traim intr-o lume perfecta! si nimni nu pleaca de pe pamant fara sa-si plateasca pacatele, tineti minte! si nu judeca sa nu fii judecat!

| spy2o a răspuns:

Scuzati neatentia, greselile de gramatica!

| gratian a răspuns:

Nu un criminal criminal ramane

| AdrianoB a răspuns:

Nu cred ca merita.

E bine daca se schimba (ceea ce se intampla numai in 10% din cazuri) dar nu cred ca merita iertati.
Daca este o crima mai mult involuntara sau ceva de genul, poate da, dar daca a omorat pe cineva sau chiar pe mai multi cu sange rece, nu cred ca e demn de mila, de nici un fel.

Gandeste-te ca daca vreun membru din familia ta sau cineva apropiat tie ar fi cazut victima unui asemenea criminal? Oare a-i fi capabil sa il ierti? Nici nu cred ca intra in discutie.

Pana la urma, cel care a fost victima, sau familia aceluia, sunt singurii care ar trebui sa-l ierte daca vor. Nu conteaza daca vor sa il ierte ceilalti. Si atata timp cat apropiatii victimei nu prea cred ca va ierta pe nimeni, raspunsul cred ca vine de la sine.

O zi buna.

| Cuniska a răspuns:

Hmm. nu cred. daca ai ajuns sa ucizi, ar trebui sa-ti asumi tot ce va urma, chiar daca asta include sa nu fii iertat.

| Cornellp a răspuns:

Lupul isi schimba blana, dar naravul ba.

| Ștefan058 a răspuns:

Nu

| benika a răspuns:

Idea e ca orice om merita o a doua sansa!