Androgin draga,
Eu, de obicei, mi-s patimasa, adica-mi place sa pun suflet, in tot ceea ce fac. Altfel, nu pot sa realizez, ceea ce-mi doresc.
Dar, ca se intampla sa dau gres si fara ca consimtirea mea sa-si puna amprenta: nu e ca nu m-am implicat, ci pur si simplu, deci, depind si de alti factori, care ma inconjoara. Uneori, raman si cu speranta: pentru ca, nu tot in viata asta, dupa cum imi doreste inima si/sau sufletul, pot avea/indeplini.
Odata, mi-am dorit sa-mi salvez, din toata inima, pe bunicul meu (Dumnezeu sa-l ierte!) de la cancer insa, nici cu ajutorul medicilor nu s-a mai putut; si-atunci, nu mi-a mai ramas decat sa ma impac cu gandul ca, totusi, eu chiar mi-am dorit sa fac un bine..., si, inca cum
Un alt exemplu, altadata, mi-as fi dat si sufletul (suna prostesc!) - pentru o anumita persoana, doar ca sa stiu ca ea, imi va sta bine si, cu toate astea, ca ma va respecta, netradandu-mi asteptarile; dar, dupa cum spuneam, degeaba eu vreau..., hmm, deci, depinde si, iar depinde, de imprejurimi. Poate fi si viceversa.
Numai bine.
Nu cred ca este neaparat o intrebare idioata, ba chiar una destul de inteligenta . Dupa parerea mea, depinde de fiecare in parte. Si depinde de cine e persoana respectiva, daca vrei sa o ajuti cu adevarat, cum, si in ce situatie. Acum depinde si de tine, de cat de mult vrei sa faci un lucru, cat de oprimista, ambitioasa esti.
Punem mult suflet si multa dorinta atunci cand ne place ceea ce facem. Daca ne place sa ii ajutam pe ceilalti, atunci o facem cu mare drag. Insa si cand ne ajutam pe noi insine, facem cu pasiune lucrurile. Uneori e necesar sa facem ceva anume insa, din diverse motive nu ne prea trage inima si devine un soi de obligatie.
In ambele cazazuri pun la fel de mult suflet, insa consider ca ma-i important e cand ajut pe altii pentru ca ajuntand sunt ajutat.
Oamenii sunt foarte diferiti... cel mai des se intilnesc oameni care pun mai mult suflet in ceea ce fac pentru ei. vor ca ei sa aiba ceea ce e cel mai bun.sa fie totul perfect.si incearca sa faca mai bune lui ajutindui pe altii si le faca mai rau.fiint ceva bine pentru sine.insa unii oameni fac invers. cum ar fi. punem suflet facind ceva bun petru altcineva. gindindune ca acel cineva ne va intoarce cu acelasi raspuns ajutindune.nu e deloc o intrebare idioata. e realitatea.nu stiu daca ai inteles ceva din ce am spus. poate e o explicatie nu prea buna.insa am facut ce am putut. spe ca ai inteles...=)
Eu sincera sa fiu pun mult mai mlt suflet cand ajut pe altcineva doar ca in cazul meu daca nu imi este o persoana draga mie nici nu ma obosesk sa il/o ajut doar daca este din familie stiu eu mama, tata sora etc sau chiar si prieten da atunci chiar numai ma gandesc la mine si fac tt posibilul sa il ajut intrebarea ta nu e idioata sa stii ca si eu de multe ori mi-am pus`o
stteam uneori si ma gandeam :ma eu dc trebuie sa ma implik atat de mlt si sa pun la suflet? ca sa fiu sufar iar? azi de exemplu prietena mea cea mai buna m`a dezamagit... dar sincer ma asteaptam numai ma mira nimic acum si numai pun atat la suflet si va dau un sfat, nici voi sa nu fceti asa ca o sa suferiti cel mai bine e sa te pui si pe tine si pe familie pe primul loc, prietenii sa il lasi deoparte
sincer nimeni nu va iubeste mai mlt ca mama ta sau tatal tau
ade v-am :*
Din pacate pun mai mult suflet cand ii ajut pe altii, pentru ca e imaginea mea in joc. ma simt mai "atotstiutoare".
Punem mai mult suflet cand ii ajutam pe cei din jur.Majoritatea ne-am nascut cu darul de a simtii energia persoanelor dragi sau chiar necunoscute.Stii si tu ca unii oameni nu sunt vazuti bine si totusi acele persoane nu au facut nimic rau... este vorba de energie care este trista nuht.Cand tu ajuti o persoana ii simti bucuria si ajungi sa te bucuri pentru bucuria lui mai mult decat pentru a ta.
Cand ii ajutam pe altii si vedem ca nu da roade, avem obisnuinta de a lasa lucrurile sa decurga de la sine, incurajand persoana respectiva, vazand partea pozitiva a lucrurilor(ei, si?; asta a fost!). Cand este vorba despre noi, suntem pierduti in problema si ne dorim s-o ducem la capat, indiferent de mijloace. In unele cazuri mai grave, consideram ca viata nu mai are rost fara acea reusita(ex: pierderea persoanei iubite. un prieten il putem incuraja, fii aproape dar este mult mai dureros si ne implicam mai mult cand vine vorba despre noi )
Eu de exemplu, pun mai mult suflet atunci cand ajut pe cineva deoarece mie imi place ca persoana de langa mine sa se simta bine si sa fie multumita. Uneori renunt la ceva ce imi convine pentru a face pe plac altcuiva, dar orice lucru pe care il fac si il voi face cu tot sufletul.
Depinde de persoana. Depinde de amprenta pshiologica a fiecaruia si de factori ce sunt implicati. Unele persoane sunt altruiste datorita caracterului emotional iar altele reci datorita egoismului, acestea din urma nu le lasa logica sa puna suflet pentru altii. Mai sunt persoane care pun suflet mai mult pentru cei din jur, deoarece simt nevoia de a se face utile, de a iesi din anonimat si/sau de a fi laudate, iar aceste persoane, deseori, sunt considerate proaste de catre alte persoane care nu le pot intelege. Mai sunt si persoane care nu sunt in stare sa puna in balanta cauza si efectul, asfel aceste persoane pun suflet pentru cei din jur stimulati de cauza din defect.
Eu probabil sunt undeva pe la mijloc.
O intrebare foarte buna!
Parerea mea e ca punem mai mult suflet in noi, cam asa e caracterul uman sa avem grija mai multa de noi. dar a pune suflet la cei din jur nu stiu poate la cei dragi doar...
Cand ajut pe altcineva, clar pun mult mai mult suflet decat cand fac ceva pentru mine si e evident de ce. Daca fac ceva pentru mine si gresesesc, sunt doar eu cu greseala mea, vad eu cum o repar dar sa gresesc in fata altuia inseamna ca am esuat, l-am dezamagit pe celalalt si poate l-am privat de un ajutor extrem de important pentru el
Deci cand ne ajutam pe noi nu punem nimic. o facem din instinct, din dragoste de ego.nu este nici o dorinta, pasiune sau sentiment ales. ce este cel mai bun si mai frumos intr-un om iese la iveala cand daruieste altui om. atunci se cutremura portile iadului.
Ai alte intrebari intrebari care se incadreaza in categoria mentionata. Asta pare sa fie iesita din "banda", poate cumva sa te indemne la reflexie. Chiar asa, oare de ce nu fac astia de pe TPU si o categorie "Intrebari idioate"? Mai sunt unii care le posteaza la filozofie...
anonim_4396 întreabă:
CatEyes28 întreabă: