Ăsta e scopul oamenilor? Să-și perpetueze specia?
Viata inseamna molecula de ADN( sau ARN)--- fara ea nu exista viata! La scoala ai invatat ca ADN-ul are capacitatea de a se autoreplica.De aici, afirmatia mea :scopul vietii este perpetuarea ei. Nu m-am referit la scopul oamenilor si nici la perpetuarea speciei homo sapiens.
Ciudat este că și șobolanii, și gândacii de bucătărie, și cel mai retardat pește au același scop ca noi, acre ne credem cu mult mai presus. Perpetuarea speciei.
Nu sustin ca as avea raspunsul potrivit la aceasta intrebare, foarte grea dealtfel dar am sa dau un raspuns provocarii tale!
Sunt nonconformist extremist si ca sa inlatur "suspiciunile" asupra orientarii religioase am sa spun direct ca pe acest Pamant, nu cred in ingeri si nici in draci!
Viata are multe definitii, insa nu este deloc perceputa in adevaratul sens si la adevarata valoare!
O adevarata loterie in care se decide doua lucruri: inexistenta sau existenta! Aceasta existenta (cat si inexistenta) este vazuta in diverse moduri de catre oameni si fiecare are puterea sa o foloseasca in functie de pricepere si intelegere.
Sansele care le da viata se pot compara cu o picatura de apa intr'un ocean! De aceea ar fi corect sa nu irosim nici un strop din aceasta picatura, in alte scopuri, care sa ne descurajeze si sa ne faca nefericiti!
"Scopul Vietii" nu are o definitie exacta, unanim acceptata! Cu toate accestea, exista un singur moment cand stim care este scopul vietii si acel moment este la "Apusul Vietii"! Atunci facem bilantul si realizam ca am fi putut face altceva in viata, am fi putut ajunge in alte locuri, dar este prea tarziu pentru ca viata nu da niciodata o alta sansa la existenta!
Daca nu fumezi o singura data in viata ta...
Ai trait degeaba.
Daca nu faci sex,nu ai o familie,la fel, ai trait degeaba.
Daca nu gusti din micile placeri ale vieti, degeaba esti pe pamant.
Daca nu ai simtit prima betie in viata ta cum e sa fi matol din o discoteca, sa te simti cel mai ok, alaturi de 2 3 asa zisi prieteni.
Trebuie sa poti trece peste gura lumi, nu te lasa afectata. in rest, sanatate, si spor la muncaca de unde atata distractie 25/24 xD
Cred ca scopul vietii e sa realizezi ce inseamna viata si sa te bucuri de ea, sa-ti iubesti apropiatii sa-ti iubesti Creatorul, sa iubesti natura si tot ce inseamna viata sa t e linisteasca.
Deja oamenii au multe pe cap si nu mai da atentie lucrurilor marunte care sunt atat de importante.
Viata nu are un scop universal si obiectiv. Iar scopurile personale sunt un spanac in comparatie cu lipsa unui astfel de scop.
Crezi ca atunci cand te nasti primesti o foaie imaginara pe care scrie numele tau, caracteristicile tale si scopul pentru care ai ajuns pe lumea asta?
Nu o sa gasesti niciodata raspunsul la intrebarea "care este scopul vietii?". Poate pentru ca nu exista unul.
Brick by brick, iti construiesti singur drumul pe care pasesti.
E pacat ca unii sunt atat de preocupati de ce e la capatul drumului, ca ignora peisajele din jur, abia la sfarsit dandu-si seama ca ceea ce conteaza cu adevarat e drumul. Nu destinatia, nici macar motivul.
Dar e prea tarziu pentru ei.
So... enjoy the ride, my friend. Nu te mai chinui cu intrebari fara raspuns.
Tu ţi-l faci.
Ia o foaie, scrie sus titlu: Lucrurile care îmi plac:
şi începi să înşiri tot ce-ţi place pe lumea asta.
După ce faci asta, te întorci înapoi la tiltu şi tai "Lucrurile care îmi plac:" şi pui "Scopul vieţii" în loc.
Simplu, nu?
Sa faci ce iti place macar o data in viata.Nu iti trebuie un scop e destul de fascinanta un paradis si un iad in acelasi timp.Trebuie sa te bucuri ca traesti lasa intrebarile: care, cum si de ce.
Scopul vietii ni-l facem noi singuri. Important e sa-ti propui ceva frumos, si sa nu te dai niciodata batut.Viata e frumoasa, traieste-o si fii fericit ca existi. Restul nu e nimic in comparatie cu trairea vietii.
Au gresit toti.Scopul vietii este pur si simplu sa traiesti.Nu s-o traiesti.Viata-i viata, daca ai trait, nu conteaza cat, ti-ai indeplinit scopul.Altfel spus, existenta-i scopul.
Scopul vietii este sa intelegi ce asteptari ai tu de la viata ta, in ce domenii ai dori sa activezi si ce performantea ai dori sa atinge. Daca te referi la scopul vietii tuturor oamenilor eu cred ca ei trebuie sa continue rasa omeneasca, cel putin asa se spune ca a dorit sa facem noi acel care ne-a creat.
anonim_4396 întreabă: