Daca e vorba de Olga Lengyel, infirmiera romanca, cartea se numeste Cuptoarele lui Hitler.
Cind intri intr-un subiect si-ti place nu-i de ajuns o singura carte.Despre holocaust sint o multime.
Stii,daca esti romanca,iti recomand sa te interesezi mai intai de suferintele poporului tau,pe propiul lui pamant, nu ca evreii, pe pamant strain.Priveste metodele de exterminare medievale ale ungurilor in Ardeal, sa cauta sa afli despre distrugeerea romanilor pe orice plan din basarabia.Lasa-i pe evrei, ca oricum tot timpul freaca lumea la cap cu holocaustul.A facut gulagul comunist de zeci de ori mai multe victime decat lagarele naziste.Macar evreii au fost impuscati,ori gazati,nu spintecati de vii,aruncati in gropi de var nestins,violati pana la moarte,zdrobiti,etc, ca si romanii aici, ori celelalte natiuni de sub rusi.Bine ca de suferintele lor toata lumea aduce aminte, dar de suferintele noastre, nimeni.Mai ales ca noi suferim practic de cand suntem sub ocupatie,mai ales in Transilvania, nu numai recent, ca si evreii.Cauta-ti suferintele uita-te ale fratilor tai, si cinsteste-le pe acelea, nu pe ale strainilor ce se aflau pe pamant strain lor.Amin!
Din pacate,eu nu prea cunosc carti despre gulagul comunist.O sa incerc sa caut in biblioteca personala a lui taica-meu,sa va ce gasesc, caci sigur voi gasi, si iti voi spune.Incearca sa citesti si despre teroarea maghiara, de exemplu:"teroarea horthysto-fascista din nord-vestul Romaniei, septembrie 1940-octombrie 1944'' cu urmatorii autoriLIon Ardeleanu,Gheorghe Bodea,Mihai Fatu, Mircea Musat, Ludovic Vajda.Problema e ca este o carte destul de veche, din '85.Este cartea cu care am inceput eu studiile personale asupra suferintelor poporului meu. Oricum,ai google,nu cred ca nu vei gasi de cauti.O sa iti dau intr-o zi,cat de curand posibil,o lista cu asemenea carti,si cu gulagul comunist,desi nu numai acela exista in legatura cu comunismul. Poti incerca sa cauti despre saptamana rosie, foamea impusa din Basarabia, etc.
Auschwitz Concentration Camp
look at this web site http://www.amazon.com/......ref=sr_1_1 s=books&ie=UTF8&qid=1325806806&sr=1-1#reader_B006P15120