Iar tu? De data asta ai gasit alta dilema.La scoala cand te mai duci? Mai ales pe la limba romana? Pai, ce sa zic? Parerea mea este ca in ochii nostri trebuie sa apara ca, totusi, stiu si ei cate ceva despre Univers. Spun si ei ce cred ca stiu mai bine.Ca sa vedem, noi ceilalti, ca au activitate.Ei! Care e parerea ta? Ca ma astept la niste comentarii.
Este problema mea cand merg, Se pare ca tu crezi ca eu am facut Scoala in Romania, raspuns gresit nu te-ai gandit la asta, parerea mea nu pot sa spun cum sa creeat un lucru daca nul cunosc.
Era vreo problema daca faceai scoala in Romania?
Pai dacă nu a fost să fie așa, și nici acum nu sunt în România, ce vrei să fac, să vin cu avionul special să o fac în România. Am schimbat limba pare că sună astfel
Stai linistit, copile! Este strict problema ta ca ai ales sau ca ti-a ales cineva unde faci scoala. Poate ca este mai bine asa pentru tine.Suna intr-adevar altfel.Ma opresc aici cu comentariile ca ne abatem de la subiectul intrebarii.Si ne poate raporta cineva de pe aici.
Offf,roberto,puiut intelege un lucru. Daca tu imi poti explica mie, cum a creat dumnezeu tau pamantu, eu iti dau tie ce vrei.Adumi fapte reale, adumi oameni care atesta asta.Nu papagali spalati pe creier si indoctrinati de cand au fost nascuti.Citeste multe lucruri pe google, cum s-a facut pamantu, intereseaza-te de anumite lucruri. Dumnezeu tau nu exista, te inchini la stele.Imi dau seama ca daca esti nascut in anii '93, ai o varsta.Nu esti tocmai la pubertate.Cum poti la varsta ta sa spui asta? Biblia se bate cap in cap la unele afirmati, sa numai discutam ca unele is total eronate dupa parerea altor credinciosi.Biblia in ideea mea, e buna pentru suport de pahar, ori sa omor muste.Gandeste liber, lasa religia, lasa dumnezeu, lasa tot deoparte, stinta e unde e.Nu sunt eu ala cu 90% din creier.Insa ma uit si in ograda vecinului,si constat ce face, daca e bine, daca e rau, stau si rumeg, si vad daca imi surade ideea.Nu ma arunc inainte, baga la cap. Numai citi atatea biblii, ca eu iti dau tie la pariu, ca daca ne vedem pe strada si iti dau o palma din fundu gradini, tu nu intorci obrazu cum scrie in biblie
Ma omule cand nu cunoști un lucru nu ai cum sa spui cum sa creeat universu de exemplu, eu cred în facere, tu creezi in altceva și gata, Pământu e în univers sau nu? De ce cred in facere pentru că eu o văd.
Tu stii ca ai aparut in acesta lume prin nastere.Conteaza daca cineva te cunoaste sau nu? Tot te-ai nascut!
Normal fata ca mama si tata n-a fost sfânt dar tu?
Cunosc da
Sigur ca da din moment ce 2+2 pentru tine e 5 sigur ca sti
Problema e că nu eu am înventat eu matematica care a fost înaintea mea daca ne uitam pe google sunt sute de articole de acest gen.
Efectul Dunning–Kruger.
Da' tu cum stii sa te feresti de automobile fara sa le fi cunoscut complet?
Da universu seamana cumva cu automobile? sau incurci stelele cu luna
In primul rand oamenii de stiinta cunosc foarte putin din ceea ce inseamna universul, iar ceea ce cunosc este nesigur. Ei incearca sa demonstreze ca Universul s-a creat din nimic- ceea ce Sf. Partinti au afirmat inca de la inceput. Adica nu a existat materie preexistenta, ci numai Vointa lui Dumnezeu. Care a voit, si a fost materia si universul - asa cum le stim si vedem noi - din nimic.
Noi am putea spune: Da, universul a fost creat din nimic (ca sa nu smintim spunand ca "s-a creat din nimic").
Stiinta nu va putea duce - oricat s-ar stradui - decat la Dumnezeu. Deci stiinta nu este un rau, decat atunci cand o dobandesti spre a face rau (intr-un fel sau altul).
Dacă nu-ți plac răspunsurile științifice, poți să iei răspunsurile de unde vrei, ești liber. Când te îmbolnăvești poți să mergi la vraci, nu la doctor, că știința e nașpa și nu cunoaștem corpul uman în totalitate.
Corect! Baiatul, din lipsa de ocupatie isi alege cate o dilema in fiecare zi.Si o dezvolta in comentarii pana renunti sa ii mai raspunzi.Ca nu o poti duce la capat.
E o greșală cum poți spune cum este creeat un lucru fără săl cunoști, pe bune, tu poți spune cum e creeat un lucru fără săl cunoști? eu sunt sincer și spun nu. Și atunci merg pe Biblie care am impresia ca este mai veche ca Știința, de ce este din Eviul Mediu
Eu nu cunosc mașinile în amănunt, dar știu că sunt fabricate în fabrici, putem să vizităm o fabrică dacă nu mă crezi, să vezi cu ochii tăi.
Păcat că universul nu a fost fabricat în fabrică
Nu vezi pădurea din cauza copacilor. Ziceam că poți să știi cum a fost creat un lucru fără să cunoști acel lucru în totalitate.
Dar tu nu vezi că trăiești in creația scrie in Biblie. Creația, Facerea, Dragul meu cunoaștem universul? oare ce se află dincolo de întuneric? Te intreb pe tine ce se afla la 10000 milioane distanță de pământ vezi cu un telescop dar apoi mai încolo cât nu permite vizualizarea științei oare ce se afla tu te gandesti? Și mă gândesc oare cum să nu spun o prostie când eu nu știu ce se află la capătul universului? sau dacă are capăt? nu sa descoperit lungimea universului cum putem spune ca fost creeat? dacă nu știm lungimea sau cat de lung sau câte milioane de anii lumină, sincer eu rămân la Creație, Un pom nu poate crește in univers pe bune exemplu tău.
Dacă tu mergi pe știință eu merg pe Creația Bibliei și cum e la feel de necunoscut universul, așa e de necunoscut Dumnezeu.
În locurile nedescoperite se află balauri, evident. Navigatorii din evul mediu scriau pe hartă că în zonele neexplorate sunt balauri.
Zeii se ascund în ignoranță, fiecare crede ce vrea. Pe mine nu mă satifac basmele religiei.
Ok nu ești obligat dar nu pot spune cum a fost creeat daca nu-i cunosc capătul, sau dacă are.
Şi pământul era netocmit şi gol. Întuneric era deasupra adâncului şi Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor. Intuneric este in univers? Dumnezeu este necunoscut, eu rămân pe Biblie tu mergi pe știință și nu cred că știm nimic, poate n-am nici eu dreptate poate nici tu, poate amândoi greșim
Dar poti veni cu argumente de ce oamenii de stiinta nu au dreptate?
Sa iti spun un lucru:daca incerci sa intelegi religia cu ajutorul stiintei nu vei reusi in veci.
Nu spun ca Biblia minte, sau orice alta carte sfanta, dar ofera informatii care nu pot fi cercetate...sunt asa de mii de ani. Pe cand in stiinta poti pleca de la o ipoteza pe care sa o testezi.
Nu o lua in nume de rau, am zis ca nu sunt contra religiei dar religia cu stiinta nu au nicio treaba.
Uite nu te-ai gandit ca expresile din Biblie sunt dupa creierul celor care au trait acum cateva sute de anii, incerca sa vezi cum vorbea strabunica ta la țară nu cumva e moartă și a avut altfeel de accent a vorbit puțin mai diferit daca mama zicea vino bunica zice hai, incearca ca să ințelegi biblia gândind ca cel de demul schimband accentul din ia, caută cuvintele necunoscute în dicționar. Și eva și Adam erau primi doi oamenii primitivii, de asta ia amagit vrajmașul gandeau primitiv,
Oare dincolo de întuneric se află lumina adevărtă? sau întunericul nu are sfârșit?
Din nou? Serios? De cate ori ai fost scapat pe jos cand erai mic? Vrei sa te razbuni acum sau ce. Daca oameni de stinta stiu cate ceva biblia nu stie NIMIC.Sunt fiziciani care de la 25 pana la 80 e ani au stat si au masurat raze de lumina. Exista multe teori care incerca sa descrie cum a aparut universul si unele au mai multe DOVEZI decat altele. Daca toti sunt de acord cu o teorie, atunci aia e REALITATEA.Te rog, daca ai avea un pic de logica comuna si nu ar mai trebuie sa vi cu intrebarile astea.Sunt fizicieni geniali cu dovezi si demonstrati vs un nebun care a avut chef sa srie o carte sfanta. Daca tu preferi sa crezi ca universul a aparut find ca un barbos atotputernic la facut bine, crede ce vrei dar lasa internetul in pace.
Si nici nu te obosi sa raspunzi cu remarci copilaresti.Ne vedem in 2060 dupa ce ti-ai dedicat viata cercetarilor stintifice si ai tras o concluzie FONDATA.
Tu daca nu cunosti un lucru si e la distanta si te uiti cu binoclu cum poti sa vezi ce e inauntru daca nu esti aproape, ca sa vezi cei inauntru trebuie sa intri dar nu poti ca vezi doar prin telescop si atunci ce faci te uiti in alta parte si nu se stie daca are capat universul
LoL,tu chiar te rezumi la ideea asta de baza ca trebuie sa fi langa un obiect ca sa ii studiezi. Daca masori ce tipuri de radiati emite, caldura lui, felul in care se misca si multe alte lucruri vei trage rapid concluzi concrete despre el.Esti depasit cu mult de situatie.
Chiar trebuie să fi ca să ai rezultatele corecte
Este sicera intrebarea. Si raspunsurile
Deci, intai ne-ai frecat cu 2+2=5, de unde dreak ti-a venit acum cu universul. nu inteleg de unde i-ti vin asa intrebari filozofice incap?
daca tie-ti convine sa mergi dupa biblie nimeni nu te opreste
e o lume ibera
nu am nimic cu tine doar cama uimesc asa niste intrebari ciudate
Ciudate sau adevarate?
Nu stiu
Offff mâine la ce mă moi mai gândi.
Concluzia mea:tu pur si simplu nu ai treaba, frate nu-ti mai bate capu' cu prostii si vezi ce-ti ofera viata adevara ta nu ne lua cu universu si creatia...
Se pare că nu ti-am dat invitatie și ai venit neinvitat.
Incearca si ei sa fraiereasca o lume intreaga, in timp ce nici ei nu stiu ce zic.