| VeganusSalbaticus a întrebat:

Milioane de vaci mugesc acum intr-un cor al suferintei. Ucise cu bestialitate de unii pe care ii numim oameni. Cu ochii inlacrimati,cu privirile pironite, milioane de vaci tresara spasmodic in mirosul pestilential al abatoarelor. E ultimul spasm inainte mortii.
Nu mai trebuie sa va zic nimic. Cu totii stim ca suntem ca ele, acelasi tesut nervos, inima,plamani, ochi. Doar asezate in locuri diferite.

Dar noi ce facem? Stam si mancam carne incurajand aceste crime odioase. Suntem si oi niste criminali? Aplez la empatia cititorilor. Va rog, salvati vacile!

Răspuns Câştigător
| Xaya a răspuns:

"Peta" este o organizatie din SUA care mi-a deschis ochii in privinta acestor lucruri. Sincer nu credeam ca vacile pkt trai chiar in halul ala, viteii sunt luati imediat dupa nastere, puilor de gaina le sunt taiate ciocurile de mici adica cum *** mea vrei sa mai manance animalele alea?!?! La unele ferme de vaci animalele stau in propriul c**at si dezvolta toate bolile posibile. Eu una pana pe la 10 ani am trait "bio" fiindca aveam o vecina cu o ferma (in care spre deosebire de alte ferme vacile stateau pe camp 12 ore pe zi si seara erau mulse manual. Cumparam laptele, il fierbeam si asa... Aveam si gaini in curte si nu cumparam oua, mancam carne de la gainile de la tara (fiindca le iubeam pe ale mele si nu puteam sti ca mananc una). Acum ce sa spun lumea s-a schimbat pentru mine adica vecina de la care luam lapte nu mai are decat pasari, gainile de la tara nu mai fac la fel de multe oua ca pe vremuri si din ce gaini am avut eu au murit toate mai putin 2 care traiesc fericite la tara.

De la pet-shop am luat animale ultima data acum 6-7 ani doi perusi dintre care unul inca mai traieste. Am vazut cu ce boli vin la pachet si cum sunt tratate animalele inainte de a fi expuse deci prin urmare am luat 2 porci de guineea care au devenit parintii a 3 procute, babacii au murit din cauza unei tricofitii care s-a terminat cu blocaje respiratorii si slabire excesiva, pe unul dintre pui (mascul) l am dat unei prietene si am ramas cu 2 porcute care inca sunt in tratament. Acum o saptamana am primit 2 hamsteri sirieni de care nu sunt sigura pentru ca au fost luati dintr-un pet-shop unde am vazut ca una dintre turturelele diamant avea ciocul deformat in cusca careia mai era si o cinteza, nimfa statea cam mult pe jos si zebrele australiene si perusii erau tinuti in numar prea mare intr-o singura cusca. La acvarii erau 2 pesti morti (de mult timp pentru ca pareau deja goi pe dinauntru) iar hamsterii stateau laolalta cu o veverita (cica a fost spart geamul care le despartea si a trebuit inlaturat). Si asta la Animax, in megamall. Mie nu mi se pare normal sa tii animalele moarte cu cele vii sau doua specii diferite laolalta (si se mai si acceptau pasarile adica nu aveau activitate era cpar ca ceva era in neregula. Si pe langa aceste preturi mari din punctul meu de vedere animalele bolnave nu primesc tratament veterinar daca sunt bolnave (literalmente sunt lasate sa moara) pentru ca managerii nu vor sa salveze o vietisoara pentru 100 de lei (adica e o avere no? )

Eu una as bate oamenii astia fiindca vor sa faca bani pe ochi dulci fiindca asa este lumea in ziua de azi. De ce sa ne pese? Tot ce conteaza este sa avem multi banuti si sa traim in puf. Data viitoare cand va spuneti ca aveti nevoie de ceva, ca e vai de capul vostru sau ca nu aveti destui bani sa va ganditi ca pe langa animalele astea amarate voi traiti in puf si nu faceti nimic!

| LPCTSTR a răspuns (pentru Xaya):

Dar tu... Tu care te plangi de bietele animale, ai facut ceva? Ai inlaturat acei pesti morti din acvariu? Ai atras atentia asupra pasarilor, veveritei, hamsterilor si ce mai erau acolo?
Ai incercat sa ajuti acele animale?

| Xaya a răspuns (pentru LPCTSTR):

Am atras de foarte multe ori personalului de la pet shopuri de fiecare data cand am gasit ceva in neregula. Cand am iesit (ei erau la casa de marcat si se jucau cu catelul) le-am spus ca turturelele par bolnave si ca pestii aia sunt morti, acum vreo luna i-am atras atentia unuia dintre angajati cu privire la o hamsteroaica care tocmai nascuse si risca enorm ca ceilalti hamsteri sa ii manance puii. Sincer nu pot ramane asa de indiferenta pentru ca pana la urma sunt niste vieti si nu s-au nascut si ele sa moara asa de dorul lelii pentru ca niste oameni cu gargauni la cap vor sa faca bani de pe urma lor.

21 răspunsuri:
| 4b a răspuns:

Nu te mai ruga de nimeni, ca te rogi in zadarwinking

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Sa vezi saracele planete ce chinuri! Le rupi si le mananci. http://bit.ly/2uYLGAC
Eu daca as fi in locul tau n-as mai manca nici iarba. As intra in greva foamei sau as fugi pana mi-as pierde capul.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pe langa milioanele de vaci de care ai amintit azi a mai suferit una. Una care nu a avut ce manca pentru ca lacomul din tine a bagat in el un castron cu salata...

| VeganusSalbaticus explică (pentru suntserios):

Iar vii cu mituri carniste? E destula iarba pentru toata lumea.

| suntserios a răspuns (pentru VeganusSalbaticus):

Nicidecum. O vacuta putea sa nu se culce flamanda azi daca ii dadeai salata ta

| VeganusSalbaticus explică (pentru suntserios):

Exista iarba de jur imprejurul pamantului. Daca o vaca mananca 5 metri cubi de iarba pe zi impartit la suprafata scoartei terestre. Fa si tu un calcul sa vezi. Termina cu minciuna.

| suntserios a răspuns (pentru VeganusSalbaticus):

Exista vagani de jur imprejurul pamantului. vai oroarea animalelor care fac foametea din cauza veganilor.

| relian a răspuns (pentru VeganusSalbaticus):

Nu toata scoarta terestra are iarba pe ea laughing deci refa calculele cas gresite. Unde pui ca ai omis asezarile, tu de ex ai luat locul ierbii, deci uite cine vorbestelaughing

| sierra1 a răspuns:

Cu oile (mieii) sau găinile (puii) nu ai aceeaşi problema?

| VeganusSalbaticus explică (pentru sierra1):

Ba da. Dar ca idee. Intelegi ce zic?

| relian a răspuns:

Pai aia din India nu maninca vaci laughing la ei vaca e sacra, toate umbla pe strazi nimeni nu se atinge de ele.Dar maninca alte animaluri.
In Argentian aia da maninca carne de vaca zilnic, dimineata la pranz si seara laughing cel putin aia care pazesc vacile alea.Argentina are cele mai multe vaci de pe glob,du-te si te ia de aia laughing
Dar nu-s ucise cu bestialitate,cred ca le impusca in cap cumva cu ceva, nici nu simt nimic.Cel putin daca aia care fac asta o fac cum trebuie.
Pai ce sa facem stam si mancam si carne, asa cate un gratar din cand in cand mergelaughing eu sincer mannc rar carne de vita, nu prea imi place, prefer puiul si porcu, restul foarte putin. Puiul si porcul sunt cele mai gustoase laughing

| LPCTSTR a răspuns:

Gusturile nu se discuta.
Mi-a ajuns pana in gat cu veganismul vostru.
Dumnezeu a dat gaina, oaia, porcul, vaca, etc. pentru a fi mancate iar tu te plangi ca vacile mug...
"Taci si inghite" spunea cineva.
Daca nu iti place ca vaca este mancata, nu ni te plange noua. Ce putem face noi? Vrei sa dau in judecata abatoarele pentru ca asta este scopul lor? Vrei sa le iau carnea oamenilor de la gura ca asa vrea veganismul vostru?
Nu mai discut si pe tema lipsei carnii din alimentatia oamenilor c-as lungi subiectul si nu vreau asta.

| RobertMoon a răspuns:

Ai dreptate, dar exagerezi în expiramare, oricum nu poate face nimeni nimic.

| ziftode a răspuns:

Cry me a river
tu esti criminalul, imi omori ziua!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da-i in judecată.

| Alfred0703 a răspuns:

A ucis-o cineva pe mama ta de vorbesti de vaci?

| MoonWolf a răspuns:

Animalele iau o2(oxigen) si dau Co2(Dioxid de carbon), Plantele iau Co2 si dau o2, practic daca consumi plante si numai consumi carne, nu ajuti la incalzirea globala si la poluare?

| relian a răspuns (pentru MoonWolf):

laughing exact, bine punctat, cele mai multe noxe sunt eliminate de vaci, de astea care vor astia sa le protejeze.Acum pe bune chiar asa sta situatia, au facut calcule astia cu poluarea si au zis ca numa vacile din Argentina poluiaza cat toate masinile laughing Scot alea gaze pe fund mai ceva ca locomotivele alea pe aburi laughing

| PetruZMihai a răspuns:

Ție îți dau report pentru că ești împotriva celor care mănâncă carne(ca niște oameni nornmali) dacă vrei mănâncă tu buruieni, că eu nu!