Mă... Osho zice că " mintea e cauza tuturor bolilor in timp ce inima e sursa oricărei vindecări"
Acum fiecare decide pentru el dacă e adevărat sau nu...
Dar de virusuri, bacterii, ciuperci, paraziti, diverse substante sau chiar unele accidente ce spui? Sunt intr-adevar unele boli care isi au izvorul in mintea sau in inima noastra, dar totusi, marea majoritate au o cauza concreta, care nu tine de filozofie, ci de patologie.
Bună.
Dacă nu ai psihicul tare, se instalează bolile! Este factor determinant.
Pa, pa.
Mintea, inima si corpul in intregime se regenereaza de la sine insa mintea dicteaza ce si cum; in functie de ce gandesti corpul actioneaza in consecinta
Nu mai tin minte exact, am citit mai demult. Hamer asta era de parere ca bolile, si in special cancerul (pe care il studia el) apar in urma unui soc emotional, negativ desigur... soc care provoaca niste vibratii negative in creier si duce la imbolnavirea unui organ. E interesant, cred ca gasesti cu Google mai multe amanunte.
Uite, am cautat eu
http://autoeducare.ro/......cancerului
http://www.costel.ro/......auza-bolii
O descoperire revoluţionară, care din păcate nu prea este practicată.Se pare că până şi farmaciile sunt interesate mai mult de profit, decât de vindecarea bolnavului.Nu mă aşteptam ca tocmai ei, împreună cu alţi medici oncologi, să nu fie de acord cu acestă descoperire...
Asa este, din pacate. Sunt interese financiare mai mari decat dorinta de bine.
Si pe acelasi principiu, cred ca si problema combustibililor fosili ar fi putut fi (sau este deja) rezolvata, dar asta ar insemna prabusirea atator companii si economii nationale bazate pe petrol... nu cred ca nu a gasit nimeni pana acum o modalitate de a construi un motor care sa functioneze cu... apa, sau altceva mai putin poluant si mai usor de gasit. In Brazilia, parca, 75% dintre masini folosesc etanol in loc de benzina, si se descurca foarte bine! e un prim pas, nu?
Sunt offtopik
Cauza bolilor nu e neaparat ce ai scris tu mai sus dar, da atunci cand exista un conflict intre minte si inima care de te alcatuies pe Tine atunci esti mult mai predispus la boli
Depinde de boala, unele sunt cauzate de minte, altele de mostenirea genetica, altele din exterior, inima nu vad ce boala cauzeaza
''Mintea este cea care face bine sau rau, ce te face fericit sau nefericit, bogat sau sarac''
Edmmund Spencer
O intrebare buna.
acum depinde... s-au observat situatii in care sa depistat efectul placeboo. adica pe subiectii unui experiment, care aveau anumite dureri, li sa adiminstrat pastile pe baza de zahar, si dor ideea ca au luat ceva calmant le-a calmat ideea. dar de fapt, ei nu erau tratati, ci doar mintiti.
sunt si boli de inima, de ex dragostea
Aş spune mai degrabă că activitatea psihoneuronală şi informaţiile genetice, transmise ereditar, sunt răspunzătoare pentru toate bolile.
Ma scuzi ca intervin, dar parcurgand raspunsurile si retinand cele afirmate de mine in ultimul dialog avut, constat din nou tendinta ta de absolutizare.Chiar esti convinsa ca numai activitatea psiho-neuronala (cam ambiguu pentru mine termenul) si informatia genetica primita, este cauza TUTUROR bolilor? Virusii, microbii pe care genele tale mostenite nu avea cum sa-i cunoasca intrucat au aparut ulterior, prin mutatii genetice, nu pot produce boli?
Prin activitatea psihoneuronală mă refer strict la activitatea creierului în concordanţă cu stimulii din exterior.Eu sunt de părere că toate bolile apar datorită acestei activităţii, datorită capacităţii creierului dar şi a psihicului de a face faţă şocurilor emoţionale.Dar există şi o parte bună aici, tot creierul este singurul care poate înlătura aceste boli, trebuie doar să identifici cauza.
Când am menţionat de informaţiile genetice, nu m-am referit nicidecum la capacitatea organismului de a recunoaşte agenţii patogeni, ci la bolile care apar pe cale ereditară. Acestea nu au un tratament sigur şi eficient şi nu apar datorită activităţii psihoneuronale.
Bine,bine,dar cum ramane cu afirmatia ca, toate bolile? Intrucat vad ca esti interesata de influenta psihicului asupra cuzelor suferintelor fizice, iti recomand cartea medicului american John Sarno -"Retete pentru minte si corp-Cum sa vindeci durerile trupului", care iti va intari dar si nuanta convingerile.
Nu mintea este cauza bolilor ci modul cum gandesti.De fapt esti s-au poti fi ceea ce gandesti.Gandesti negativ aduci raul in jurul tau.Gandesti pozitiv aduci lucruri bune in jurul tau.E simplu, iti imaginezi tot timpul ca esti un om sanatos si nici o boala nu te poate atinge...si nu te va atinge!