"Acceleratia gravitationala nu depinde de masa bilei de fier."
Gravitatia nu depinde de masa bilei? Eu vorbeam de acceleratia gravitationala a bilei, gravitatia ei.
Pai tu ai spus ca :"Gravitatia depinde proportional de masa corpului(bilei)..."
Acum spui: "...nu depinde de masa bilei (a corpului)..."
Pana la urma gravitatia unui corp/acceleratia gravitationala a sa depinde sau nu de masa corpului/bilei?
"Ea va ramane in continuare 1"
Deci indiferent daca masa corpului a crescut, gravitatia lui a ramas identica? Pai asta inseaman ca gravitatia nu se mai modifica in functie de masa? ". Problema e ca pentru un fizician cuvantul miscare e destul de vag."
Este vorba de lucru mecanic, am scris miscare pentru a fi mai suor de inteles.
Bun, gravitatia este viteza la patrat.
Dar inca ceva.
Am un singur corp in spatiu, daca introduc suficienta energie in sistem astfel incat sa-i maresc enorm de mult masa, va creste si gravitatia lui?
Acceleratia gravitationala va ramane aceeasi si forta gravitationala va creste proportional cu masa.In fizica nu exista nici o marime numita "gravitatie". Gravitatia este un fenomen.
Acceleratia gravitationala depinde de corpul pe care il consideram fix si distanta pana la centrul sau de greutate. Daca facem experimentul la suprafata Pamantului acceleratia gravitationala va fi de 9.81 m/s^2. Daca ne departam de Pamant sau daca mergem pe Luna acceleratia gravitational va fi mai mica.
Daca masa unui obiect creste atunci va creste doar forta de atractie gravitationala ni si acceleratia gravitationala?
Pai si cum ramane cu g=-G*m/r^2*r.
Unde m este masa. Dupa cum vezi formula arata ca acceleratia gravitationala variaza si in functie de masa corpului. Deci daca masa se modifica (creste), atunci se modifica (creste) si acceleratia gravitationala.
R^2*r? asta inseamna r^3
Nu am auzit de o astfel de formula.
G=-G*m/r^2*d
Era alt „r", eu am accentuat faptul ca si masa conteaza.
G este constanta gravitationala.
r este dreapta din centrul corpului.
d este evtorul unitate.
Trebuie sa lamurim o chestie:Noi facem experimentul asta pe Pamant sau in spatiul cosmic?
Daca il facem pe Pamant m din formula de mai sus se noteaza cu M si este masa Pamantului.