Niciodata moartea nu este o rezolvare. Dumnezeu ne-a daruit viata si numai El are dreptul sa o ia. Orice problema are o rezolvare.
Moartea este o oportunitate minunata de realizare spirituala. Atunci cand ea se produce natural, nu cand o produci tu din cauza depresiei. Daca te gandesti la sinucidere pentru ca nu mai suporti, ar trebui sa incerci sa privesti dincolo de acest gand pentru o clipa, undeva sub aceasta decizie si sa verifici daca exista o prezenta ca si cum ai fi tu, care observa acel gand suicidal. Daca poti observa faptul ca te gandesti la suicid, atunci nu tu esti cel/cea care doreste sa treaca dincolo, ci Ego-ul tau care e pe punctul de a claca. Sunt multe situatii de acest gen cand exact in pragul colapsului oamenii se trezesc. In ei se produce iluminarea si isi descopera Sinele, Viata, Dumnezeu. Insa trezirea se poate realiza si printr-o atentie constienta asupra gandurilor suicidale. Cel care observa gandurile suicidale, nu esti tu, esti Tu.
1. Indiferent prin câte obstacole te-a trecut viaţa şi te va mai trece, moartea nu este şi nici nu va fi niciodată o cale de scăpare.
2. Eăspunsul lui Ema este foarte bun.Şi eu aş fi spus asta, dar se pare că mi-a luat-o înainte.
3. Oricât de grea ar fi viaţa, ar trebui să-i mulţumeşti lui Dumnezeu fiindcă ţi-a oferit-o. Şi uite 2 zicale:
''Fără rău e şi mai rău''
''Calul de dat nu se caută la dinţi''
PaPa!
@Mirela nu cred ca s-a referit la sinucidere. dar ce zici despre un om bolnav de cancer in faza terminala? nu crezi ca "moartea e cea mai simpla cale de scapare"?
Sa scapi de ce? de viata asta chinuitoare dar numai atunci cand te cheama Dumnezeu si multi cred asa dupa care se sinucid si crede-ma nu le este mai bine, trebuie sa ne traim viata cum putem mai bine nu cu bani ci cu vointa si cu intelegere
Asta e replica unui sinucugasi! si cel ce se sinucide este UN LASI! fuge de responsabilitati, abandoneaza jocul! nu e corect asa,. plus ca nu sti ce te asteapta pe''pareta cealalta''...
Poate ca asa pare...dar nu e niciodata o solutie. viata e facuta ca noi satrecem peste obstacole si astfel vom avea clipe dulci :X
Lumea a fost creata ca noi sa traim nu ca sa ne sinucidem cand dam de un obstacol. Parerea mea este sa trecem cu capul sus peste tot si sa nu ne gandim decat la prezent