| Hăgiul a întrebat:

Multi auzim astazi despre intelepciune si mergem mai departe. A fost uitata aspiratia sprea a fi un om mai intelept, mai vrednic.

Voi ce credeti ca este intelepciunea? Se inrudeste cu cultura, constiinta, inspiratia, muzica?

Răspuns Câştigător
| izvordemunte a răspuns:

Intelepciune = inteligenta + bun simt
Poate fi arta de a sti ce sa faci, cand si cum, e dublata de un anumit fel de intuitie.

3 răspunsuri:
| Vizitiul a răspuns:

Cred ca e ruda cu...viata, iar viata cuprinde cam tot. Intelepciune gasesti la orice varsta, de asta spun ca e o floare rara, care-si schimba des petalele. Si acum, ca de incheiere: la ce puii mei sa aspir la intelepciune, la vrednicie? Nu crezi ca m-as transforma in robot? Eu cred ca nu trebuie sa aspiram la asa ceva, cred ca trebuie lasate faptele sa ne "dea de gol".

| DianaScorpio a răspuns:

In afara de ceea ce a spus soare, nu am ce sa comentez...
Un singur lucru doar: Nu crede ca aceasta aspiratie a fost uitata, sunt inca oameni care o au!

| SENEX a răspuns:

Intelepciunea este din aceeasi familie cu creatia, tocmai din acest motiv nu exista creatie fara intelepciune cum nu exista intelepciune fara creatie:

Cartea înţelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah (Ecclesiasticul)

Cap. 50

29. Învăţătura înţelegerii şi a ştiinţei am scris în cartea aceasta eu, Isus, fiul lui Sirah din Ierusalim, care a vărsat ploaie de înţelepciune din inima sa.