| modestul a întrebat:

Multi nu inteleg.De ce pare absurd sa ne gandim la apocalipsa sau la un eventual eveniment major? De ce se creeaza amuzament? Multi oameni, inclusiv oamenii de stiinta, inclusiv eu, suntem fascinati de mister, fascinati de necunoscut, de interesant, de evenimente unice pe care le-ar putea trai omenirea. A spune despre un om curios de mister si lucurile interesante ca nu are ce face este ceva total absurd.Reveniti-va.Viata asta nu e facuta doar pentru mancat, ascultat muzica, iesit cu prietenii si dormit.Cunoasterea unde o lasati?

15 răspunsuri:
| anss23 a răspuns:

Mie partea cu Apocalipsa mi se pare absurda. Dar daca ar fi vorba de orice alt dezastru natural probabil ca m-as ingrijora.Sau macar as lua in considerare aceasta posibilitate.

| Vizitiul a răspuns:

Vad ca vorbesti de cunoastere. Pai, una este sa cunosti adevarul si alta e sa-l presupui, sunt doua chestii osebite. Genul acesta de plasmuri sunt fumate de multa vreme, nu-i prima data cand se abereaza in legatura cu apocalipsa. Totusi traim, in ciuda "prezicerilor". Numai bine.

| xibalba a răspuns:

Mie mi se pare ok sa fii curios in privinta asta, dar cand eu cred ca necunoscutul asta tot necunoscut ramane. A ramas pentru generatii intregi de oameni care si ei s`au intrebat ce e dupa moarte, s`au gandit ca va veni apocalipsa. Dar nu a fost sa fie. Si sunt sigura ca vor mai exista oameni interesati de necunoscut, dar daca in viata ta singurul tau scop major e sa aflii ceva despre necunoscut, s`ar putea ca la sfarsitul vietii sa iti dai seama ca, de fapt, tot in necunoscut esti. Pentru ca nu are nimeni cum sa iti zica ce va fi in 2012 sau ce va fi dupa ce murim. Maxim poti emite ipoteze, poti sa te interesezi de ipotezele altora si sa vezi daca ele sunt mai argumentate sau nu. Dar nu cred ca vei ajunge la un moment dat sa stii ceva concret despre domeniul asta, pentru ca sunt lucruri nestiute de om.

Evident ca mai bine ai o ocupatie utila decat sa pierzi timpul, iar singurul dezavantaj la treaba asta ti-am zis care e... la sfarsit, dupa ani de curiozitate si documentare s`ar putea sa te trezesti ca de fapt esti la fel de in ceata cum erai si inainte. Iar faptul ca tu nu ai asimilat nimic in timpul asta, inseamna pentru unii ca ai pierdut timpul.

Pe de alta parte, hai sa nu mai traim cu frica apocalipsei ca vine sau nu vine. Eu, sincer, cred ca oamenii care se gandesc zi de zi ca s`ar putea sa vina apocalipsa sunt cam fricosi sau nu stiu cum. Daca vine, vine. Nu gandul asta ar trebui sa ne monopolizeze mintea, ci ar trebui sa ne gandim la problemele cotidiene, la prietenii nostri dragi, la iubiti/iubite, la cum sa fim fericiti, in general, ca nu avem decat o viata.

| TeoPT a răspuns:

E adevarat majoritatea dintre noi, tinerii ne irosim vietile. nu ne pasa de ce se va intampla cu noi in viitor daca vom avea din ce trai sau vom trai pe strazi.viata multora dintre noi se invarte intre mancat ascultat muzica iesit cu prietenii si dormit exact cum ai zis tu... dar pe tine te'am vazut punand multe intrebari ciudate.toate se refereau la moarte sau la sfarsitul lumii...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dar ce-i si cu apocalipsa asta? De ce ne place noua sa propovaduim sfarsitul a tot ce misca, de ce trambitam sus si tare apropierea calamitatii absolute? Da, ok e frumos sa moara toti! E trist sa mori singur, e mai cinstit sa murim impreuna, toti odata, sincronizat! Asta ne-ar permite sa ne dam arama pe fata! Sa plangem in grup, sa ne imbratisam, apoi sa ne dam in cap de frustrare, sa ne macelarim cu sinceritate...
Acuma cine este responsabil pentru aceasta conventie de infricosat spiritele? De fapt, apocalipsa inseamna transformare si nu extinctie! Din punct de vedere stiintific spre sfarsitul anului 2012, polaritatea actuala a Pamantului urmeaza sa se schimbe.Chestia cu sfarsitul lumii a inceput de la calendarul maya, nici de cum nu au zis oamenii de stiinta asa ceva.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

De ce crezi ca multi nu inteleg? Nu crezi ca ai o parere foarte buna despre tine in comparatie cu ceilalti useri?

| anonim_1121 a răspuns:

Ai dreptate cat s-a ras de jules verne si acum tot ce a presupus e real. orice e posibil si ai multa dreptate multi isi irosesc viata cu jocuri pe ce te axezi ca cercetare? degeaba se spune ca "necunoscutul ramane asa" sau " se ocupa nasa de asta" prin munca se rezolva nu spuneti imposibil caci va veti trezi cu el o antichitate rezolvata de mult

| psiko a răspuns:

Dar cine a zis ca Apocalipsa este un fapt rau? Cred ca nu stii ce inseamna "An Apocalypse (Greek: Ἀποκάλυψις Apokálypsis; "lifting of the veil" or "revelation")". Confunzi total Apocalipsa cu Armaghedonul, cel din urma fiind lupta decisiva intre antichrist si Iisus. Apocalipsa trebuie doar sa ne arate in ce directie trebuie sa o apucam pentru a deveni mai iluminti. Imi place de tine ca esti pasionat de chestii cum ai spus mai sus. Este foarte frumos.

Raul9004
| Raul9004 a răspuns:

Ehh. Pentru unii pare, pentru alţii nu. Partea de absurd pe care o văd eu în asta este faptul că nu poţi cunoaşte aşa ceva, deci despre ce cunoaştere e vorba? Mie îmi place filosofia, dar o practic doar atâta timp cât îmi ajută în viaţă ceea ce aflu. happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tu esti pasionat de cunoastere, altii de muzica, de placeri. Care-i problema? Fiecare vede viata din proprii ochi. Ca tu nu te poti pune in pielea celuilalt si nefiiind in stare sa-l intelegi, pretentiile din partea opusa n-ar trebui sa existe.

| MoreTime a răspuns:

Lumea se amuza pentru ca nu vor sa accepte faptul ca vor muri intr-un mod foarte ciudat si se consoleaza cu un zambet si un gand bun, este o reactie puerila, cum copiilor nu le place sa se gandeasca ce vor face cand le vor muri parintii. E exact acelasi sablon de gandire. Dar cu siguranta fiecare se gandeste ce va fi si se pregateste in felul lui daca ii pasa de aceasta viata...

| Hombre a răspuns:

Cunoasterea este in firea umana drept dovada tehnologia si cunostintele acumulate de omenire pana acum si explicarea multor fenomene necunoscute in urma si multe se vor explica de acum inainte. Dar nu pot sa va inteleg pe toti cei care ii dati aiurea cu apocalipsa asta atat de neantemeiata si fara rost incat chiar traiti intr-o lume a basmelor cu Greuceanu.Sunt unii pe aici care au in cap numai apocalipse, bombe atomice, sfarsitul lumii ca ne-am facut ai dracu, calendare mayase si tot felul de parascovenii, numai gogorite de speriat copii. Daca credetii in Dumnezeu la fel credeti ca va poarta si mintea?

| Parintele a răspuns:

Analizand toate intrebarile tale imi dau seama ca ar trebui sa mergi sa vorbesti cu un psiholog si cu un preot si astfel o sa te lamuresti si linistesti.

| alina_7697 a răspuns:

In primul rand, unii dintre noi sunt mult mai fascinati de masini tari, de bani, femei si alte chestii, si daca stai de vb cu ei o iei la fuga. Iti vand un pont. Apocalipsa nu exista, sau probabil cum isi imagineaza uni ca intr-o zic lumea o sa se duca pe pustiu si nu o sa mai exista urma de viata. Dupa parerea mea apocalipsa a inceput de foarte mult timp, avnd in vederea economia din toata lumea, mai ales in Romania, care nu vad pe cineva sa se ridice, de accea majoritatea tineriilor pleaca din Romania sa-si gaseasca un viitor in tara. Orcum eu te sfatuiesc sa citesti afirmatiile lui Columb, si ai sa-ti dai seama de multe lucruri.

| danut a răspuns:

Psiko a răspuns perfect dar se poate observa ignoranta care ne bantuie. Apocalipsa se traduce prin revelatie iar pentru cei ce nu stiu revelatia se traduce cu descoperire dupa cum scrie chiar la inceputul Cartii lui Ioan. Concluze: Apopcalipsa = Descoperire si nu Sfarsit sau Armaghedon.