Eu ascult muzica rap/hip-hop, eu de obicei sunt sociabil dar introvertit.Nu ajunge acea persoana la 'inima' mea pana nu sunt eu sigur ca e o persoana demna de a-mi fi prieten.In general prefer sa am langa mine cativa prieteni buni decat 100 ca sa zic asa. Nu stiu daca are legatura cu intrebarea ta, dar cred ca bate pe acolo.
Cred ca felul in care gandim ne influenteaza gusturile in muzica. Daca esti o persoana mai dura, vei aproba melodiile dure, dar daca esti o persoana calma o sa vrei sa asculti ceva cat mai linistit.
Pana sa influenteze muzica ce gandim, mai inainte influenteaza gandirea noastra muzica pe care o alegem.
Dupa parerea mea nu conteaza ce muzica asculti. Eu sunt un tip linistit si totusi ascult heavy metal dar si pop si muzica clasica. Conteaza doar gusturile tale. funda te rog
Anturajul ne influenteaza gusturile muzicale, mai ales daca suntem adolescenti.
Se intrepatrund, in principiu. Buba e ca depinde si IQ, nu doar de modul de viata. Astia mai saraci cu duhul nu vor putea niciodata sa aprecieze un Pink Floyd sau chestiile avantgarde contemporane (as putea da j'de mii de exemple aici, dar cred ca Arcturus si Winds sint suficiente). Daca e sa discutam de duritati muzicale, depinde si de ce experienta ai cu genul respectiv si cele care il premerg. Nu o sa intelegi absolut nimic din Hypocrisy de exemplu daca tu nu ai degustat pe indelete chestii gen Black Sabbath, Metallica, Slayer. Unde mai pui ca depinde si pe ce scule asculti. Multe trupe aparent dure au niste chestii super misto in spate (nebunii cu a doua sau a treia chitara si clapa, linii demente de bas, etc) dar daca tu le asculti de pe YouTube cu niste boxe de 20 RON...
Cred ca mai degraba muzica ne influenteaza starea de spirit, nu modul in care gandim.
Buna intrebare! Cred ca daca muzica pe care o ascultam e cea care ne place cu siguranta ne influenteaza starea de spirit, perceptiile si emotiile, cred ca asta se intampla si in cazul in care ascultam ceva ce nu ne place reactionam urat, cand iubim de exemplu si asculti ceva romantic melodia iti poate amplifica putin starea de spirit, cat despre gustul muzical el este implementat de persoanele din jur, prietenii, grupurile din care faci parte, si putin din ceea ce asculti tu zilnic, cred ca nu exista o etica aici gen aia care dorm pe strazi nu asculta opera, pana la urma cred ca ar fi bine sa tragem un fum si sa ne gandim mai bine la intrebarea zilei pe care ai pus-o tu