| liudmila a întrebat:

"N-ai jindui dupa un colt de rai,
De n-ai purta un strop de iad in tine." Radu Gyr
Ce credeti despre acest citat?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu ai putea sa iti doresti sa ajungi macar intr-un colt de rai, daca nu ai avea un pic de rautate a iadului in tine...asa s-ar traduce...
e filozofic, imi place, daca ar trebui studiat asta de 10 oameni, 10 explicatii ar fi. daca ai fi un bun slujitor al Lui, te-ai multumi cu orice loc, fie in iad sau rai, modest in fata Lui... dar daca ai rautatea iadului ravnesti la mai mult, la rai...
asa interpretez acest citat

8 răspunsuri:
daniela
| daniela a răspuns:

Perfect adevarat

pupimik
| pupimik a răspuns:

Cum nu poti sa te ridici...decat daca ai cazut...la fel nu poti sa iti doresti un colt de rai...decat daca ai putina rautate in tine ce te-ar opri sa il ai. Daca ai fi cu sufletul impacat ca in viata ai facut totul bine...nu ai fi pus in postura de a aspira la colutul de rai ci ai fi sigur ca il vei avea!

"Si daca'nvii in cantecul de azi... e c'ai murit in lacrima de-aseara."

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Imi place toata poezia, am gasit-o scrisa pe o foaie si aflu acum ca e a lui Radu Gyr. Multumesc! Stie cineva si cum se numeste poezia?
Ideea e ca numai stiind cum e sa-ti fie rau iti doresti binele; daca ti-e bine nu apreciezi, vrei SI mai bine.

| buburuzAndreea a răspuns:

Cred ca e cat se poate de adevarat. Din moment ce stim cat neagra e suferinta, ajungem sa apreciem mai mult lucrurile bune. Nici eu nu cred ca se refera strict la rai si la iad ci in general, la bine si rau.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai ar fi cam asa; crezi? cred Doamne. ajuta necredintei mele.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mercihappy

| Adyna_2391 a răspuns:

Pfff.foarte tare citatul... exprima un adevar.pentru ca doar avand un strop de iad in tine iti poti dori sa ajungi in rai.cine este credincios cu adevarat se multumeste cu ce i se da nu asteapta mai multhappy

April
| April a răspuns:

Cu totii suntem in rai sau in iad, cateodata... din fericire nu sunt vesnice...Caci nimeni n-ar putea trai intr-o vesnica fericire dar nici intr-o etrna nefericire... Dumnezeu ne-a inzestrat cu intelepciunea rabdarii ...Toate trec, si cele bune si cele rele...