De ce nu? E bine să ai încredere în sine, să fii mulţumit de sine, să nu te simţi inferior. Poate fi un defect pentru alţii, fiindcă narcisiştii au tendinţa să subestimeze alte persoane(lucru care uneori se poate întoarce împotriva narcisistului) şi să-i dispreţuiască pe cei care îi găseşte inferiori lui. În mare, eu zic că e o calitate, dar ca orice altă trăsătură poate fi şi defect în anumite cazuri.
Întrebarea vine în urma discuţiei cu Jelli, nu?
Nu.
Increderea in sine e o calitate, dar nu cea dusa la extrem, din care rezulta narcisismul.
Boala psihica.
Eu ma simt frumos, atragator, si cu atitudine. Dar asta nu inseamna ca sunt narcisist.
Narcisistul isi iubeste trupul. Astfel incat ajunge sa se indragosteasca si sa se excite la vederea propriului trup in oglinda.
Narcisistii se iubesc pe sine mai mult decat pe oricine altcineva.
Eu sunt frumos, destept, etc. Dar nu sunt narcisist.
Da si nu.
Ideea de a sti cand sa scoti o asemenea trasatura, ca si narcisismul, la iveala, o poate transforma intr-o calitate.
Iti confera incredere de sine, dragoste de sine, apreciere, introspectie, si tot asa, chestii care cam lipsesc in zilele noastre.
Evident, ca si cu gelozia, daca exagerezi, o sa fie naspa pentru cei din jurul tau.
E bine sa te iubesti, sa iti placa ce vezi in oglinda, chiar sa fi indragostit daca-i pana acolo, dar sa nu ajungi sa fi obsedat si sa enervezi sau sa ignori intr-un fel sau altul pe cei din jurul tau.
Asta-i parerea mea.
Nu si da, sa fii...dar nu sa arati chestia asta prea mult..pentru ca devine enervant
NARCISISM s.n. Dragoste exagerată, patologică, față de propria persoană.
Narcisismul nu-i tocmai o calitate.
LisaJulie întreabă: