anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ne agitam(uneori inutil!), ne consumam in gesturi mici, ne dispersam in amanunte, avem orgolii, caderi, fericiri, conflicte interioare(unii!), dar si exterioare(cei mai multi!)...
Pana la urma, iubirea e mai durabila decat ura?

Răspuns Câştigător
Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Ura este doar o alta fata a iubirii.Frica transforma iubirea in ura. Intre ele nu este decat un pas. Este o alegere, intr-un final.

Ne simtim tradati, inselati in asteptari, dar uitam ca la randul nostru inselam asteptari si dezamagim. Aici poate interveni usor iertarea. Dar cine iarta cu adevarat? Ego-ul fiecaruia dintre noi ne depaseste si ne intuneca gandirea. Atunci reactionam la instinct, un instinct dictat de ego si frica in acelasi timp. Comportamentul ofensiv, sau defensiv este o urmare.

Eu nu cred in ura. Iar atunci cand am simtit resentimentele cuiva, am zambit amar, am inghitit in sec, am invatat din experienta si am mers mai departe. La fel am reactionat si cand am fost ranita. A fost o alegere, iar alegerile iti definesc, caracterul.

11 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Din pacate, suntem oameni si "nimic din ce e omenesc nu ne este strain".
Iubim si uram cu aceeasi patima. Ambele sentimente ne macina cam la fel de mult.
Cred ca nici macar cei super-credinciosi nu ar putea vreodata afirma, "cu mana pe constiinta" ca nu au urat niciodata pe nimeni.
Cred ca suntem facuti sa iubim si sa uram... poate nu toti in aceeasi masura, dar...ne-am plictisi pe noi insine daca am fi egali in sentimente.
@mircea: da-mi voie sa te contrazic:nu uiti nici pe cine ai urat, dar nici pe cine ai iubit cu adevarat. Niciodata.

nony
| nony a răspuns:

Dmonik, trebuie sa recunosc, ai intrebari incuietoarehee hee.
Poi pana acum daca stau sa calculez procentajul dintre cele doua, cred ca iubirea cantareste mai greu.Nu am reusit sa urasc un om mai mult decat l-am iubit, si nici timpul dintre cele doua nu este comparabil. Dar cine stie, sper sa mai am de trait.si sa echibrez balantahee hee

daniela
| daniela a răspuns:

La fel ca si ura iubirea e un sentiment ce trebuie intretinut. Daca nu te gandesti mereu la el, daca faptele nu "verbeste" atunci pot dispare in egala masura. Cred ca doar dragostea materna este unica

| adyth a răspuns:

Da
deoarece trecerea timpului duce la uitare. iar uitarea la iertare tongue in final ura dispare
si tot asa... iubirea triumfa laughing

Si da... poate ca ati spune.asa se poate intampla si in cazul iubirii...cu trecerea timpului... dar e mai greu sa uiti o persoana la care tii big grin

| SweetCandy a răspuns:

Eu cred ca amandoua sunt la fel de durabilestraight face
suntem fff orgoliosi si nu ne dam seama cat rau ne facem noua insine cand uram pe cineva, pe cand atunci cand iubim si ne incapatanam sa crdem k noi iubim mai mult decat partenerul ne vedem cei mai fraieri oamenistraight face

| pababiba a răspuns:

Pai depinde domana profesor, daca iubirea este intensa atunci nu cred ca se pot compara, dar la fel e si cu ura, cu toate ca eu nu pot tine ura pe cineva mai mult de o saptamana maxim, eu unu cred ca daca ai putea sa le compari iubirea ar castiga

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pina la urma... depinde care dintre ele ramine...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu iubirea nu e mai durabila decat ura pentru multi, pentru ca persoana pe care o urasti nu o vei uitat nici odata iar persoana pe care o iubesti o vei uita candva. Fa un sondaj: 10 lucruri utile si un singur lucru rau (pentru o persoana) si vei vedea ca va uitat cele 10 lucruri utile pe care leai facut pentru ea si isi va aminti doae lucrul rau.
Succeswinking

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Iubirea ca si ura pot merge pina la intensitati nebanuite si, fiind una opusul celeilante, nu putem spune ca e mai durabila una ca cealalta.Doar mai constructiva sa fie iubirea.Si raspunsul la chestiile mai omenesti de care ai amintit mai sus regasesc raspunsul tot intr-o intrebare de a ta in legatura cu o anumita cale spirituala si materiala,. Deci toate ar fi posibile pentru ca nu exista inca o cale spirituala.(a nu se intelege religie)

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Depinde din nou de individ. La mine e mai durabila iubirea, fiindca nu sunt o persoana vindicativa.
Bro: nu ramane niciuna. Sunt niste sentimente perisabile.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Furni din pacate... uneori mai perisabile decit ne asteptam. Dar perisabilitatea asta depinde si de factorii de mediu si acum cineva stie bine asta, sau nu vrea sa stie.