Probabil ca da ...probabil ca nu.
Atunci cand 2 galaxii se ciocnesc, sistemele solare pot sa fie imprastiate sau expulzate in spatiul inter-stelar de fortele gravitationale ce se manifesta in ciocnire.
Dar asta nu e un factor decisiv...pentru ca galaxiile sunt mari...foarte mari, si deci oricat de dense ar parea, in realitate pot exista distante de ani lumina intre 2 sisteme solare.
Asta ar insemna ca un impact ar putea sa nu aiba nici un efect.
Sistemul nostru solar ar putea pur si simplu sa treaca prin acea galaxie fara sa atinga nimic.
Nu prea cred. Noi vom fi morti. Mii sau chiar milioane de generatii vor "trece dincolo" pana atunci.
Si in plus, poate in 5 milioane de ani, daca Pamantul nu este eradicat pana atunci, poate se va creea o tehnologie puternica.
Totusi, pui intrebari la care nimeni nu ti-ar putea raspunde.
De fapt, stiu pe cineva care ti-ar putea raspunde.
Doctor Who. Cauta-l.
Normal. Totul se va duce pe rapa. Dar cred ca omenirea va pleca pe alte planete pana atunci.
Gandeste-te ca in 100 si ceva de ani de cand s-a inventat primul avion, avem avioane care au intrecut viteza sunetului, am ajuns pe Luna, am trimis curiosity pe Marte.Imagineaza-ti ce o sa facem peste 200, 300 de ani.E impresionant, nu? Dar peste 5.000.000 de ani ce vom face? Cred ca depasirea vitezei luminii va fi un lucru la ordinea zilei pentru orice om.Lumea evolueaza.
Deja ne afecteaza, un eveniment "viitor" are impact asupra "trecutului", prezentului; existenta noastra acum, aici a influentat formarea planetei acum 4, 57 miliarde de ani
Peste 5.000.000 de ani vom fi in alta galaxie sau nu vom mai exista sau ne vom transfera identitatea in niste supercomputere ratacite prin Univers.
PS: 5.000.000 de ani?! - 4.999.999, hai sa fim seriosi, ai auzit niste notiuni aberante, crezi ca putem face niste astfel de masuratori atat de exacte. Universul este intr-o continua schimbare si cateodata intre ciocnirea a doua galaxii aflate la distante imense una fata de celelalte cred ca si o deviere din a mia parte a unui milimicron poate face diferenta.
UnderPressure întreabă: