| Steregoi a întrebat:

Nedescoperirea leacului anticancer este o dovada ca omul de știința si capacitatea omului de intelegere legat de genetica si celula vie este incompetenta sau neputincioasa in a găsi răspunsuri fundamentale legate de viata, de multiplicarea celulara si, mai mult, legata de originea vieții?

10 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Daca un matematician este bine pregatit, dar mai are si probleme pe care nu le stie rezolva, nu inseamna ca e incompetent.

| Mădă0611 a răspuns:

Nu cred in teorii prostesti, dar cred in rautatea oamenilor, asa ca nu cred ca n-au inteles cancerul si nu stiu cum sa-l opreasca din crestere, dar un pacient vindecat inseamna un client pierdut. Daca te gandesti ca un doctor oncolog din America le zicea oamenilor sanatosi ca au cancer si ca trebuie sa faca chimioterapie, banii mergand in buzunarul lui, nu mai ai asteptari bune de la oameni. Daca cineva e bineintentionat, cel rau intentionat o sa-l inlature.

| zurick a răspuns:

Nu.Inseamna ca se va munci mult pana cand chiar se va descoperi tratamentul. Apoi vor aparea alte boli mai grave si se va repeta procesul.Asa s-a intamplat in toata istoria bolilor.

| Steregoi explică (pentru zurick):

Una e tratamentul si alta e leacul. Cu tratamentul poti sa omori pacientul si tot tratament ramane insa daca e leac atunci omul nu moare ci se vindeca si poate fi capabil de orice la fel ca inainte de a se imbolnavi si nu rămâne cu sechele. Leacul adevarat nu înseamnă mutilare pe viata prin chimioterapie si radioterapie. Au încercat unii sa modifice celulele T si sa le reintroducă in corp si tot la chimio si radio am rămas. Înseamnă ca metoda cu modificarea celulelor T nu e un rezultat notabil ca sa poată fi utilizat pe scara larga precum este acum chimio si radioterapia.

Exclud explicațiile de genul: profitul corporațiilor farmaceutice, teoria conspirației.

| Nilsson a răspuns:

Cancerul e in continuare o boala de temut si din nefericire apar din ce in ce mai multe cazuri, dar se trateaza acum, lupta cu boala implica multe sacrificii.

Daca e diagnosticat din timp, chiar sunt sanse mari de a invinge boala, de asta sunt bune controalele periodice, cand incepe sa te doara ceva deja e destul de tarziu.

| Steregoi explică (pentru Nilsson):

Pai poluarea nu va putea fi stopata prin industrie si prin știința omului si astfel numărul de cazuri de cancer se va mari in ciuda așa ziselor progrese. Exemplu cu acordul de la Paris pe care in realitate nu-l respecta nimeni.

| Lugdunon a răspuns (pentru Steregoi):

Poluarea nu e debloc carcinogenul numarul 1 si consecintele directe ale poluariisunt mult mai grave decat incidenta cancerului, si asta e alta tema de discutie.

Daca cineva nu stie tot asta inseamna ca nu cunoaste notiuni fundamentale? Asta ai afirmat dar nu ai argumentat de ce.
Numarul de cazuri de cancer actualmente este in scadere in tarile dezvoltate, datorata in primul rand preventiei si combaterii bolii in stadiile incipiente.
Numarul de cazuri creste in tarile in dezvoltare, nu din cauza poluarii, ci din cauza cresterii numarului de oameni si a fenomenului de imbatranire a populatiei dupa ce natalitatea scade inevitabil in dezvoltarea unei tari. Imbatranirea este cauza numarul 1 a cancerului, de aia e o boala a secolului 20, fiindca lumea s-a umplut de batrani, fiindca lumea traieste mai mult.

Progresele in combaterea cancerului se fac, inclusiv in gasirea unui leac. Recent s-a elaborat o tehnica de imunoterapie care s-a dovedit a fi foarte eficienta pe soareci, si urmeaza cercetari clinice pe oameni. Se fac de asemenea progrese in combaterea imbatranirii care e considerata acum o boala degenerativa

| Steregoi explică (pentru Lugdunon):

Vrei sa spui ca a scazut mortalitatea prin cancer in tarile dezvoltate si nu numarul de cazuri de oameni tineri afectati de cancer. Eu nu neg ca nu se inregistreaza progrese insa problema ramane si cazuri noi apar mereu. Nu e vorba doar de stiinta ci si de capacitate de control a divizarii celulare. Omul nu cunoaste tot despre materie si celule si nu va sti niciodata totul despre celula vie. Celula vie se transforma mereu fie prin divizare fie prin procesele metabolice. Si da, imbatranirea e o cauza de cancer conform legii a doua a termodinamicii. Imbatranirea nu va fi stopata niciodata de catre om. Adevaratul leac pentru cancer nu-l va gasi niciodata omul prin capacitatea si stiinta lui. Am scris mai sus motivul. Toate aceste progrese se opresc la punctul despre care am scris mai sus. Nu poate omul doar sa modifice celula prin CRISP si gata o baga inapoi in corp si a rezolvat problema. Editarea genetica prin CRISP stabileste doar conditiile de start. E ca si cum lansezi un satelit pe orbita si gata nu mai il coordonezi de la distanta si te astepti ca el isi va mentine singur traiectoria. Chinezii dupa ce au pierdut controlul asupra statiei acum urmeaza sa se prabuseasca pe Pamant dupa luni de rotire in deriva pe orbita Pamantului.

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns:

Nu este nimic ce Dumnezeu nu poate face, cancerul are tratament, D-zeu iti ofera tratamentul de care ai nevoie caci nicio planta n-a fost creata la intamplare. Un caz a fost cu un om care a fost dus la inchisoare pe nedrept acolo unde s-a inbolnavit de tuberculoza. Nimeni nu-i dadea vreo sansa dar el a continuat sa se roage, si, in mod absolut miraculos, s-a vindecat iar peste putin timp a fost eliberat si a mai trait aproximativ 25 de ani. Nimeni nu da atentie lamai, eu spun ca daca ar fi studiata mai mult s-ar putea observa cat de folositoare este, eu i-am gasit peste 20 de intrebuintari iar un om de stiinta ii poate gasi mai multe. E mai buna ca fizioterapia.
Tine minte nimic ce nu poate face Dumnezeu si nu e nimeni ca Dumnezeu.