| SG1995 a întrebat:

Neurologic vorbind animalele se pot îndrăgosti?
Vreau să zic starea de a fi îndrăgostit nu diferită prea tare de starea de a fi high pe ectasy, în ambele cazuri serotonina se consumă. De asta o despărțire provoacă un sevraj puternic.
Ideea e ca am așa sunt cazuri de animale mai mult sau puțin monogame care după pierderea partenerului de viață se sinucid precum delfinii sau lebedele.
Este în aceste cazuri serotonina responsabilă sau mă rog lipsa ei, ca și în cazul oamenilor?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Exemplele date de tine plus alte câteva, da, majoritatea, nu.

8 răspunsuri:
| Zuzu1991 a răspuns:

Generalizezi "animalele" se refera la orice forma de viata nu e planta
1. ar trebui sa vezi un caine cum se bucura ca s-a intors stapanul din strainezia
2. elefantii SE POT intragostii (dovedit ABSOLUT)
3. o fiinta unicelulara care e animal (nu e planta) nu prea cred ca e capabila de sentimente complexe, iar asta merge pana la animale destul de evoluate, gandaci, chiar soareci, etc.

| DonEduardo a răspuns (pentru Zuzu1991):

Nu e adevarat. In afara de animale si plante, mai exista bacterii, protistesi ciuperci.

Si delfinii, papagalii, porumbeii cred ca sunt capabili. Si sa stii ca un soarece este mult mai evoluat decat un gandac.

Organismele unicelulare nu sunt animale.

| Zuzu1991 a răspuns (pentru DonEduardo):

Nuuu, sunt plante, ba nu, sunt minerale, NU?!?
cum era aia:
-Gigel, ce animal iti place?
-papagalul
-pai papagalul nu e animal, e pasare
sunt 3 regnuri mari si late:
animal, vegetal si mineral
https://dexonline.ro/definitie/regn

| Zuzu1991 a răspuns (pentru DonEduardo):

"acum 2 ore | TigrulAlb27 a răspuns (pentru Zuzu1991):
Nu e adevarat. In afara de animale si plante, mai exista bacterii, protistesi ciuperci."

abia acum vad, esti tare man, tine-o tot asa, in public!

| SG1995 explică (pentru Zuzu1991):

Evident că e o generalizare. Cu toate că mă refer doar la câteva specii, dar nu asta e important. Ci topicul: Se îndrăgostesc sau nu?
Și răspunsul e cum am presupus, da. Folosesc același mecanism neurochimic? Cel mai probabil da.

| DonEduardo a răspuns:

Iubirea adevarata inseamna mult mai mult decat niste simple reactii chimice.