| товарищ a întrebat:

Nevăzătorii ( Orbii ) pot avea vise? ( Cu imagini mă refer )

15 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Oamenii care au devenit nevăzători după naştere pot vizualiza imagini în visele pe care le au.
La rândul lor, şi persoanele născute fără vedere au vise, însă spre deosebire de ceilalţi, visele sunt limitate prin trăiri ale senzaţiilor celorlalte simţuri care le au: gust, miros, auz, atingere, emoţie.
http://www.nytimes.com/2008/12/16/health/16real.html?_r=0

| whatevernvm a răspuns:

Pot avea.
Doar ca cei orbi viseaza diferit fata de noi pentru ca ei isi imagineaza lumea altfel(daca sunt orbi din nastere, daca nu se subintelege ca pot avea)

Doar ca ei nu viseaza neaparat imagini. Ei cu toate ca nu vad, pot sa simta, sa miroasa, sa auda si asta le da oarecum o idee si din senzatiile astea apar visele lor happy.

bafta!

| onasis1961 a răspuns:

Normal ca viseaza si ei! Numai ca au cu tottul alte imagini de vise, depinde cum gandeste creierul ca arata fiecare lucru-n parte.

| Mădă0611 a răspuns:

Orbii din nastere, nu.

| Maxim96 a răspuns:

Da,vad in vise imagini.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut. Fiecare om are cel putin 7 vise pe noapte happy Daca te nasti orb, sau daca esti orb dintr-un accident, visele nu au legatura cu ochii tongue. Poti avea vise pe care le poti vedea, nu conteaza ca esti orb happy

| MadalinLostRoad a răspuns (pentru anonim_4396):

Cred ca trebuie sa te documentezi mai mult, din moment ce te nasti orb creirul tau nu va vedea niciodata imagini, s visele se produc cu ajutorul creierului! daca nu ai vazut niciodata in viata ta o banca sau nu ai vazut cum arata o peresoana nu poti vedea asa ceva in vis! e simpla biologie

| Niklauss a răspuns:

Da

| Niklauss a răspuns:

Dar numai daca sunt dinaceia care sunt orbi dintr-un accident. cei care sunt nascuto orbi nu pot sa viseze cu imagini pentru ca ei nu au vazut niciodata

| товарищ explică (pentru Niklauss):

Aham... Adică dilema mea e că, (virgulă ) cum pot vedea dacă sunt orbi din accident...

| Niklauss a răspuns (pentru товарищ):

Pai il intreb pe acel orb. mai bine intreaba-l pe un orb el stie mai bine decat oricine

| MadalinLostRoad a răspuns (pentru товарищ):

Pentru ca au vazut inainte de accident, creierul acumuleaza imagini, personaje, chipuri etc. daca si-a pierdut vederea pe durata vietii poate vedea vise pentru imaginile care a vazut mai inainte. Sa demonstrat stiintific ca nu poti vedea in visul tau pe cineva care nu ai vazut niciodta in viata ta

| DrugDREAMS99 a răspuns:

Da.

| am0rphis44 a răspuns:

Cred ca si ei viseaza, ca doar visele sunt manifestari ale subconstientului, implicit a imaginatiei.
orbul din nastere nu a vazut niciodata ceva, e adevarat, dar nu inseamna ca nu isi poate construi "portretul" unui om sau al unui obiect in minte, nu? zic si eu...