| RomaniIteDomum a întrebat:

Nimeni nu ne cunoaște mai bine decât algoritmii de la Google sau Facebook. De la modul cum conduci, in ce magazin intri, poze personale postate, utilizarea motoarelor de căutare etc, te face o carte deschisă ușor de înțeles și prezis, iar apoi ești pus(ă) într-o bibliotecă de cărți asemănătoare ție.

Momentan scopul principal al acestor companii este să-ți vândă niște produse pentru diverse companii. Dar algoritmii pot și au influențat și viața politică, dând oamenilor informațiile pe care vor să le audă, astfel creându-se bule de gândire asemănătoare, distrugând orice formă de dezbatere și evoluție în gândire a individului.

Individul care nu prea mai există, fiind înlocuit de turme care gândesc la fel și care mai apoi demonizează turma din tabăra adversă.

Astfel se distruge evoluția în gândire al speciei noastre, ne face la nivel de mase extrem de predictibibili, iar concepte S.F ca psihoistoria lui Isaac Asimov din "Fundația" sau super computerele din serialul Westworld crează posibilitatea de control și predicție a societății, ceea ce nu este un lucru rău în sine.

Care credeți că va fi impactul pe viitor asupra omenirii și a ta ca individ, al acestor noi Zei digitali ai cunoașterii și implicit ai puterii, care ne știu mai bine decât ne cunoaștem noi pe noi înșine.

Eu sunt dispus să mă închin(supun) acestui nou Zeu, dacă o să devină un A.I. cu conștiința.
Dar voi, ce veți face?

3 răspunsuri:
| oz_1736 a răspuns:

Predictibilitatea acestor algoritmi se bazeaza pe sinceritatea ta si pe faptul ca te lasi influentat de emotii si sentimente. Iar acest lucru e o slabiciune prin care poate fi distrus. Bineinteles ca marea slabiciune este curentul electric.

| RomaniIteDomum explică (pentru oz_1736):

Nu ai cum să minți acești algoritmi, fiindcă nu ai ce să minți, ei îți analizează viața de zi cu zi timp de zile, săptămâni, luni, ani. De exemplu google poate să știe că ești însărcinată dinainte că tu să știi acest lucru pe baza schimbărilor de comportament și să-ți recomande deja publicate după nevoile tale.

Cât despre curentul electric este ceva nerealist, poți să renunți câteva zile, dar de trăit că în evul mediu nu o să mai trăiești, iar datele tale sunt păstrate în diferite baze de date.

| oz_1736 a răspuns:

Internetul nu a vazut niciodata imagini cu mine, pe Facebook distribui doar lucruri comice de pe alte pagini, pe google caut articole de citit gen sf, istorie, chimie, integrame, medicina revolutionara, electronice. Imi place sa stiu multe din aproape orice domeniu. Asta pentru internet s-ar traduce - foarte haotic. Nu fac plati pe net niciodata. Adresa banuiesc ca o stie, dar in rest nu respect niciun tipar fiindca sunt un tip cu teoria conspiratie in cap si ma feresc de rutina. As putea sa-ti spun multe metode de a zapaci baza de date dar raman inregistrate aici. La curent nu ma refeream ca stau eu fara curent, ma refeream ca las zeii digitali fara curent. Acuma sa nu-mi spui ca nu poti supravietui fara internet ca nu cred