Nu, iar dacă mă aflam îmi dădeam seama că am probleme psihice și mă duceam la psiholog care poate îmi făcea trimitere și la psihiatru. Ce spui tu parcă miroase a depresie, iar dacă nu, tot e o condiție psihologică anormală. Ai văzut și tu cum depresia îți ia și puterea de a gândi, de a raționa(de exemplu ai auzit de cazul strigătorului la cer a bolnavei psihic care avea în grijă copii ce i-a aruncat în fața trenului- însă aici trebuie să se implice și statul). Ce e grav e că lumea în loc să caute soluții pentru tratarea sau internarea bolnavilor psihic, încearcă să empatizeze cu ei, să îi înțeleagă, ceea ce deja ne face o societate bolnavă.
Depinde de situația ta.
Altfel sunt tineri au paralizat total (pot mișca numai un ochi) și care au trăit așa cu anii. Unii au scris poezii, au ținut legătura cu exteriorul și au spus și că au momente de fericire.
Nu, n-am fost pusă, insa exista multe cai spre combaterea depresiei. Du-te la un psiholog, confeseaza-te unui jurnal (web sau nu), citește o carte, desenează, fa plimbări lungi in natură, fa-ti prieteni (virtuali sau face to face), imaginează-ti lucruri frumoase din viata ta, dar care inca nu s-au concretizat. Nu stiu, incearca sa vezi partea plină a paharului in mai toate situatiile! Sau daca esti o persoana realista, măcar si pe ea, pe langa dezavantaje.
Sper ca te-am ajutat!
Incearca sa faci lucruri care posibil te vor face fericit, de exemplu: tine o pisica in brate, culca-te cand te simti "dezorientat psihic"(asta nu se leaga de " fericire"), petrece timpul cu peraoane apropiate,(daca iti place astrofizica)stai si constientizeaza in ce univers te afli(crede-ma, e foarte tare)(si cand nu este luna se vede galaxia, acea dunga luminoasa de pe cer), admira frumusetea naturii stand undeva afara(parc undeva singur sau cu cineva, depinde cum iti place mai mult sa iti petreci timpul)
Băscuţă întreabă: