| 1Mihai1 a întrebat:

Noi oamenii, înainte de toate trebuie să învăţăm să gandim. Cum crezi că poate învăţa un om sa gandească? Ce trebuie să facă?

PS: În niciun caz nu mă refer la ştiinţă.

Răspuns Câştigător
| ir3al a răspuns:

NU! Hai sa-ti dau un exemplu.Eu incerc sa fac o persoana sa nu puna suflet pentru alta persoana, pentru ca nu merita sa te umilesti.Degeaba incerc sa ii explic persoanei repective asta.Persoana respectiva nu ma asculta, pentru ca,, nu crede in prostii de genul'' si se umileste pentru o persoana.(deci, a facut o greseala, adica nu a gandit ). Doar atunci cand persoana respectiva isi da seama ca a gresit, incearca sa repare situatia, insa este in zadar.Realizeaza ca a facut o greseala si data viitoare, cu siguranta, nu o mai repeta.

Asta se mai numeste si maturizare.
In concluziebig grina, invata din greseli si din experientele neplacute.

6 răspunsuri:
| Shammal a răspuns:

Sa faca ce simte, sa fie autentic, modul lui de manifestare il va indruma acolo unde are ce invata

| Inferno a răspuns:

Pentru ca un om sa poata gandi liber trebuie sa renunte la toate lucrurile inutile cu care a fost indoctrinta. Prima este religia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Atunci cand ii convinsa ea atunci sa-ntampla

| iKronstadt a răspuns:

Omul invata foarte repede. Rapiditatea cu care o poate face, depinde in mare masura de numarul cucuielor din frunte, dobandite in timpwinking

| ir3al a răspuns:

Invatand din experientele si greselile sale facute pe parcursul vietii.Noi nu ne nastem cu gandirea, noi o dobandim pe parcurs!

| 1Mihai1 explică (pentru ir3al):

Doar din greşeli?

| ir3al a răspuns (pentru 1Mihai1):

NU! Hai sa-ti dau un exemplu.Eu incerc sa fac o persoana sa nu puna suflet pentru alta persoana, pentru ca nu merita sa te umilesti.Degeaba incerc sa ii explic persoanei repective asta.Persoana respectiva nu ma asculta, pentru ca,, nu crede in prostii de genul'' si se umileste pentru o persoana.(deci, a facut o greseala, adica nu a gandit ). Doar atunci cand persoana respectiva isi da seama ca a gresit, incearca sa repare situatia, insa este in zadar.Realizeaza ca a facut o greseala si data viitoare, cu siguranta, nu o mai repeta.

Asta se mai numeste si maturizare.
In concluziebig grina, invata din greseli si din experientele neplacute.