| EmaLove12 a întrebat:

Noi,oamenii suntem facuti din atomi.Iar atomii sunt facuti 99% din nimic. Daca suntem 99% facuti din nimic cum de nu trecem prin pereti?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce intrebare e asta? Peretii din ce sunt facuti? Nu tot din atomi?

6 răspunsuri:
| EmaLove12 explică (pentru anonim_4396):

Pai o prietena mi-a zis ca noi nu atingem lucrurile in adevaratul sens al cuvantului.Si ca am putea trece prin pereti.Eu m-am luat dupa ea.Si acum am inteles.Mersi.

| sabin89 a răspuns (pentru EmaLove12):

Ce-ai intles? Din explicatia de mai sus nu se putea intelege nimic. Daca peretii sunt tot atomi, inseamna ca si ei sunt 99% nimic. Si atunci cum trece nimicul prin nimic? Trebuie sa te mai gandesti.

| doctorandus a răspuns:

Nu treci prin zid din cauza fortelor electromagnetice de respingere intre atomii tai si atomii zidului.

| T0T a răspuns:

Nimicul nu există deci neexistând nu trece prin nimic, adică nu trece deloc.

| anonimg a răspuns:

La drept vorbind, ne mai ramane acel 1% care ne face oameni; daca ramanem si fara asta, atunci nu mai suntem oameni. Vom fi deja o mana de molecule si atat. happy

| AstroLaur a răspuns:

Ai dat funda cuiva care nici nu ti-a inteles intrebarea. Ce prostie.

Citeste aici varianta stiintifica.
Desi materia este intr-adevar predominant spatiu (atomul de hidrogen de exemplu s-a constatat ca este 99. 9999999999996% gol), iar atomii nu au invelis exterior, nu poti ocupa imensul spatiul gol dintr-un anumit obiect cu infima materie a unui alt obiect, din cauza fortei de repulsie electromagnetica exercitata de electronii celor doua obiecte.

Intr-un borcan plin cu pietricele mai este totusi spatiu si il poti umple inca o data cu nisipul dintr-o clepsidra. Dar culmea inca nu e plin, mai intra si apa in acest borcan deja plin de doua ori.
Ei bine cu materia la nivel atomic nu poti proceda la fel deoarece electronii nu sunt statici. Ei se rotesc in jurul nucleului atat de repede incat acest dans al lor exemplifica principul incertitudinii din fizica cuantica. Cu alte cuvinte, desi in atomul de hidrogen exista un singur electron, el graviteaza foarte repede si pe o infinitate de planuri orbitale, practic el formeaza in jurul nucleului o atmosfera. Nu stim unde e exact, vedem doar un nor in jurul nucleului. Sigur ca acest nor care umple atomul are si un camp elecromagnetic dat de electronul sau electronii care-l formeaza.

In concluzie, se poate spune ca desi materia este cam goala, din punct de vedere electromagnetic ea este plina. Si tu stii ca minus si cu minus se resping. Practic noi plutim pe campuri electromagnetice.