| ErrorFound a întrebat:

Normalitatea este data de conceptiile majoritatii populatiei, nu? Daca conceptiile ar fi gresite, normalitatea poate fi considerata rea pentru societate?

Răspuns Câştigător
| Exilee a răspuns:

NU exista normalitate. Este doar un concept de-al nostru. Noi avem tendinta sa consideram o persoana mai putin normala dat fiind faptul ca ne este poate superioara, diferita, nu impartaseste aceleasi pareri cu o anumita categorie sociala. Suntem meniti sa ne consideram numai noi insine normali, superiori, fara sa tinem seama de sensul cuvantului "normal".

Ar fi bine sa ne ferim sa-l mai folosim deoarece este ambiguu, inselator prin polisemia lui.
Obiceiurile noastre nu pot fi percepute de restul semenilor si noi mai fiind unici, diferiti din anumite puncte de vedere, preferam sa nu ne consideram egali, ci ajungem sa continuam cu aceasta ierarhizare si-n felul acesta nu conteaza ca (,) conceptiile "ar fi gresite" si faptul ca ne linisteste psihicul printr-o iluzie ce ne ofera "linistea" cum ca persoana noastra proprie este cea "normala"

8 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Majoritatea guvermantilor fura pe rupte, o fi normal?
In Malta atunci cand cheia de la usa de intrare in casa sau propietate e la vedere inseamna ca propietarul nu e acasa. In Romania lipsa cheii din usa reprezinta inversul, deci unde e normalul? In Malta nimeni nu patrunde in propietatea altuia chiar daca usa e deschisa si propietarul nu e acasa, in Romania intra peste tine si te jefuie si cu sitem de alarma. Suntem o tara vesela, dar patrundem noi si in Malta nu-i lasam tristi asa.

NOname
| NOname a răspuns:

Normalitatea este doar o noțiune, iar la cât e de relativă, se poate spune că nici nu există.

http://www.tpu.ro/......tatea-lui/

| Alphawolf a răspuns:

Tinand cont ca nimic nu este absolut, totul este relativ, binele si raul sunt doar niste concepte dependente de fiinte rationale, totul este o conventie a majoritatii, da, putem spune ca normalitatea nici nu exista, mai mult, nimic nu are sens, pentru ca nu exista nimic original, nu avem nici-un standadr de comparatie, totul este un fals creat de noi.
Dar in cazul asta, de ce ne mai agitam, de ce mai incercam sa le dam valori binelui si raului, de ce-l acuzam si-l privam de libertate pe psihopatul care-a transat cateva persoane, de ce criticam... de ce? De ce exista bine si rau, iar normalitate, nu? Poate sa-mi explice si mie cineva?

In concluzie, nu exista normalitate, nu exista bine si rau, nici macar adevar nu exista, pentru ca nici el nu este unanim, tot timpul se va gasi un "om diferit" care sa-l nege. Si adevarul este dependent de ratiune, de fiinte. Totu-i fara sens.




| Inferno a răspuns:

Normalitatea este data de numarul de indivizi care detin caracteristicile respective.
Asta cu conceptii se apica doar la om.

| sublime89 a răspuns:

Daca toti oamenii ar fi fost "normali" si n-ar fi iesit nimeni in evienta, omenirea n-ar fi progresat deloc.

| Wøodenpints a răspuns:

Eu așa o și consider. Niște standarde mulate după majoritatea oamenilor pe care nu-i duce mintea să-și construiască propriile principii gândite doar de ei și au impresia că ce-i bine pentru ceilalți e binele suprem.

| Seby90 a răspuns:

Nimeni nu este normal, fiecare om are conceptia lui pentru normalitate, si mereu i se pare ca vecinu e anormal.

| Nickname1890 a răspuns:

Daca conceptiile societatii privind diverse lucruri sunt corecte sau gresite este unu lucru subiectiv, ce tine de perceptia fiecaruia, la fel ca si normalitatea. Gandeste-te la cat de diferite sunt diverse culturi, ceea ce pentru unii dintr-un colt al lumii este normal pentru noi poate fii complet ciudat, anormal. Sa zicem faptul ca in multe tari musulmane este normal ca o femeie sa fie omorata cu pietre daca isi inseala sotul. Sau in nu stiu ce tara din Africa vazusem ca femeile grase sunt considerate atragatoare, multe ajungand chiar sa isi indoape copilele cu mancare pentru a lua in greutate. Sau prin India a ragai cat mai tare dupa masa se considera a fi un gest de politete... exemplele pot continua.

Deci normalitatea tine de perspectiva fiecaruia si nu poate fi generalizata.