Adica nu moartea fizica e trista, ci faptul ca ai o viață și nu te bucuri de ea, practic ai trăit-o în van pentru ca nu ai fost cu adevarat fericit, nu ai trăit la intensitate maxima.
Seamănă cu citatul dat de mine din Marc Aureliu. Se mai poate referi şi la cineva care nu s-a născut încă şi nici nu se va naşte vreodată. Ăsta într-adevăr nu a trăit niciodată
P.s. Ar fi bine să spui şi tu de unde e citatul.
Nu asta am intrebat.
Mi-ai dat eronat deci e clar ai orgoliul ranit dar in loc sa ai orgoliul ranit pune-te si citeste mai multe carti ca nu-ti strica si vei fi socat la un moment dat ca eu am dreptate.Pentru noi ca persoana nu e trist sa murim pentru noi ca persoana e trist sa nu fi trait niciodata nu am intrebat ce simt cei apropiati la pierdera noastra.Pentru noi ce e trist.Sa traiesti o viata intr-o cutie in care toata viata ta e gri si nu ai nici o multumire sufleteasca e cu mult mai trist decat sa dispari de tot.
Adica se refera la faptul de a nu fi trait momentele si clipele vietii la intensitate maxima, sa nu te fi bucurat de frumusetiile naturii; sa nu fi vizitat locuri, sa nu fi facut calatorii, sa nu fi cunoscut oameni noi, diversi, sa fi trait doar cu ura si resentimente, in vicii si frustrare.
Daca ai murit inseamna ca ai si trait. Ai trait asa cum ai ales. Deci inteleg ca cineva se gandea prea mult despre cum traiesc altii.
Nu stiu citi ani ai dar asta nu este o filozofie pentru tineri de sub 30 de ani ci a celor de peste 50.Este normal sa gindesti si sa judeci altfel la diverse etape ale vietii.Deci nu o sa comentez altfel raspunsul tau ci ca si eu am gandit total altfel la diferite varste.Fiecare are viziunea varstei si a conditiilor socio profesionale in care traieste.Nu mereu traim cum alegem.Nu este alegerea noastra sa ne moare oameni pe care ii iubim mult sot care nu pot fi inlocuiti.Asta poate fi un sot o sotie un copil o mama.Nicioadat viata nu mai e la fel dupa ce te lasa pe veci o fiinta iubita.
Moartea nu e nici trista, nici vesela, nici in alt fel, pentru ca omul nu stie nimic despre moarte.
Nu asta a fost intrebarea.
Crezi tu asta daca iti moare cineva deja aderi la un grup care a trecut prin astfel de lucruri si ai fi surprins -a ca nu stiu ce esti barbat sau femeie cit de putin sti pentru ca nici nu vrei sa stii mai multe.Dar cine vrea sa stie cauta si afla -daca nu faci asta vei ramane plafonat toata viata.In schimb asta nu se va intampla caci nu exista ca fiecare din noi sa nu treaca prin experienta mortii cuiva drag.Dar eu prin intrebarea mea ma refeream la cei vii nu la care nu mai sunt.Degeaba mi-ai dat eronat si nefolositor nu eu sunt acela care stie mai putin.Prin evoluarea ta ai exprimat si ca ai orgoliul ranit-pai citeste mai multe carti cel putin inca 500 si o sa fii socat ca eu am dreptate.
Da sa nu fii importanta la nimeni, sa traiesti in izolare deplina.
Eu nu sunt important pentru nimeni, dar nu asta este cel mai trist. Cel mai trist este că nu mai există persoană care să nu mintă. Toți mint
Mint destui dar cu timpul iti dai seama totusi pe cine te poti baza asta dupa fapte.Totusi nu trebuie generalizat adica nu mint toti si mereu.Ci dupa interes. Daca interesul e mai mare sa minta o fac daca interesul e mai mare sa spuna adevarul atunci se zice adevarul.Si de tine in mod sigur are sau ar avea nevoie cineva daca ai reusi sa fii mai deschis sufleteste si mai gata de a vedea si binele in oameni.Nimeni nu e perfect si nimeni nu e doar bun sau doar rau.Ambele calitati exista in oricine depinde ce reusesti sa scoti din omul respectiv prin atitudinea ta.
Mint și atât, nimic după. Și ele și ei mint. Și tu minți, oricine minte. Adevărul este cea mai frumoasă minciună, iar iubirea și'a dat seama târziu de asta și iubirea e loială, imaginează'ți cine poate rezista iubindu'se curat. Totul e o imensă minciună. 10% din oameni (maxim) sunt sinceri, dar ei nu's contaminați de nicio "civilizație" urbană. rurală etc
Sti ce tu esti adeptul filozofiei lu Dr.House:ca toatA lumea minte.Si cand o data a spus adevarul unul din discipoli a intrebat:si ce este cu teoria ca toata lumea minte? Am mintit -zice lejer Dr.House.Daca niciodata nu ai incredere in nimeni mergind pe acest principiu niciodata nu o sa poti fi nici fericit.Cateodata trebuie lasat garda jos, eu am avut incredere in spusele cuiva acus multi multi ani si m-am si casatorit cu persoana respectiva.Mai spunea Lucy in serialul Dallas pe care nu stiu daca l-ai vazut ca iubirea doare doare foarte rau-adica mereu exista posibilitatea sa dai in bara chiar fiind cel mai bogat sau cel mai frumos om din lume dar astea sunt lectii ce trebuie sa le invatam in lumea asta.Eu cred ca trebuie sa incepi sa te iubesti pe tine foarte mult caci daca tu nu te iubesti cum astepti sa te iubeasca altii? in al doilea rind gaseste-ti pacea interioara-si atunci crede-ma lumea se schimba! nu e ok lumea? vrei sa se schimbe? schimba-te pe tine!
Nu's negativist. Mulțumesc pentru intenția și invocările pro, dar nu asta este problema. Eu sunt la fel de sufletist și încrezător față de cine urmează să particip la un drum, misiune, act ori orice altceva în care suntem implicați minim două persoane. Știu că este un mare defect profesional să îți dorești să fii bine astăzi, iar în situația în care a apărut minciuna cu siguranță e doar o chestiune de timp până cineva va suferi. În altă ordine de idei sunt două feluri de puteri în om pe care trebuie să le folosească diferit și anume când renunți la orice zicale, filosofii și proverbe și te hotărăști să ai rezultat bun într'o acțiune, acțiune care va divide puterile și va aranja posibilitatea de a le folosi pro. Nu trebuiesc amestecate situațiile când faci o treabă sau când ești în concediu, aici oamenii au dobândit eșecul sub forma modestiei și succesul sub forma mulțumirii oricât ar fi de mic, dar de fapt oamenii doar nu și'au dat seama că au fost păcăliți să amestece tot, inclusiv iubirea cu ceea ce nu permite iubirea și să fie acceptate. Mințind vei sta departe atât de iubire și te vei mulțumi cu ce nu ai fi acceptat în schimbul fericirii cât și de ceea ce iubești de fapt.
Asta e parerea ta si insisti in a fi nefericit doar pentru ca o fata te-a mintit.Fi pe pace si pe mine m-au mintit destui dar acei oameni nu au fost de mine.Si acum zau ce ma deranjeaza daca unii mint? e treaba lor daca vor sa-si strice viata astfel.Eu aleg sa fiu fericita altfel urmind pilda regelui Solomon si te rog sa crezi ca mai repede voi urma pilda regelui Solomon decat a ta pentru ca asta e alegerea mea.Nu trebuie sa fie si a ta daca te complaci in teoriile fabricate de filozofi nihilisti pentru ca pur si simplu asta iti plac.Si sotul meu a avut o viziune foarte negativa asupra vietii citea doar romane posomorite nu s-a iubit s-a urit si unde au dus toate astea? S-a imbolnavit iremediabil la 37 de ani si a fot ingropat la 49 de ani.E dreptul tau sa alegi in ce crezi.Deci pilda regelui Solomon pe care il urmez si eu:Cand regele Solomon s-a intors din munti, dupa apusul soarelui, cei adunati la poale l-au intrebat:
— Esti sursa noastra de inspiratie. Cuvintele tale ne ating inima. Iar intelepciunea ta ne lumineaza mintea. Suntem flamanzi sa te ascultam. Spune-ne: Cine suntem noi?
El le-a zambit si le-a raspuns?
— Voi sunteti lumina universului. Voi sunteti stelele. Voi sunteti altarul credintei. În fiecare dintre voi este un univers. Gramaditi intelepciunea in inima, ascultati-va inima, ascultati prin dragostea voastra.
— Care este sensul vietii?
— Viata – este un drum, un scop si o victorie. Viata este un dans al iubirii. Misiunea voastra este sa infloriti. Sa FII – e un dar pentru toata lumea. Viata voastra – este istoria omenirii. Viata este mai frumoasa decat orice teorie. Creeaza din viata ta o sarbatoare, pentru ca asta este adevarata ei valoare. Viata este compusa din prezent. Iar sensul prezentului este sa traiesti in prezent.
— De ce ne urmareste necazul?
— Ceea ce ai semanat, aceea vei culege. Nefericirile sunt alegerile noastre. Saracia – este creatia omului. Iar nemultumirea este fructul neglijentei. Invinovatind pe cineva, iti pierzi puterea. Nefericit este acel care nu se cunoaste. Sarac devine acel care pierde timpul in zadar. Nu permite multimii sa iti omoare sufletul.
— Cum sa trecem peste nefericiri?
— Nu te analiza. Nu te compara si nu te imparti. Multumeste pentru tot ce ai. Bucura-te pentru ca bucuria creaza minuni. Iubeste-te, pentru ca cei care se iubesc pe sine, ii iubesc toti. Roaga-te cand esti fericit si ghinionul te va evita.
— Care este drumul catre fericire?
— Fericiti sunt cei care iubesc, fericiti sunt cei care multumesc. Fericitii traiesc in armonie. Fericitii vad adevarata frumusete a lumii. Fericitii se bucura de soare. Fericitii sunt gata sa primeasca soarele in brate. Fericitii sunt liberi. Fericitii iarta.
— Cum sa traim in lumina?
— Savurati fiecare picatura a vietii, o viata traita in zadar va da nastere nefericirii. Si sa stii ca ceea ce se afla in interior, aceea se afla si in exterior. Lumea este sumbra pentru ca inima este sumbra. Fericirea este apusul soarelui.
— Cum sa traim in armonie?
— Traieste simplu. Nu fa rau nimanui. Nu invidia. Lasa ca indoielile sa treaca si nu cauta altele noi. Daruieste-ti viata frumosului. Creaza pentru arta, dar nu pentru recunoastere. Da viata trecutului, uitandu-l. Adu in lume ceva nou. Umple-l cu iubire. Acolo unde este iubire – acolo este si Dumnezeu.
Traieste in armonie! Fii tu insuti!", este unul din mesajele lasate posteritatii de regele Solomon.
anonim_4396 întreabă: