anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Nu-i aşa că roşia este fruct?

11 răspunsuri:
| Andreeush a răspuns:

Sunt persoane care zic că este legumă dar si fruct.

| Holiday a răspuns:

Planta numita asa este o leguma, partea care o consumi este fructul plantei respective. La fel e la ardei, vanata, dovlecel, etc.
Deci in mod normal, rosia de la piata e fruct, dar fiind partea comestibila a unei plante din categoria legumelor, e asimilata ca fiind leguma.
Pe acelasi principiu varza o gasesti tot la legume si nu la "frunze".

| ziftode a răspuns:

Rahat, voiam sa fac misto de intrebare
si am ajuns sa fac misto de mine si de toti cei care zic, ca e leguma
se pare ca oficial e fruct:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Ro%C8%99ie

"Din punct de vedere botanic roșia este un fruct.[1] În anul 1893 Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii în mod unanim a decis că la colectarea taxelor vamale roșiile trebuie considerate legume (deși curtea a trecut în revistă faptul că din punct de vedere botanic, roșiile sunt fructe).[2] În anul 2001 Uniunea Europeană a decis oficial că roșia este fruct, și nu legumă."

confirmat si de versiunea wikipedia in engleza (in aia in romana nu am incredere absoluta)
https://en.wikipedia.org/wiki/Tomato#Fruit_versus_vegetable

si eu credeam ca e leguma, din cauza ca se mananca, cu sare si nu e dulce, aproape deloc, insa

OFICIAL E FRUCT, nu leguma!

| FaraNumePls a răspuns:

Da, este fruct!

| Theo94 a răspuns:

Din punct de vede stiintific rosia este fruct, din punc de vedere culinar este leguma, la fel ca si castravetele.

| Stropdeploaie a răspuns:

Rosia este o planta comestibila!

| noname2021 a răspuns:

Rosia este o leguma.

| Ady117 a răspuns (pentru noname2021):

Este fruct.

| anonim_4396 explică (pentru noname2021):

E fruct.

| Carasin a răspuns:

Da????

| LadyDot a răspuns:

Din punct de vedere botanic roșia este un fruct.[1] În anul 1893 Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii în mod unanim a decis că la colectarea taxelor vamale roșiile trebuie considerate legume (deși curtea a trecut în revistă faptul că din punct de vedere botanic, roșiile sunt fructe).[2] În anul 2001 Uniunea Europeană a decis oficial că roșia este fruct, și nu legumă.[3]

Întrebări similare