| moji a întrebat:

Nu inteleg, de ce trebuie aratata credinta in dzeu prin inchinare la icoane, moaste, aprindere de lumanari, tamaie? De ce exista tot felul de mituri cum ca femeile sunt pacatoase si nu au voie in perioada menstruatiei sa intre in biserica sau ca nu au voie in altar? Toate aceste lucruri au fost stabilite de episcopi la sinoadele ecumenice, episcopi care erau de fapt simpli oameni si care nu au nicio legatura cu dzeu. De ce credem orbeste, in lucruri hotarate de niste oameni, care si ei sunt supusi greselilor, si sa le luam ca un adevar absolut?

Răspuns Câştigător
| RelaţiiCuClienţii a răspuns:

Aceste întrebări i le-am pus şi eu profei de religie şi ghici ce mi-a spus?! Că cică oamenii, în vechime aveau tendinţa să se închine la orice. Chiar şi la un mistreţ! Deci, din asta ce deducem.faptul că poate şi Dumnezeul nostru este o aberaţie, o poveste spusă de cineva. Dacă oamenii au avut teindinţa să se închine în faţa unui mistreţ, să-i facă statuie şi chestii. De unde să ştim dacă ceea în ce crede toată lumea este adevărat? Ei bine, nu avem de unde să ştim. Deci, mai bine nu crezi în ceva, dacă nu ai dovezile necesare.
Dacă simţi nevoie să-ţi arăţi credinţa în ceva, în mod regulat fără să ţi se ceară. Dovedeşte faptul că trebuie să faci acest lucru, pentru că altfel îţi vei pierde "credinţa". Oamenii se fălesc că ei cred, că îl iubesc pe acel Atotţiutot şi Atotfăcător de minuni şi bla, bla, bla. când de fapt credinţa lor nu înseamnă nimic.
Şi acum. Biblia, ce este Biblia. O carte scrisă de nişte aşa-zis "apostoli".în consecinţă, tot nişte oameni. Fiinţe considerate inferioare în faţa lui Dumnezeu. Deci, aceşti presupuşi apostoli, au auzit vocea lui God, şi au scris tot ceea ce le-a spus El. Hmm, suspect, au auzit voci. poate erau nebuni.=)
Până la urmă ce treabă are schizofrenia cu religia? Poate acei apostoli erau schizofrenici.
De unde ştim că Dumnezeu este cel adevărat? Poate că zeii din olimp există.
Voi, credincioşiilor. Vă făliţi cu Dumnezeu vostru atotputernic şi spuneţi că ne iubeşte pe toţi, dar atunci de ce în Biblie spune că femeia este inferioară? =)
Oricum, nu ai motive pentru care să iei Biblia ca şi carte de căpătâi, aşa cum fac unii. Şi ştii de ce? Pentru că Vaticanu a schimba-o ca dracu şi a făcut ca totul să fie pe placul lor şi chestii de genu. Oare de ce arhivele Vaticanului sunt interzise? Pentru că acolo se găsesc lucruri care vor pune la îndoială existenţa unui Dumnezeu.
Toată această credinţă este datorată unei tradiţii stupide. Tot ceea ce este bun îi este atribuit lui Dumnezeu, iar tot ceea ce este rău îi este atribuit îngerului căzut. Este cea mai stupidă definiţie de bine şi rău.
Majorităţii îi este frică să se opună sistemului, să gândească.se gândesc că cine ştie ce nenorocire o să se întămple dacă se depărtează de Dumnezeu. Sunt paranoici! Cum se întâmplă ceva rău, hop! Dumnezeu este supărat pe mine. Prostie! =D
Toate aceste dovezi de arătare a unei cretinţe reprezintă idealul omenesc, legea omenească. Întreaga lege a existenţei umane constă numai în posibilitatea pentru om de a se închina în faţa a ceva infinit de măreţ. Lipseşte-i pe oameni de acest infinit măreţ, iar ei nu vor accepta nimic, şi vor muri pradă disperării.
Oricum, este o treabă complicată prin tot ceea ce este.so, este puţin imporbabil că vei ajunge la un răspuns satisfăcător. Mereu vor mai apărea întrebări şi chestii de dezlegat. Astă este un adevăr verosimil! xD

24 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Credinta adevarata nu se arata prin inchinarea la idoli.Eu iti voi arata credinta mea prin faptele mele.Prin modul meu de viata,prin vorbirea mea, prin atitudinea si comportamentul meu. Uneori faptele noastre striga atat de tare, incat nu mai este nevoie si de cuvinte.Trebuie sa implinesti voia lui Dumnezeu sa umbli in caile Lui, sa faci bine celor ce sunt in necaz.Sa vizitezi pe orfan si pe vaduva. Daca vom face fapte bune, Tatal nostru va fi proslavit.Si acesta sa fie un mod de viata, nu doar la pasti si la craciun.

| Alphawolf a răspuns:

Cand este vorba de orgoliul femeii nu mai conteaza scriptura, importanta carte, Biblia? Eu subscriu la raspunsul lui @Спинесхиверс.

| Alphawolf a răspuns:

@moji, eu am fost in acord cu raspunsul lui @Спинесхиверс, din care se poate intelege ca prostia si ignoranta incurajeaza si sustine cele stabilite de episcopi. Miturile de care vorbesti, referitoare la femei, sunt scrise in Biblie, deci daca crezi ca Bibia este cuvantul lui Dumnezeu trebuie sa accepti si inferioritatea femeii. Nu este logic si normal sa accepti din Biblie doar ce iti convine, ori accepti tot ce scrie in Biblie, ori toata Biblia o consideri mit. Eu am pus acea intrebare deoarece, credinciosii dau Biblia ca exemplu. Eu consider femeia egala barbatului, deci Biblia un mit.

@Dmesss, dar cine este acest Cioran? Dar si mai importanta ar fi intrebarea: Cum a dedus el ca, cunoasterea nu merge in sensul umanitatii?

| mihaibrasov a răspuns:

@Marius. Asta e cea mai penibila modalitate de a demonstra adevarurile ortodoxe. Tu chiar crezi ca lumina respectiva e sfanta? Chiar crezi asa ceva? Mai intra si tu pe google si o sa vezi adevarul...
@moji... pai prostimea e prostita mai usor cu tot felul de reguli. prostimea are nevoie de reguli.

| danut a răspuns:

Fiindca oamenii cauta o cale "usoara" catre Cer, un drum facut din si de vointa lor si nu cea a lui Dumnezeu. Lucru de care profita o liota de popi si preoti.

| danut a răspuns:

Sunt unii care gandesc cam asa:". dupa cum spune si Cioran si ii subscriu, "cunoasterea nu merge in sensul umanitatii", dar oricum, mai bine mort decat prost.
Mai bine haimana Decat tradator,
Mai bine huligan Decat dictator,
Mai bine golan Decat activist,
Mai bine mort Decat comunist,
Mai bine putrezit la os Decat sa fiu religios."
Pentru o astfel de "gandire" am un verset din :
Psalmi 59 7. " Da, din gura lor tâsneste rãul, pe buzele lor sunt sãbii; cãci zic: "Cine aude?" 12. Gura lor pãcãtuieste la fiecare vorbã, care le iese de pe buze, sã se prindã în însãsi mândria lor, cãci nu spun decât blesteme si minciuni. 14. Se întorc în fiecare searã, urlã ca niste câini, si dau ocol cetãtii. 15. Umblã încoace si încolo dupã hranã si petrec noaptea nesãtui. "

| Gizăz a răspuns:

Răspunsul e simplu și poate fi privit ca un clișeu. Majoritatea oamenilor reprezintă epitoma prostiei. Dacă majoritatea ar fi fost niște oameni inteligenți nu crezi că toți, la nivel de planetă, am fi trăit mai bine azi? Cel mai mare „păcat" e prostia și ignoranța. Suntem biciuiți de „Dumnezeu" zilnic din cauza asta.

| Gizăz a răspuns:

@Dmess: Dacă am fi trăit mai puțin care ar fi fost problema? Un om inteligent trăiește în 50/60 de ani mai mult decât un idiot într-o sută plus că mai bine mort decât cu tot felul de boli specifice bătrâneții, de la artrită la Alzheimer.
Tot un studiu arată ca oamenii inteligenți fac mai puțini copii sau deloc(lucru logic dacă ne întoarcem la proporțiile dintre idioți și inteligenți).
Pe mine nu m-ar deranja să fim 3 miliarde de oameni în loc de aproape 7 pe planetă! Suntem prea mulți deja pentru cât poate duce Pământul.

| BebeStrumf a răspuns:

Xoxo,credintahappynu trebuie aratata, trebuie simtita; e ceva individual! Nu ma cred in cei care impun ceva sau in mituri!

| Dmesss a răspuns:

@danut, mai am o capra, vreo s-o *utz?

@Спинесхиверс si @Alphawolf, daca oamenii ar fi fost inteligenti, nu ar fi trait mult pentru ca, dupa cum spune si Cioran si ii subscriu, "cunoasterea nu merge in sensul umanitatii", dar oricum, mai bine mort decat prost.

Mai bine haimana
Decat tradator,
Mai bine huligan
Decat dictator,
Mai bine golan
Decat activist,
Mai bine mort
Decat comunist,
Mai bine putrezit la os
Decat sa fiu religios.

P.S. :@danut, prima capra ma intreaba daca vrei sa o mai *utz.

| Dmesss a răspuns:

Cand am zis "nu am fi trait mult" m-am referit la specia umana.

| Dmesss a răspuns:

Ba @dabut, am doua capre, nu vrei sa le *utz?

| Borgir a răspuns:

Este simplu.Majoritatea am fost programati sa fim asa de catre parinti, bunici ei respectand o anumita doctrina pe care o transmit mai departe.

| Marcian a răspuns:

A fi crestin inseamna sa crezi in Dumnezeu nu neaparat sa crezi in biserica.Fiti buni si nimic mai mult.

Răspuns utilizator avertizat
| 4b a răspuns:

Icoanele au fost introduse in biserica pentru cei care nu stiau sa citeasca insa vazand imaginea isi faceau o idee cu privire la personajul din Biblie; de aici si pana la A LE SARUTA un singur pas, urmat binenteles de mai multe porcarii; toate tampenile astea nu ajuta cu nimic pe om, ci pur si simplu sunt niste smecherii. Faza cu femeia pe stop e din vechime, asa ca numai deschid acum subiectul; ''toate aceste lucruri au fost stabilite de episcopi la sinoadele ecumenice'' si ai foarte mare dreptate; desteptii astia se cred sfinti, insa nu sunt decat niste morminte varuite.
1. ar trebui sa ne inchinam la Creatorul nostru, iar pentru cei care nu il cunosc, sa se mai documenteze
2. icoana nu este o fereastra spre cer, fratilor, wake-up; e pur si simplu o ICOANA; nu semnifica nimic...pffff
3.imi pare rau ca majoritatea desteptilor de pe PTU vorbesc vorbe-n vant

| ruPfashu a răspuns:

Eu sunt de parere ca gresesc acesti asa zisi "episcopi", atunci cand impun asemenea "conditii" credinciosilor, indiferent ca e femeie sau barbat. Dupa parerea mea toti ar trebui sa fim egali indiferent de sex, pentru ca toti gresim la randul nostru. Sunt fel de fel de oameni, preoti, episcopi, religii, biserici, dar Dumnezeu este doar unul singur!
Cat despre acele lucruri hotarate de niste simpli oameni, eu cred ca sunt doar pentru a manipula lumea. Pe vremea lui Ceausescu preotii erau informatori/sifonari sau cum vrei tu sa le zici. Daca mergeai la preot sa te spovedesti, si ii marturiseai o crima/furt etc. a doua zi erai legat. In fine, as putea sa dezbat mult pe subiectul dar mai bine nu. Fiecare cu parerile lui.

| Marius96 a răspuns:

Pai si la ce ai vrea sa te inchini? la calculator sau la icoane? Astea nu sunt mituri sunt adevaruri si regulile au fost facute dupa ceva principii nu ca asa au vrut Episcopii. Ca exemplu o sa-ti dau Sfanta Lumina de la Ierusalim...in seara Pastelui pe acolo trece o lumina care aprinde toate lumanarile din acea sala si Lumina aceea se poate pune sub piele ca nu arde deci este o MINUNE si asta se intampla doar la religia ORTODOXA. Daca nu crezi te poti documenta pe www.google.ro

P.S: de ce religie esti?;)

| OhFuckIForgotMyNameAgain a răspuns:

Vreau sa lamuresc ceva!

Nu ne inchinam la icoane, ci la persoana reprezentata in acea icoana. Icoana este o fereastra spre cer. Cat despre celelalte omagii - sunt bine meritate si, astfel, ne putem arata, din nou, recunostinta fata de Dumnezeu, nu doar prin fapte bune.

Despre femeile si altarul: Dumnezeu i`a creeat prima data pe barbati! in Biblie scrie ca "femeie! cu durere va fi nasterea ta" si " tu sa il urmezi pe barbatul tau"
Eu consider ca femeia a fost pedepsita din cauza ca l-a ispitit pe Adam sa muste din mar.

~Crezi ce vrei, eu imi sustin parerea

P.S. Si eu sunt fatawinking

P.S.2tongue
Femeile au voie in altar, atunci cand sunt aduse moastehappy

| moji explică:

Draga Marius96@ acea lumina despre care vorbesti nu este o minune, ci doar o reactie obtinuta cu fosforul alb, care face combustie spontanta daca este expus la aer. Daca nu crezi te poti documenta pe www.google.ro. Si tocmai asta e ideea ca totul a fost hotarat de episcopi si de imparati. A existat arianismul, iconoclasmul si multe alte erezii. A fost luat in considerare doar ceea ce le convenea si ceea ce le aducea mai multa faima si de asemenea stabilitate.
@Lemonshu Biblia nu are nicio legatura cu ce intreb eu aici. De asemenea si ea a fost scrisa de oameni si ce nu le-a convenit marilor capi ai bisericii a fost ars, interzis, etc. Nu am vazut niciunde in biblie sa scrie de moaste, de inconjuratul bisericilor de 3 ori in genunchi si multe alte ritualuri superstioase practicate de marea masa indoctrinata.

| moji explică:

Ai dreptate @Borgir, dar nu putem sa luam de-a gata tot ce ne zic bunicii, parintii, ci trebuie sa trecem prin filtrul ratiunii, altfel ramanem la gandirea de evul mediu.

| moji explică:

@alphawolf De ce te legi doar de pasajul unde am scris despre femei? Da, mi se pare absurd sa spui ca femeia e inferioara barbatului din toate pct. de vedere si sa spui ca e murdara si alte minuni, asa cum scrie in biblie, asta doar pentru. ca biblia a fost scrisa de barbati si societatile erau patriarhate, ci nu matriarhate. De asemenea mi se pare absurd cum se zice mereu ca noi nu avem capacitatea de al intelege pe dzeu, dar stim siguri ca el ar fi acceptat aceasta inegalitate dintre sexe, ca femeia sa fie batjocorita si mai ales stim sigur ca el are nevoie de tamaie, lumanari, biserici...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este scris; trebuie sa credem mai mult in dumnezeu decat in oameni.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Chiar asa. oare de ce? oare de ce nu intelegi? ca doar ai cap. minte iti mai trebuie.si o biblie s-o citesti.