Lumea se aduna puhoi cam pe la 23.40 si se tireaza spre casa cam pe la 24 si 10. dupe ce iau lumina. Unii mai credinciosi vin cu 2-3 ore mai devreme. Tinerii cu bauturile dupa ei ajung cam pe la 23.00.
La biserica e musai sa mergi la botez, la cununie si atunci cand simti nevoia sa mergi. Dar pentru mine seara de INVIERE e ceva deosebit.
Nici mei nu-mi place sa merg la biserica dar de pasti o sa ma duc la denii pentru ca e slujba frumoasa si intru an m-a obligat mama sa merg pentru ca nu vroiam si apoi am venit parca cu sufletul plin de caldura. Aveam o stare foarte buna si a doua zi mi s-a intamplat ceva foarte frumos. Si eu merg foarte, foarte rar la biserica. Incerca sa mergi de pasti si sa mergi nu din obligatie ci pentru ca asa simti si o sa vezi ca te vei simti mult mai bine.
De ce doar intr-un anumit moment? Poti sa pergi oricand daca esti crestin. Nu-i suport pe astia cu "hai sa fim mai buni de Craciun" dar de ce neaparat trebuie sa fim mai buni o saptamana de Craciun si gata? Nu mai bine incercam sa fim mai buni tot anul? Asa si aici, daca n-ai chef sa stai pana la 12:00 la inviere nu sta, du-te oricand ai chef in timpul anului si va fi ok.
Ceau. Cand esti obligata sa mergi la biserica sau te simti obligata, nu are rost sa te duci. Aceasta decizie trebuie sa iti apartina. Nu trebuie sa iei hotararea aceasta de ochii lumii. Tu te duci pentru tine, te vei duce pentru ca vrei o relatie cu Dumnezeu. Accepta-L pe Dumnezeu in viata ta, si ai sa vezi ce placere va fi sa mergi la biserica. Vei descoperi astfel ca orice moment petrecut alaturi de Dumnezeu si in preajma celor care cred in El sunt cele mai importante momente. Eu nu am fost timp de 2 ani la biserica doar fiindca mi s-a spus ca e musai sa mergi. Dar a venit momentul cand am simtit eu nevoia sa merg. Cat traiesti aici...70-90 de ani, dar ce vei face dupa aceea? Ce vei face dupa aceasta viata, fiindca toti suntem obligati sa traim vesnic. Depinde de tine ce vei alege. Un crestin merge la biserica Duminica de Duminica, pentru ca el crede in Dumnezeu si nu poate sta acasa stiind ca este biserica. A Sper sa descoperi adevaratele momente cand trebuie sa mergi, de obicei sarbatorile sunt cele mai importante(Paste, Craciun, Rusalii ). Take Care
A merge la biserica nu inseamna decat foarte putin.trebuie sa ai o traire crestina o viata crestina si in afara bisericii nu se poate.Isus hristos este cap al bisericii, asta insemnind ca biserica nu este doar cladirea ci toti oamenii care fac parte din biserica lui Hristos.eu sunt trunchiul iar voi santeti mladitele.si orice mladita care nu aduce rod se taie si se arunca in foc{biblia}
Pai de paste e bine de florii si dupa in saptamana mare cand trebuie sa treci pe sub masa ( de 3 ori) si vineri-tot in saptamana mare- la prohod... dupa la inviere
Pei daca e crestin... merge la Biserica daca nu e pagan! Crestinul (Catolic si Ortodox) este bine sa mearga in toate Duminicile si Sarbatoriile Bisericesti de peste intregul an.
christian întreabă: