Am inteles ce ai dorit sa spui.
Oricum cu cat e mai complex un organismul cu atat poate supravietui unui accident intern/extern
Cu alte cuvinte tu vrei sa stii asa direct de la inceputuri cum si ce aparu.Ca sa afli ceva trebuie sa o iei de la capat spre inceput, nu ai cum sari peste etape, asa dirct big si bang gata am aflat.Asta o face doar biserica, merge direct la sursa la Dzeu, nu conteaza ce si cum daca mai exista ceva pe parcurs.La scoala nu inveti direct sa zbori, sau sa faci un lucru anume corect? De ex vrei sa te faci pilot.Nu gata te urci in vion si ai zburat.Incepi cu matematica, cu fizica si etc si tocmai la urma ajungi sa zbori.Ca urmare omenirea nu a ajuns la pic si poc, deocamdata analizeaza, invata, descopera.Astea cu big si bang sint doar teorii, chestii care sa faca pe oameni sa caute si sa raspunda, sa demonstreze si asa sa ajunga la inceputuri.Ca urmare nu avem ce ne raspunde la acest bigbang.Acum ce trebuie tu sa faci? Sa mergi la scoala si usor usor sa inveti ce alti au descoperit si demonstrat pina acum si sa te multumesti deocamdata cu asta.Si daca nu te multumesti atunci pune osul la treaba, cauta, cerceteaza daca cumva crezi ca poti si esti capabil.
Este prima data cand aud ca Big-Bang-ul ar fi creat intestinele. Ce nume i-ai pus teoriei tale?
Ai macar o vaga idee despre cum functioneaza evolutia?
Nu stiu. cum functioneaza?
Pai ai explicat tu, vad. Evolutia functioneaza pe baza de explozii, gen. Pac-Pac, explodeaza ceva undeva, mai apare o specie noua. Daca explozia e mai mica, apare doar un organ sau intestin.
pai nici eu nu stiu, nenea.
si absolut nimeni nu stie cu exactitate ce a fost atunci, lumea se bazeaza doar pe ce zic oamenii de stiinta, cartile si teoriile.
au tot respectul meu oamenii de stiinta, nu zic acum ca daca nu au fost acolo, sa vada exact, nu stiu despre ce vorbesc.
am exclus teoria din biblie, daca e sa o luam mai logic, si am presupus si eu, ca toti cei necredinciosi, ca faza incipienta a evolutiei a fost big bang-ul.
ok, cred ca lumea a fost lucrarea big bangului, dar omul inainte de toate este lucrearea cea mai interesanta, daca analizam tot sistemul ce ne defineste.
tehnologia (roboti, calculatoare, etc.) a fost creata de om, dar omul, de cine/ce a fost creat atat de minutios?
ok, evolutie, primate, organisme unicelulare, homosapiens, blabla, teorii peste teorii, dar nimic concret.
suna a magie asa, totul...pac s-a format omul din maimuta sau mai stiu eu ce.
vreau sa stiu cum s-a format fiecare particica, cine sau ce a pus pancreasul in partea stanga, ficatul in dreapta, sistemul circulator, nervos...este o lucratura care nu prea pare sa fie doar rezultatul evolutiei, prea e totul ca la carte, aranjat asa.
voiam sa vad ce pareri are lumea, mai ales, filosofii de aici, care nu ies din cuvantul oamenilor de stiinta, teoriilor si cartilor...sa-mi explice din ce s-au documentat, despre cum s-a format creatura asta, interesanta, omul.
Suntem invatati la biologie, istorie, tot felul de chestii, de ce s-a intamplat acum 13 miliarde de ani, dar a fost cineva acolo sa stie concret?
e cineva pe lumea asta, un personaj care a supravietut atatia ani, care a fost martor, sa dea mai departe informatiile petrecute atunci, sa aflam si noi in zilele noastre?
nimeni.
eu cam la asta ma refer...e mult de discutat, sunt constienta, dar momentan, am pus intrebarea referitoare la lucrarea umana minutioasa.
Daca vrei sa inveti biologie, trebuie sa faci facultatea de biologie, TPU nu tine loc de facultate.
Iar remarca "oamenii de stiinta nu au fost de fata la acele evenimente" se poate aplica si Bibliei: niciunul din cei care au scris Biblia nu a fost de fata la crearea lumii sau a omului, deci de ce am pune mai mare baza pe cuvantul lor decat pe cuvantul oamenilor de stiinta?
Plus ca nu e nicio contradictie intre evolutie si existenta lui Dumnezeu, vezi de ex. http://www.youtube.com/watch?v=jSVPZykCRyQ
Nu e niciun blabla. Teoria selectie naturale e la fel de clara (in sensul de adevarata) ca 1+1=0. Si ai stii f bine asta daca ai intelege-o inainte sa sari sa te plangi de stiinta. Imaginea de ansamblu e greu de vazut, mai ai de crescut.
Chiar dac ar fi fost acolo cineva chiar la i fi crezut pe cuvânt. Explicația și dovezile trebuie sa ai un substrat mai profund.
Prea multe de povestit. Iti zic doar asa, daca iei o grenada si o lasi undeva, ea nu o sa explodeze singura nici in 1000 de ani, trebuie sa fie cineva din exterior care sa o detoneze, asa si cu big bang-ul si aparitia noastra, cineva a facut asta, n-avea cum sa explodeze asa deodata. Logic nu? Asadar si prin urmare, un creator exista adica Dumnezeu. Good Luck.
Ai uitat o intrebare foarte importanta: d-zeu de unde vine? El cum poate sa apara asa de nicaieri, din nimic, nicio origine? Vad ca pe el il scutim foarte convenabil de aceste intrebari. Poate asta spune ceva despre curajul nostru, sau mai bine zis, lipsa lui.
Pur si simplu is peste noi intrebarile astea. Cum a inceput totul totusi? Ce era inainte de univers? Cum poate ca ceva sa fie infinit? Stim ca orice are un inceput totusi ce era inainte de inceput? Vezi, nu ai cum sa raspunzi, is peste noi intrebarile astea. Poate suntem de fapt un experiment al unor extreterestri si traim intr-un borcan de fapt. Sau poate totul e iluzie si suntem intr-un vis. Eu am inteles ca noi suntem aici, ca sa ne jucam, sa ne simtim bine si sa credem in Dumnezeu. Probabil la sfarsit fiecare vede ce si cum a fost. Mai este faza ca tu poti sa iti pregatesti sfarsitul in timp ce traiesti. De exemplu, eu cred in rai si in iad, dupa faptele mele o sa ma duc in rai sau in iad, pentru ca am crezut in ele, un ateu care nu a crezut in nimic o sa se duca in abis adica in intunecime, unul care a crezut in reincarnare probabil o sa se reincarneze. Nu ai observat ca gandurile se materializeaza? Incearca sa te gandesti mult la un lucru si sa pui energie in el sa vezi ce se intampla. Sigur e ceva mai mult de atat, nu are cum sa fie o greseala, am aparut asa din senin si am evoluat. Nu stiu am ajuns la concluzia ca cel mai important lucru pe care poti sa-l faci e sa crezi si credinta e o putere foarte mare poate cea mai mare. Adica sunt convins ca daca tu crezi 100% fara nici o nedumerire ca poti sa sari 2 metri in sus, vei sarea. Si asta o vb din propria experienta, deci am crezut in ceva 100% si mi s-a intamplat, dupa ce mi-am dat seama ca de fapt am facut asta pentru ca am crezut nu am reusit sa o mai fac. Nu stiu daca poti sa intelegi prea multe din ce am zis pe aici , dar sper ca ai inteles ceva.
Tu-ti dai seama ce lume ar fi daca teoria asta cu dorintele si gandurile devenite reale ar fi adevarata? Ai vedea peste tot oameni zburand ca superman, sau ridicand blocuri cu mainile goale, sau sarind peste stadioane intregi, etc. E pur si simplu ridicol. Stiu ca e la moda teoria, dar hai sa fim seriosi, e o pura inventie de-a noastra. Crezi ca daca-ti doresti foarte tare sa ajungi pe Marte in clipa asta, o sa si ajungi? Sau oriunde in Univers. Iti propun sa-ti doresti toata viata ta sa ajungi in galaxia Andromeda, si daca chiar o sa-ti reuseasca, o sa cred in teoria asta.
Daca ai o cantitate foarte mare de hidrogen, poti crea tot ce vezi, in ~14 mld. ani, tu, eu, soarele, planeta si miliarde de galaxii.
Referitor la organe, daca ne uitam 5 min. in jur vedem ca totul e potrivit asa bine, trebuie sa fie o interventie divina, nu? De fapt, viata a avut nevoie de ~3, 5 mld. ani pentru a dezvolta si perfectiona un organisc asa complex ca al omului. Si totusi, are multe imperfectiuni serioase, se imbolvaneste chiar stupid uneori, esti foarte vulnerabil anumitor factori mutageni, esti vulnerabil multor agenti patogeni, multe tesuturi nu se regenereaza (unele reptile isi pot regenera complet membre, noi nu putem), desi ochiul este un organ foarte dezvoltat este limitat decat la un tip de lungime de unda al luminii etc.
Eu ma simt foarte norocos ca pur si simplu sunt in viata, constient si pun intrebari.
anonim_4396 întreabă: